5rar написа: 09.06.2021, 17:54:28
Ако става въпрос за Volvo/Geely,
имам един приятел, който беше болен фен на тази марка...Първо купи на старо едно комби, после 2 нови, след това премина на джиповете им и сега шофира автомобил от портфолиото на ВАГ, но ще ходи, при Даймлер
А след Даймлер при Тата.
Доста добър пример си дал, аз това се опитвам да кажа от доста време, че в днешно време трябва да спре да се робува на марки и да спре да се гледа ливадата на другия, щото винаги е по-зелена от нашата. Ако преди е имало разлики, то сега трябва да се робува на генерации и болежки за съответната марка и генерация, както и на колко си способен да плащаш, за да поддържаш. За мен всички марки на всички модерни коли в момента са кекави (и техниката като цяло) и ще обаждат множество проблеми във времето на притежание. Никой не отрича слабите страни на Шкода, независимо за кой модел говорим, обаче има и плюсове. Плюсове, които при някой хора са нагоре в приоритетите, какво търси даден човек в конкретен автомобил и те са определящи за неговата покупка. Мен лично ме дразнят две неща от тази тема:
1. Един човек ми даде
конкретен отговор какво ще си купи, ако има възможност да не си е купил Шкода (Супърб).
2. Хората, които искат да си купят друг автомобил запознати ли са с неговите болежки и недостатъци, защото от тая тема разбрах че:
"Шкодите за парите си не струват, а другия автомобил (неизвестен) е перфектен и сервиз няма да види! Наистина не прочетох едно обективно мнение дето да каже примерно: "според мен Мазда 6 е по-добра от Супърб, АМА там пък има еди какви си проблеми." И да се сравняват еднакви генерации коли, а не - аз нямам проблем с дизела ми дето е на 13 години, ти що имаш проблеми с твоя, дето е нов...