Значи доста отдавна не ги слагат. Реших, че ще си купя някакво качествено фенерче с магнит. Ама ей на... още не съм си купил
Липсващ LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Липсваш LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021
Ако мога да успокоя автора на темата, и в моя багажник няма фенерче. Става дума за О3 ФЛ комби, закупена ноември 2019г.
Значи доста отдавна не ги слагат. Реших, че ще си купя някакво качествено фенерче с магнит. Ама ей на... още не съм си купил![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
Значи доста отдавна не ги слагат. Реших, че ще си купя някакво качествено фенерче с магнит. Ама ей на... още не съм си купил
- Iccarium
- Гараж: Superb 3 FL iV Combi 2021
Просто е мистерия за мен... Марката Шкода е изградена около практичност и умни решения и изведнъж решават да махнат освтлението в багажника и после се крият и не ти дават обяснение.
@kalata, Седаните имат допълнително осветление на вътре в багажника, комбито - не. Плафоните на вратата вършат работа да си видиш какво имаш в ръцето, но самия багажник неосветяват. Ако пък е дръпната кората абсурд да видиш нещо. Ей така изглежда след залез слънце:

Ако се загледате вътре има шише минерална вода, стоперите за багаж и зелената аптечка на Шкода. Разбира се камерата е затъмнила малко образа, но на живо не е кой знае колко по-добре, разбирате идеята. И като свещ да свети пак щеше да се види нещо вътре...
Ето как изглежда след като увеличих яркоста на снимката на макс

@BlackPearl и @JORDITO благодаря за съветите, явно това е решението. Ще изчакам малко да видя дали няма пък да свикна с тъмното, ако след няколко месеца все още ме дразни, ще сменя крушките или ще сложа нещо допълнително.
@kalata, Седаните имат допълнително осветление на вътре в багажника, комбито - не. Плафоните на вратата вършат работа да си видиш какво имаш в ръцето, но самия багажник неосветяват. Ако пък е дръпната кората абсурд да видиш нещо. Ей така изглежда след залез слънце:

Ако се загледате вътре има шише минерална вода, стоперите за багаж и зелената аптечка на Шкода. Разбира се камерата е затъмнила малко образа, но на живо не е кой знае колко по-добре, разбирате идеята. И като свещ да свети пак щеше да се види нещо вътре...
Ето как изглежда след като увеличих яркоста на снимката на макс

@BlackPearl и @JORDITO благодаря за съветите, явно това е решението. Ще изчакам малко да видя дали няма пък да свикна с тъмното, ако след няколко месеца все още ме дразни, ще сменя крушките или ще сложа нещо допълнително.
Skoda Superb 3 Facelift iV Combi, 2021г, 1.4 TSI PHEV, 218 кс (115 kW бензин + 85 kW ел. двигател), 13 kWh батерия, 6DSG.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
JORDITO,
Жорка не си прав за свеща, днес като помпах топките обърнах внимание, когато щората е отворена на средното положение фенерчето осветява достатъчно.
Жорка не си прав за свеща, днес като помпах топките обърнах внимание, когато щората е отворена на средното положение фенерчето осветява достатъчно.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Седаните имат вътре, но нямат на багажника .
@JORDITO ти е пуснал работещ вариант.
@JORDITO ти е пуснал работещ вариант.

