Карам Octavia 3 1.4 TSI Edition 150к.с., ръчни скорости, 2015. Изключително съм доволен от колата, но дойде време за смяна и сега конфигурирам нова Octavia 4 и имам някои чуденки около избора. Всякакви съвети са добре дошли!
Динамиката на текущата ми кола е задоволителна и поради това съм се ориентирал към 1,5 TSI m-HEV двигателя. Той идва с DSG и като направих test drive бях приятно изненадан колко много променя това поведението на колата. Особено яко е ръчкането в Sport mode
Изпълнението, което съм избрал е EDITION със следните екстри:
- Електрическа детска защита - 81лв.
- Пръскачки на фаровете и датчик за нивото на течността - 246лв. - при старата ми кола бяха включени в пакета и съм свикнал да ги има
- Тапицерия - кожа/текстил - 1546лв. - при старата кола този салон беше също заложен по подразбиране и сега стандартния текстилен салон при Octavia 4 Edition ми се вижда по-груб. Има ли някой от форума с подобен салон (кожа/текстил) да сподели впечатления? В Шкода не можаха да ми покажат налична подобна кола.
- Адаптивен темпомат до 210 km/h с ограничител на скороста и защита за пешеходци - 749лв. - шофирам предимно извънградско и екстрата ми се струва доста удобна за магистрала
- Затъмнени задно и задни странични стъкла, и предни странични акустични стъкла - 221лв. - имате ли впечатление от акустичните стъкла? Octavia изобщо не е обезшумена и се надявам така да намалим малко шума.
- Адаптивен контрол на окачването DCC и избор на режим за шофиране - 1794лв. - правих test drive и на Superb 3 L&K и бях доста впечатлен от комфорта, който до някъде идва от DCC. Имате ли впечатления как се държи DCC при Octavia? Очаквам да смекчи друсането (на което съм свикнал вече с Octavia 3) и да доближи колата до комфорта на Superb. Дилърът в Шкода пък ме разобеждава от екстрата, защото поддръжката щяла да бъде скъпа след това.
Какви допълнителни екстри си струва да се сложат?
Благодаря на всички отзовали се!