Още едно „ново 30” от новата кола

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Ебаси колко съм загубен!
В момента имам две Шкоди и една Тойота Рав 4.
Майка ми,баща ми и брат ми са с две Шкоди и Туарег.
Шурата са с Шкода и Мазда СУВ.
Тъста е с Шкода.
Брат ми след С2 смени БМВ-7,Мерц S-класа и Ауди Олроуд,пак се върна на С3.
Защо,ли? [smilie=sarcastic.gif]
Не е като да не сме сменили една камара коли преди това.
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

Въпросните изброени премиум автомобили по-горе са класи над суперба. Два различни свята. Стига човек да може да си позволи поддръжката и да не са на по 15-20 години. :)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

5rar написа: 09.06.2021, 17:54:28 Ако става въпрос за Volvo/Geely,
имам един приятел, който беше болен фен на тази марка...Първо купи на старо едно комби, после 2 нови, след това премина на джиповете им и сега шофира автомобил от портфолиото на ВАГ, но ще ходи, при Даймлер
А след Даймлер при Тата. [smilie=pleasantry.gif]

Доста добър пример си дал, аз това се опитвам да кажа от доста време, че в днешно време трябва да спре да се робува на марки и да спре да се гледа ливадата на другия, щото винаги е по-зелена от нашата. Ако преди е имало разлики, то сега трябва да се робува на генерации и болежки за съответната марка и генерация, както и на колко си способен да плащаш, за да поддържаш. За мен всички марки на всички модерни коли в момента са кекави (и техниката като цяло) и ще обаждат множество проблеми във времето на притежание. Никой не отрича слабите страни на Шкода, независимо за кой модел говорим, обаче има и плюсове. Плюсове, които при някой хора са нагоре в приоритетите, какво търси даден човек в конкретен автомобил и те са определящи за неговата покупка. Мен лично ме дразнят две неща от тази тема:

1. Един човек ми даде конкретен отговор какво ще си купи, ако има възможност да не си е купил Шкода (Супърб).

2. Хората, които искат да си купят друг автомобил запознати ли са с неговите болежки и недостатъци, защото от тая тема разбрах че:
"Шкодите за парите си не струват, а другия автомобил (неизвестен) е перфектен и сервиз няма да види! Наистина не прочетох едно обективно мнение дето да каже примерно: "според мен Мазда 6 е по-добра от Супърб, АМА там пък има еди какви си проблеми." И да се сравняват еднакви генерации коли, а не - аз нямам проблем с дизела ми дето е на 13 години, ти що имаш проблеми с твоя, дето е нов...
Последно промяна от YYakovliev на 09.06.2021, 18:58:26, променено общо 1 път.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

JorshTDI написа: 09.06.2021, 18:44:05 Въпросните изброени премиум автомобили по-горе са класи над суперба. Два различни свята. Стига човек да може да си позволи поддръжката и да не са на по 15-20 години.
Ами,Туарега е нов.Шкодите и японките-нови.
Премиумите на не повече от три години.
Ама с тях си начесваш крастата и толкова. [smilie=pardon.gif]
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

https://m.mobile.bg/details/11560620846371342
Ето и аз давам пример. Следващата кола която ще закупя е нещо такова.
Защото е точно 2 пъти повече автомобил от superb,на който за 1 година съм му навъртял 40к км и имам достатъчно наблюдения от него.
Поскърцва,потропва,окачването не нещо уооу,материалите в купето са по-скоро средно ниво,шумоизолацията е ниска за класа си,моторът от своя страна е динамичен и приятен за шофиране,но скоростната кутия в отвратително дразнеща.
Да знам,че има решение,ама то коства гаранцията на основните агрегати,а смисъла да си вземеш нова шкода все пак е именно това...
Суперба е сделка до 70к лв за топ обордудване и мотор,всичко отгоре е минавка за мен!
Колата е готина,но си има недостатъци и те са повече от плюсовете.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Винаги съм се радвал на премиум гъзарите...дойде време за каско, обслужване, гуми...и я мобиле, я в гаража и на сухари док'ът изплуваме да го подкараме отново този марсоход... [smilie=sarcastic.gif]

Чак пък класи и различни светове...или не сте карали или нещо се превъзбуждате в тези премиум мпс-та, че не чувате как скърцат, пукат, друсат и се клатят к'ат повечето "бюджетни" возила на пътя... [smilie=pardon.gif]
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

silent написа: 09.06.2021, 15:45:08 конкретно когато купувах Рапида бях пред куадролема....корола, фокус, сиид и рапид...и рапида победи с мотор,вървене, хартиени показатели -които си останаха хартиени(ма това е друга тема-всички лъжат фолкса най-много) цена всичко това съобразено с конкретните ми нужди...и като цяло не съжалявам особено много за избора.... че не е особено тиха не е ...но като за класа си не е и кой знае колко шумна, че климатика ручи и това не ме дразни толкова...но шумното тропащо окачване ме вбесява....и пак казвам не съм карал кола с по-гадно окачване
5 г. /2013-2018/ служебната беше Аурис - 1.3 бензин, скопена отвсякъде. Сега е Рапид от 2018, 1.0 бензин, няма нищо общо, Тойотата тропаше, Рапида не го чувам като минава през легнал полицай, примерно. А за вървежа - Рапидът е доста по-напред.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

todor87 написа: 09.06.2021, 20:24:39 Винаги съм се радвал на премиум гъзарите...дойде време за каско, обслужване, гуми...и я мобиле, я в гаража и на сухари док'ът изплуваме да го подкараме
Явно такива "премиум гъзари" познаваш [smilie=pardon.gif]
bjrov

