Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
SHQ

Škoda Фен

Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от SHQ »

The Hooligan написа: 03.05.2021, 19:09:41
Малко не по темата ама [smilie=pardon.gif] , днес минах през Жижо/ Варна за баланс и питах за Венци,
ама на баланс машината работят Митко и Стоян. Та къде точно работи човека, че имам ядове с летните гуми.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Те са три сервиза [smilie=sarcastic.gif]
Венци е на пътя за златните след Пикадили парк
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

А после какво следва? Спря на най - интересното :(
Бееееее.....
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Я и подайте една нископрофилна гума, какво ми монтира 15-ка с помощно рамо [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

The Hooligan, Ти кажи на Ицето да я вземе, пък аз ще си сложа 15ки на Супърба и ще идвам и в 4те сезона ;)
Бееееее.....
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

The Hooligan, тая ако е при тебе даже няма и да работи.Мъжете сами ще си ги правят гумите а тя само ще сочи с пръста кое къде и как да става [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Нещо се размечтахте [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

Колеги, да разнищим малко гумите. Фиатката е за гуми, размерът е 225/40/R18. Разгледах оферти тук-таме. Ще се взимат хубави гуми, така или иначе не се купуват всеки ден, а аз компромиси там не правя.
Първо колебание - Michelin PilotSport 4 или Continental SportContact 5
Второ колебание - Michelin Eco Premacy 4 или Continental PremiumContact 6

В момета колата е с Conti SportContact и нямам забележки към гумите освен, че бордовете им страдат от хубавите ни пътища. Въпреки това, до момента няма балони. В този размер каквото и да се вземе, ще е същата история - изключително неподходящи гуми за лунния ни пейзаж.
В момента клоня повече към Michelin-a, защото като че ли са по-износоустойчиви...... От друга страна - спортния вариант или "премиума"? Единственото, което би ме спряло на "не-спортните" модели е това, че евентуално биха возили по-меко и биха били по-тихи. Карал съм едни Pirelli-та PZero на същата кола и нямаше такова друсане, нищо общо с Continental-а.

Имам някакви впечатления, но от различни автмобили и с различни размери, което не е обективно като сравнение. Тъкмо се бях насочил към Premacy и един приятел такава хвалба удари на PilotSport 4, че ме върна в изходна позиция.

Цените и на 4-те гуми са едни и същи +/-10лв. Дайте някое друго мнение за моделите, за да се ориентирам какво да очаквам.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

PSG написа: 20.05.2021, 21:09:52 един приятел такава хвалба удари на PilotSport 4, че ме върна в изходна позиция
Откъм комфорт и шум със сигурност не са по-лоши от заводските пирелита, с които дойде моята, дори бих казал че са по-тихи, както и това че филтрират по-добре груб асвалт.

Обаче - на мокро тези гуми за жестоки, доста се пробвам и не мога да им намеря слабо място. Усещането за волана при завиване също много осезаемо се промени в положителна посока, командите се усещат много по-точни и бързо.

В общи линии ако можеш да си позволиш която и да е от първите 2 по-горе в сравнението мисля, че няма да сбъркаш.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

@PSG,

Не знам какъв е фиата, но ако е кола за круизване, аз бих скочил на Конти Премиум Контакт. По последни тестове излезе мноого по-спортно ориентирана от другите опоненти в този клас.
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

CPC6 ги карах точно 10 дена! Твърди, шумни и по-тежки ми се видяха на Супърба. Навсякъде пише, че са малко по-шумни, но повярвайте ми в Шкодата бяха нетърпими! Всяка дупка и неравност се пранасяха в купето и плюс допълнителния шум беше супер трагична ситуацията...
И така колата се видя с 4-я подред комплект гуми за тази година Michelin Primacy 4. В момента ги карам на 2.3атм и мога да кажа, че г/д съм замаскирал отвратителната возия на моята кола. Супер тихи са и се усеща как се 'кълчат' по дупки и бордюри. Поемат неравностите доста добе. Естествено, това се отразява на динамичните им показатели и при раздаване колата не се усеща чак толкова стабилна както беше с другите комплекти гуми (F1 AS3, CPC, Michelin Pilot Alpin).
Тези дни ще замерим возията с един колега със Скаут 272кс без DCC да видим какво ще излезе накрая.

За колегата по-горе да гледа PS4 - гумата е супер
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Аз тествах порядъчно CPC6 по пътя за Самоков , на сухо и при дъжд, и мога да кажа само добри неща. Въпреки незавиващата Октавия (не недозавиваща [smilie=sarcastic.gif] ) , гумите дадоха всичко от себе си, за да не се пребия някъде [smilie=sarcastic.gif]
И на магистрала при дъжд се държат отлично. Няколко пъти усещах "олекване" на волана, но при неразумно високи скорости. До 120 нямаше никакви признаци за загуба на сцепление, дори и при доста наводнена магистрала.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

PSG,
Гуми които имат Eco, Green, Energy Saver и т.н., изобщо не ги гледай.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Мнение от Ramzes »

Taratajki написа: 21.05.2021, 12:09:40 Аз тествах порядъчно CPC6 по пътя за Самоков , на сухо и при дъжд, и мога да кажа само добри неща. Въпреки незавиващата Октавия (не недозавиваща [smilie=sarcastic.gif] ) , гумите дадоха всичко от себе си...
София - Самоков по завоите ли ? Ти ли беше този дето правеше колоната. Лелеее колко хранене беше ... И къде тества, то по-голямата част от пътя го ограничиха на 40 км/ч, защото е в ремонт. На тази скорост ако поднася и колата и гумите са за моргата. Има паднали скали, малко дупки, почистват канафката и подготвят за смяна на мантинели...
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”