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
След намесата на Жорката, снимката я има. Багажникът е ден!
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
@Iccarium, Абе как ще свикваш с тъмното бре. Нали видя в темата на Рангел същите две плафончета, но вече ЛЕД как осветяват багажника.
Няма какво да се чудиш - @JORDITO, е човека с лампи, музики, телевизори. Зачети се да видиш на колко човека вече колко неща е подобрил и няма недоволни.
Ей ти пак на Рангел кораба:
viewtopic.php?f=37&t=1647&start=1020
Няма какво да се чудиш - @JORDITO, е човека с лампи, музики, телевизори. Зачети се да видиш на колко човека вече колко неща е подобрил и няма недоволни.
Ей ти пак на Рангел кораба:
viewtopic.php?f=37&t=1647&start=1020
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Той колегата ако иска,ще му измислим 2 плафона с лед светлина вътре в багажника вързани на инсталацията на текущите плафони.
Но незнам колко ще е навит предвид,че е гаранционнен.
Но незнам колко ще е навит предвид,че е гаранционнен.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
И колко има смисъл? 2 леда на капака правят ден вътре... Толкова е силно, че мен лично чак ме дразни.
Естествено, това всичко работи добре при навита щора де. Незнам, ако колегата държи да му е светло при опъната щора...
Естествено, това всичко работи добре при навита щора де. Незнам, ако колегата държи да му е светло при опъната щора...
Бееееее.....
-
mladenoff
Фенерчето е най малкия проблем. От десетина дни имам чисто нов супърб ЛК, бъкан с екстри. Умишлено си поръчах най-високото ниво на асистентите. Първото, което ме фрапира, че трафик джам асистента го няма... Набутали ми асистент за ремарке --- за кво ми е тоя асистент, като нямам теглич? Говорих да ми го активират допълнително, отговор: там трябвало да си е... Как и да е - това го преглътнах. Отварям жабката и що да видя! Копчето за охладането на жабката го няма --- на негово място дупка! В дупката два кабела вързани един за друг с клема. Обаждам се на дилъра, ами... вече така било! Ама как така, бе човек? Тази на която правих тест драйфа си го имаше, демонстрационната в салона също си го имаше! Отговорът беше, че от един месец насам вече не се предлага... Питам го колоко ще ми струва да се добави. Даде разумна цена от рода на 60-70 лв. за части, ОБАЧЕ, трябвало някакво маркуче да свържат към климатика и за целта трябвало да се разглоби цялото табло! Това като го чух се изприщих --- как ще ми разглабяш таблото на чисто нов автомобил и после да ми скърца и хлопа, забравия я таз идея --- не и на моята кола, та му турих пепел и на охлаждането на жабката, поне в подлакатника си го има. Историята продължава, търся го слота за SD картата за да си зареда музиката... оказва се, че вече и това не се предлага --- само едно USB в подлакътника и в него флашка с музиката, ако искаш други варианти, качваш си я на телефона и я стримваш през блутут. Рекох си, че и това не е болка за умиране и го преглътнах.
Пускам фаровете за мъгла --- отзад работи само единия, другия НЕ СВЕТИ --- отговор "така си е фабрично"
, а на мен взе леко да ми се повдига... Гледам няма ми бутона за ЕSC-то до лоста, нямам право да възразявам, изключването и включването вече се правело само от менютата през инфотеймънта... Отделението за съхранение на вещи под седалката на пасажера до шофьора също вече не се предлагало... Бах това преглъщане на дреболии, пресъхна ми устата от него, язък за големия мерак около тая кола... Влизам в менютата на автомобила, оказа се, че са яко изпоорязани --- в меню кар, информация за пътуването, информацията за трите топ консуматора е отрязана, заличено е също менюто за функицята DriveGreen - това със зеления лист. КАК МОЖЕ БЕ ХОРА? ПАМЕТ ЛИ НЕ ВИ СТИГА В ИНФОТЕЙМЪНТА - ако исках прост автомобил щях да си взема лада или трабанче, мерака ми беше поне няколко месеца да не мога да разуча всички подробности по инфотеймънта, а то се оказа, че са го орязали, опростили и направили за малоумници... В навигацията същата работа, добре че си взех Амундсен, а не се изръсих за Колумб. Не ми се говори повече, че само се ядосвам. Пускаш Еко мод на шофиране и като тръгнеш да спускаш по наклон тъпия комп на DSGто ти изключва от скоророст, инжекторите си пръскат и двигателя работи на празен ход --- ае сега някой да ме убеди, че така е по-икономично и емисиите са по-ниски!!! Налага ми се да бутна лоста на ръчен режим за да не ми излючва от скорост докато слизам от планината, щото иначе ще подпаля феродото, не че вече не съм го подпалил, обаче, не това на спирачките, а моето! Та въпросът ми е дали някой от форума може да и влезе в карантийките на електрониката и да ми възстанови всички тези "отживелици" по менютата, но без да ми падне гаранцията на автомобила.
Superb III L&K150к.с. TDI,7DSG.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Много преглъщане, много чудо... Все едно са сбъркали колата. Доста тъпо, ама явно...така са нещата. Между другото...
...това наистина си е фабрично. Според зависи за къде е произведена колата (лява/дясна дирекция), свети тази светлина за мъгла отзад, която е до осевата линия на пътното платноmladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 Пускам фаровете за мъгла --- отзад работи само единия, другия НЕ СВЕТИ --- отговор "така си е фабрично"
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Traffic assist high не вървеше ли с капацитивния волан? Тази екстра бих искал да я имам, но и без нея не е зле. За 15 години с климатизирани жабки, съм я ползвал за бутилка вода за едно пътуване със спорен резултат. Жабката държа само документи. Подлакътникът също ми е спряно обдухването. Там държа дреболии и кърпи. ESC-то без бутон сигурно би ме ядосало най-много. Не че включвам launch control на всеки светофар, или на влизане във всяко кръгово

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Така или иначе то е по използваемо от колкото в жабката.mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 та му турих пепел и на охлаждането на жабката, поне в подлакатника си го има
Това далеч не е от скоро - MY2021 е също така. Имаш и usb до запалката в което можеш да сложиш флашка или четец за карти.mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 търся го слота за SD картата за да си зареда музиката... оказва се, че вече и това не се предлага --- само едно USB в подлакътника
Ами.. това е нормално. Не се сещам да съм виждал нещо друго до сега.mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 отзад работи само единия, другия НЕ СВЕТИ --- отговор "така си е фабрично"
И това не е от сега. При мен също липсва.
Да те поправя - само в спортен режим кутията не изключва от скорост когато й е кеф. Еко не еко - изключва си постоянно.mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 Пускаш Еко мод на шофиране и като тръгнеш да спускаш по наклон тъпия комп на DSGто ти изключва от скоророст
Леко чукване на спирачките върши работа. Също, шофиране в спортен режим.naster написа: 02.04.2024, 07:42:09 Налага ми се да бутна лоста на ръчен режим за да не ми излючва от скорост докато слизам от планината
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Това пък защо? Аз никога не съм го цъкал този бутон. Виж, ако бяха махнали бутона за старт-стоп щях да свърша някой глупост, но другия дето дори не се сещам кога бих го използвал..
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Мичев - ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сега ще ТИ обяснят, че това е защото не Шофираш а само се возиш
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Когато имаш снежен проблем примерноМичев написа: 02.04.2024, 09:46:45Това пък защо? Аз никога не съм го цъкал този бутон. Виж, ако бяха махнали бутона за старт-стоп щях да свърша някой глупост, но другия дето дори не се сещам кога бих го използвал..