D Bros Automotivе-Може би първият недоволен.

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Темата е не с цел да се оплаквам,а да си изкажа мнението за така хваленият сервиз.Защото мисля,че освен да се боготвори даден сервиз/човек,то трябва да се изказват и негативните мнения,когато има такива.
Ситуацията е такава:
Поръчвам си масла и 2 филтъра(купе и маслен) от @ЦецоNOL, за което искам да вметна,че съм му благодарен за обслужването.
Оставих колата за смяна на маслото и филтрите и за някои допълнителни неща,които сега няма да опиша,защото не са се случили,и нямат отношение със сервиза..Всичко е точно.Обаждат ми се,готова е.Отивам аз да си я взимам.Отивам при Цецо:
"Здрасти,За Шкодата идвам"
Секунди празен поглед(нормално,има 20 коли няма как да знае,кой с каква кола е,въпреки,че като собственик и организатор БИ ТРЯБВАЛО.)
Всичко наред ли е?Сменихте маслото,би трябвало да ми е останало(поръчах 4л.+1л.)
Да да,БИ ТРЯБВАЛО да е в багажника(явно не знае)
Викам ОК,плащам и си отивам към колата.
Отварям багажника,от литровата бутилка наполовина пълно.Викам ок,явно събира повече.Бутилката не беше избърсана от маслото,като са наливали и сложена в багажника.Всеки който знае колата,знае в какво чисто(да не кажа перфектно)състояние я държа.Помолих едно от момчетата да ми даде едно парцалче да забърша тубата,и едно пликче,да го сложа вътре,и си тръгнах.
Нещо обаче все ме глождеше с този липсващ половин литър от бутилката.
Гледам старите фактури от ЕТ,навсякъде 4л.калкулирано.
Проверявам днес(вчера взех колата) нивото на маслото......яко над максимума!!!
Обаждам се на Цецо,така и така,маслото ми е много над максимума.По спецификация го дават(след като съм проверил) 4л.
Отговора:
Не знам защо така,може колегата да е гледал за друга кола
WTF?!!!Как друга кола?!!
Ние го гледаме по аутодата,имаме платена версия.Ела,ще го дръпнем за 5мин.
Ела,да,ама това означава,да избягам от работа,да треперя да не ми звънне телефона и т.н.т.Лесно е,Ела,ама заради тяхната аматьорска грешка,аз да му бера гайлето!
Всеки знае,какво може да се случи със предобряне в нивото на маслото.Ами ако бях подходил със 100% доверие(както и исках)и бях продължил да си карам така?Кво прайм,ако каже бау?!
Справка в НЕплатената версия,достъпна за всички,а го има и в други сайтове:
Изображение
Това за мен е супер немърливо отношение!
Не може сервиз със добра репутация,да не може едно просто масло да смени,като хората!!!Нивото на което се представиха е много под това на ЕТ,ако щеш и на бай Пенчо от кварталния сервиз!Подчертавам,че за тези години от както имам и поддържам коли,НИКОЙ НИКОГА И НИКЪДЕ не ми е препълвал колата с масло!Съмнявам се,даже,че и щеката са проверявали изобщо!Бухай там 4.5л.май са толкоз тея Шкоди,бам капака,айде чао!
Да не говоря,че за "преференциалната"цена от 90лв.за труд(явно за непреференциялната е 200лв.,е.а ли го) по смяната,явно пипат с позлатени ръкавици.Ама цената си е цена,нея кво да я коментирам,но когато си ги дал тези пари и после имаш проблем.....кел файда!Винаги съм плащал,кой колкото ми каже и колкото е преценил,че му струва труда,не съм се пазарил,искам единствено,като"преференции"когато някой ме "праща" някъде си-ОТНОШЕНИЕ и професионализъм,което тук не намерих!
Сега,едва ли Цецо е виновен(опитвам се да го оправдая донякъде,въпреки,че няма как)много коли,много работници,не може да ги контролира явно,и явно е станал вече по скоро бизнесмен,отколкото механик.
Лично аз няма как да се доверя повече на този сервиз,дори и да ми напомпят гумите,след като при мен,едно масло не можаха да сменят като хората.
Прикачам и снимки,някой да не каже,пише си ей така.
1л.туба взех я за доливане да си имам... УЖ:
Изображение
Маслото след проверката днес:Изображение
Маслото,което лично аз издърпах през щеката,т.е.от количеството,ей тъй да има:
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Странна работа е това... Нормалното действие при смяна на маслото е да се остави колата да поработи, после да се изчака да се стече и тогава да се провери на щеката и ако трябва да се долее. И това е независимо какво пише по аутодата или каквото гледат там.

