didoya написа: 09.06.2021, 11:51:42
Всички вдигат цените, но и със всяко следващо поколение колите им стават много по-изпипани. А на Шкода не е така. Изолацията от пътя си е все така лоша, грубо и шумно работещото окачване и то не се е променило много-много.
Както казах и преди това - аз приключих със Шкодите. Хубави коли са, ама не и за парите, които вече им търсят.
Дидо с тебе се въртим в омагьосан кръг с това.
Щом другите коли са толкоз по-изпипани, защо всеки път като питам каква кола ще си купите (ти и другите, недоволни от Шкода) - има винаги чуденка? Вече 2-3 пъти чувам отговора - премиум на 3-4 години - какво изобщо значи това и защо се намесва в разговор за
нова кола? А гаранцията, а поддържката после? Ако беше толкова лесно уравнението, аз лично бих имал отговор
веднага, с какво ще заменя колата дето ме дразни.
Моята кола (новата) имаш идея колко горе-долу струва, като вземеш в предвид личните ми приоритети за купуването на автомобил, спрямо нуждите и желанията ми, които са: голям автомобил с огромен багажник и динамичен бензинов мотор с подобни коне, сравнително читав салон, возия и дизайн - какво ще ми препоръчаш/препоръчате да си взема? Целия съм в слух. Без Артеон, моля, защото нито цената, нито пространството вътре отговарят на това, което търся.
Когато поръчвах колата се приготвих за няколко неща - да скърца салона (макар че нито твоята, нито моята предната на 180 000 км скърцаха някъде), да тропат тия DCC амортисьори, да скърцат тампоните на носачите, да има цирк с дискове и накладки, да е шумна вътре и т.н. Всички тия неща съм ги взел в предвид и съм ОК с тях. Ти самият с минимални усилия и средства направи колата буквално друг клас - 350 коня с Рево и адекватно DSG с TVS-а, което още вдига летвата за другите автомобили, за тези аспекти. Даже имаш планове с още малко финанси да бутнеш колата още нагоре в това отношение и да се кефиш още повече на динамика и усещания.
В някои други коли за тази цена ще имам тих и качествен салон, по-комфортна возия (да примем) - да ама аз не бих заменил мотора (и потенциала за лесни и не толкова скъпи ъпгрейди), пространството и багажника за тях. Просто приоритетите ми са други.