Шкода Новак

Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG

Мнение от bjrov »

YYakovliev написа: 09.06.2021, 18:49:06
1. Един човек ми даде конкретен отговор какво ще си купи, ако има възможност да не си е купил Шкода (Супърб).

2. Хората, които искат да си купят друг автомобил запознати ли са с неговите болежки и недостатъци, защото от тая тема разбрах че:
"Шкодите за парите си не струват, а другия автомобил (неизвестен) е перфектен и сервиз няма да види! Наистина не прочетох едно обективно мнение дето да каже примерно: "според мен Мазда 6 е по-добра от Супърб, АМА там пък има еди какви си проблеми." И да се сравняват еднакви генерации коли, а не - аз нямам проблем с дизела ми дето е на 13 години, ти що имаш проблеми с твоя, дето е нов...

Аз също се замислям с какво бих сменил Суперба си и нямам отговор още :) , любопитно ми е новият Кодияк като го извадят как ще изглежда?
По втората точка, Шкодите си заслужават парите 100%. Но ако сравним Мазда 6 със Суперб материалите и изработката на маздата са по-качствени 100%.
Преди Суперба имах 2 мазди 6-ци последната от 2016 и там си имаше проблемите, влизанията в сервиз по-гаранция и т.н.
От друга страна се кефя на Суперба, много е мислен и е удобен за употреба и ми се струва повече автомобил, някакси е по-тежък. Аз поне съм 100% потребител ми правят впечатление тези неща. Естествено поскърцва нещо от време на време, но му свиканах и вече не ми прави впечатление.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

YYakovliev написа: 09.06.2021, 13:10:43 Когато поръчвах колата се приготвих за няколко неща - да ..., да тропат тия DCC амортисьори, да ...
@YYakovliev, Кажете моля, че това живо ме интересува, понеже се двоумя за DCC - какво е това добре известно тропане на DCC-амортисьорите, за което става въпрос?

Един познат със Seat Leon 4x4 с DCC ме посъветва да не си вземам DCC при vRS, защото при DCC в режим Comfort (т.е. при омекотени амортисьори) при преминаване през малка рязка неравност (например през олющен асфалт с резки ръбове или през напречните железа на мостовете по автомагистралите) окачването правело "траннн, траннн", сякаш колата е думнала в копка. За такова нещо ли става въпрос? Негово мнение беше, че твърди пружини + DCC в Comfort не е добра комбинация ?
Последно промяна от smoke на 09.06.2021, 21:52:47, променено общо 1 път.
pesho0o

Шкода Новак

Мнение от pesho0o »

Здравейте, реших и аз да споделя мнение защото съм собственик на Октавия от 2 седмици 2.0tsi 4x4. Все още я галя, но съм впечатлен приятно от колата защото върви супер леко и мазно. Леко е неприятен момента с климатизацията, защото е неудобно без физическо управление, но предполагам че е до свикване. Автомобила замени А6 3.2fsi quattro, като единствено ми липсва звука на двигателя. Със сигурност няма да ми липсва финансовия момент с това да си купувам стойноста на старо ауди в данъци, такси, подръжка и горива. Приятна вечер на всички и не се разправяйте за глупости. Живота е твърде кратък, за да си го губим в разправии и раздори ;)
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

pesho0o написа: 09.06.2021, 21:05:49 собственик на Октавия от 2 седмици 2.0tsi 4x4.
190 коня? Попълни си профила и честито.
pesho0o

Шкода Новак

Мнение от pesho0o »

Същата, но както казах още я галя и не съм и усетил силата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

bjrov написа: 09.06.2021, 20:59:01 любопитно ми е новият Кодияк
Ако имаш предвид фейслифта - разлика напрактика няма с основния модел. Толкова е малка, че ако не ми кажат, няма да я видя. Като мотори - 190 коня е станал 200 коня, може да се поръча шарено инструментално табло, вътре са сменили някой елементи по интериора... но нищо съществено. Хубавото е, че все още медията си е вградена в таблото, а не е смотан таблет, климатика си е с врътки и т.н.

Ако имаш предвид следващо поколение - там вече е загадка, ама едва и ще е преди 2023-24.
Бееееее.....
alexkk

Шкода Новак

Мнение от alexkk »

А кога се очаква нов супърб? Вече май е време, нищо, че всеки път модел го водят “нов”.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”