Нямам обяснение - излиза, че никой не е погледнал щеката, което хич не е добре... Инспекцията е задължителна.
Бееееее.....
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Няма оправдание в такива случаи. Браво, че си си проверил колата и си знаеш. Аз уж също си знам, но като се сетя колко пъти съм проверявал ... [smilie=search.gif]
И все пак, че няма оправдание е ясно. Че си афектиран, ясно. Но всички са хора и допускат грешки. От една грешка не трябва да се правят кардинални решения. Да, може да ти счупят и двигателя следващия път, тогава няма да са подхдящи думите ми, но все пак е хубаво да се постига някакво разбирателство.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

sonnyer написа: 12.05.2021, 15:19:05 Но всички са хора и допускат грешки. От една грешка не трябва да се правят кардинални решения
Всеки греши,да,който не работи,той не греши,ама тва не е на Явор заплетения случай,тва е едно рутинно обслужване на смяна на масло и 2 филтъра.Да считам значи,че са майстори велики,ама масла не могат да сменят?!А ся кой ще се постави на мое място и след като са му предобрили една проста смяна на масло,ще отиде за нещо друго?
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Аз да питам маслото от светлината ли ми изглежда така тъмно, че за масло на 10-20км ми тъмнее? Аз за това сам си го сменям да не се чудя [smilie=pardon.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

SilverBullet написа: 12.05.2021, 15:34:32 масло на 10-20км ми тъмнее?
Дизелите са така [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

То ся и тва остава,да не са го сменили!!Тъмно си е.Отдавам го на това(надявам се) че помпичката за издърпване,не е нова в нея е имало остатък от старо масло и е оцветило това.
Последно промяна от igeorgiev82 на 12.05.2021, 16:15:36, променено общо 1 път.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

igeorgiev82, масления филтър не трябва ли да е нов и да му личи?
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Хептен вкарахте Ванката в размисли [smilie=sarcastic.gif] , и да явно за смяната на масло си трябва професионална квалификация ....
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

igeorgiev82 написа: 12.05.2021, 15:01:26 Нивото на което се представиха е много под това на ЕТ
Точно в ЕТ преди доста време ми се случи същото, а при друга смяна не бяха завили пробката както трябва. Открих го като светна лампата на Аладин в жълто. След мен по пътя имаше следа от струйка масло...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Само ме шашкате, никога не гледам колко масло са ми оставили, колко са сипали, щеки - меки. Приел съм кешовицата от мен, обслужването от "тях". Хайде да кажем, че тази лоша референция ще им е за кадем...
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@igeorgiev82,
Ванка,
Извинявам се искрено, ако си си причинил някакви неудобства по моя вина😞😞😞

п.п. Как са пружините?
Или не са ги сменяли?
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

ЦецоNOL, Цецо,аз не смятам,че ти си виновен за нещо,не си сменял ти маслото,няма нужда да ми се извиняваш.Знам,че сте приятели.Но мнението ми е такова,от това което видях.
ЦецоNOL написа: 12.05.2021, 16:35:53 Как са пружините?
По твърдение на Цецо,предните ми амортисьори са изтекли и за да се позова на гаранцията,не пипаха нищо там.Ама след случката с маслото,май е по добре.Че знам ли,можеше да си събирам чарколяците по булевардите.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Сега разбирам защо @ЦецоNOL, ми прати 1 литър по-малко от нужното. За да не стават такива грешки [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

igeorgiev82 написа: 12.05.2021, 16:45:31 предните ми амортисьори са изтекли и за да се позова на гаранцията,не пипаха нищо там.
Сигурен ли си че ги покрива гаранцията?
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”