Още едно „ново 30” от новата кола

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Архимандрит Дионисий написа: 09.06.2021, 10:45:55 Тя статистиката говори
Тая статистика се надува в полза на Шкода и Дачия, поради факта, че са предпочитани за фирмени автомобили. И то не само у нас. Но когато става дума за покупка на личен автомобил европейците не наблягат много на тези две марки. Е, в Чехия и Румъния вероятно и за това се купуват, но французите, италианци, германците наблягат на собствените си марки.
Шкода е.....Шкода [smilie=pardon.gif] Който не го е разбрал, може и да не е удовлетворен от направеният избор. А цените се определят от пазара, не от фирмата производител. Ако някой смята, че само Шкода е поскъпнала, лъже се.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

kograman написа: 09.06.2021, 12:30:20 Оставията ми е сравнително високо ниво, Королата най-високото. Единственият минус на Королата е моторизацията.
Аз пък като собственик на кажи речи най-високия клас Октавия и карал доста Яриси, Короли и Авенсиси - грам не намирам база за сравнение с тия японски курници.
От гадните медии, през ужасната седалка, от която ме боли всеки прешлен на гръбнака...да не казваме, че моторът и скоростната кутия е кажи речи половината (ако не и повече) кола, та само с това, тойотите са аут ъф дъ пикчър (за мен)

Но, дет се вика - всеки гледа на колите според разбиранията си и според нуждите си. В този ред на мисли - тойота е твърдо no go за мен :)
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Сам го каза, според нуждите си.
Оставията като вдигнеш 120 и е ветровито ще ти се схване врата и заболи главата от шум ... Пластмасата с поглед се драска ...
Стъпиш ли на грапав асфалт, тавана се тресе ..
Благинки ... [smilie=sarcastic.gif]
Someone's opinion of you does not have to become your reality
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

kograman написа: 09.06.2021, 12:50:50 тавана се тресе ..
Като спомена таван - сещам се как с моята 03 висях на едно задръстване в Гърция с 35 градуса външна температура. Тогава осъзнах как таванът няма никаква топлоизолация и на 10 см от него имаше опасност да ти се свари мозъка [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Митове и легенди тука...
120 и шум ужасен....айде моля ви се, че се чудите за какво да се хванете съм по-съгласен... ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Абе, че Октавия е най-зле обезшумения автомобил в класа си, мисля не търпи дискусия. Това е още от единичката, но при двойката си стана запазена марка [smilie=sarcastic.gif] и така до днес - спазват си традицията явно.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

[smilie=sarcastic.gif] знаех че от Супърб на Оставия ше има разлика надолу, ама чак толкова не очаквах .. след първото извънградско ми идеше да слезна от нея и да и драсна клечката, честно.
Засега ме спира единствено че е икономична и върви като я сръчкаш. Мисля да я подаря на нашите, и да приключа с Шкода.
Винаги съм държал на обективност, на черното бяла няма да кажа.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

В тоя ред на мисли, не съм запознат много, ама има ли друга марка, която да предлага акустични стъкла като екстра?
Бееееее.....
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Аз пък карах една седмица Октавия 3 и никаква драма със шума, спрямо Супърба не усетих...
Явно дизела ли, гуми ли....може да има нещо [smilie=pardon.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

didoya написа: 09.06.2021, 11:51:42 Всички вдигат цените, но и със всяко следващо поколение колите им стават много по-изпипани. А на Шкода не е така. Изолацията от пътя си е все така лоша, грубо и шумно работещото окачване и то не се е променило много-много.
Както казах и преди това - аз приключих със Шкодите. Хубави коли са, ама не и за парите, които вече им търсят.
Дидо с тебе се въртим в омагьосан кръг с това. [smilie=sarcastic.gif]

Щом другите коли са толкоз по-изпипани, защо всеки път като питам каква кола ще си купите (ти и другите, недоволни от Шкода) - има винаги чуденка? Вече 2-3 пъти чувам отговора - премиум на 3-4 години - какво изобщо значи това и защо се намесва в разговор за нова кола? А гаранцията, а поддържката после? Ако беше толкова лесно уравнението, аз лично бих имал отговор веднага, с какво ще заменя колата дето ме дразни.

Моята кола (новата) имаш идея колко горе-долу струва, като вземеш в предвид личните ми приоритети за купуването на автомобил, спрямо нуждите и желанията ми, които са: голям автомобил с огромен багажник и динамичен бензинов мотор с подобни коне, сравнително читав салон, возия и дизайн - какво ще ми препоръчаш/препоръчате да си взема? Целия съм в слух. Без Артеон, моля, защото нито цената, нито пространството вътре отговарят на това, което търся.

Когато поръчвах колата се приготвих за няколко неща - да скърца салона (макар че нито твоята, нито моята предната на 180 000 км скърцаха някъде), да тропат тия DCC амортисьори, да скърцат тампоните на носачите, да има цирк с дискове и накладки, да е шумна вътре и т.н. Всички тия неща съм ги взел в предвид и съм ОК с тях. Ти самият с минимални усилия и средства направи колата буквално друг клас - 350 коня с Рево и адекватно DSG с TVS-а, което още вдига летвата за другите автомобили, за тези аспекти. Даже имаш планове с още малко финанси да бутнеш колата още нагоре в това отношение и да се кефиш още повече на динамика и усещания.

В някои други коли за тази цена ще имам тих и качествен салон, по-комфортна возия (да примем) - да ама аз не бих заменил мотора (и потенциала за лесни и не толкова скъпи ъпгрейди), пространството и багажника за тях. Просто приоритетите ми са други.
Последно промяна от YYakovliev на 09.06.2021, 13:18:36, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

kograman написа: 09.06.2021, 12:50:50 Оставията като вдигнеш 120 и е ветровито ще ти се схване врата и заболи главата от шум
При койота ги няма тия проблеми, съгласен съм. Просто с тях не стигаш до 120 км/ч [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@todor87, при мен и двете са дизелови, т.е ябълки с ябълки сравнявам.
На къси разстояния и в града е ок, ама навън ...
съчувствам на хората които са наказани да ги карат [smilie=sarcastic.gif]

@Taratajki, Королата си движеше със 140-150 без проблем, държи ги на баир, само ако трябва да изпревари или да набере нагоре е мъка. Факт.
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

Суперб който не поскърцва отвътре по павета,няма!
Всеки който каже противното си криви душата.
От ден 1 имам паразитни шумчета на определени настилки и то не всеки път.
Аз също,ако трябва да повторя пак,надали бих избрал суперба.
Още повече да купя 6 годишен модел за близо 90к лв.с минимални екстериорни промени и нулеви интериорни.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Голям шум [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

JorshTDI написа: 09.06.2021, 13:19:57 Суперб който не поскърцва отвътре по павета,няма!
Всеки който каже противното си криви душата.
От ден 1 имам паразитни шумчета на определени настилки и то не всеки път.
Не е вярно, и ако не вярваш на мен, има хора возили се в колата с мене на павета, които съм ги питал дали скърца нещо - @Rangel е един от тях.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”