Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте . Направил съм всички гуми на 2.5 налягане. Обаче всяка сутрин сега като е по- хладно ми дава индикация да ги проверявам. Като покарам няколко километра стигат пак до 2.5 и се оправят.
Препоръчаното от производителя налягане е при студена гума, т.е. гумата се помпи до неговата стойност в студено състояние иTPMS системата следва да се настрои на тези стойности. При шофиране, при загряло състояние, налягането ще се покачва с няколко десети, а при изстиване ще пада до препоръчаните стойности.
Налягането е различно, заради промяната на температурата на околната среда - респективно и тази на газовете в гумата, но дали ще е с чист азот или въздух - все тая, спада ще е един и същ
Mokrox написа: 04.06.2021, 21:33:10
Налягането е различно, заради промяната на температурата на околната среда - респективно и тази на газовете в гумата, но дали ще е с чист азот или въздух - все тая, спада ще е един и същ
Още помисли!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
The Hooligan написа: 04.06.2021, 21:42:57
Още помисли!
Колегата над мен го е написал. И двата газа ще реагират еднакво при толкова пренебрежимо малка разлика в Т1 и Т2. Разлика в показанията на гума пълна с "въздух" и такава с азот може да има при екстремни условия, температури и т.н.(и пак няма да е УаУ), но не и от "паркирах я на 23 градуса, сутринта 5 градуса, тази с азота не мръдна, а тази с въздуха падна с 0.2"