Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
stanley написа: 21.05.2021, 10:30:49
Пробвай да размърдаш закопчалката на колана докато тестваш, може да се е замърсила закопчалката и да не отчита колана (имаш ли сигнализация за непоставен колан?).
Другото което се сещам е да питам, когато е активирана ръчната и отвориш вратата чуваш ли моторчетата на ръчната да се активират отново?
Kолата има ли hill assist или друга система която ползва ръчната спирачка?
Пробвах – няма ефект. Няма как да се е замърсила – колата е на 25 дни и всичко мирише на ново. Не чувам активиране на моторчетата - пробвах.
„hill assist” – не съм чувал за такова – но има „autohold” – но то е нещо друго – пък и не беше цъкнато – в момента на случката – пък и при десетките тестове дето правех след това.
The Hooligan написа: 21.05.2021, 14:36:24
Ръчната не се ли дърпа автоматично, когато спреш и махнеш колан или отвориш врата?
Не – има някаква опция в настройките за „автоматично дърпане на ръчната при изключване на двигателя”- мисля че така беше формулирано. При мен тя е избрана (не съм я пипал от покупката).
The Hooligan написа: 21.05.2021, 17:20:10
При мен на Фокуса също е автоматична и сама се дърпа като махна колан или отворя врата при запален двг.
Обаче, ако съм я дръпнал ръчно и искам да потегля не ми дава, трябва ръчно да я пусна.
При О4 явно няма такова нещо. При изключване на колата ръчната се активира автоматично. Но въпреки автоматичното активиране на следващата сутрин пак трябваше да деактивирам ръчно …