Смяна на маншон на врата

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
digi

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от digi »

Колеги, тези дни ми прекъсна един от кабелите отиващ в предна лява врата. В резултат на това заключването и салянето на прозореца спряха да работят. Ходих в сервиз и ми оправиха кабелите и сега остава да се смени маншона. Днес си взех маншона от ЕТ и идеята беше аз сам да си го поставя. Обаче има един тесен канал, през който буксите не виждам как ще минат. По-скоро трябва да се свали кората на вратата, да се разкачат кабелите там и да се прекарат. Майсторът ми е доста зает обаче и не е ясно кога ще може да свърши тази работа.

Мисля да се хвана сам и потърсих някакво видео да видя как става, но не намерих нищо. Някой сеща ли се къде мога да намеря информация по въпроса?

Изображение
digi

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от digi »

Автомобилът е Superb II от 2013
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Смяна на маншон на врата

Мнение от dimibo »

Няма нужда да се сваля кората.
Откачаш от буксата и промушваш кабела с буксата през маншона и готово, все пак е гумен и подлежи на малко разширение.
Günter Stg 1
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Смяна на маншон на врата

Мнение от HerpaMoTeH »

digi написа: 22.04.2021, 14:38:27 Ходих в сервиз и ми оправиха кабелите и сега остава да се смени маншона
Звучи ми като да не трябва да ходиш повече в този сервиз. Надявам се, че са ти оправили проблема, но като гледам как са си оставили ръцете по маншона...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Смяна на маншон на врата

Мнение от Цецо75 »

Маншона е хроничен проблем, на моята също се скапа от само себе си. Купил съм си резервен, ама не ми е останало време и аз да го сменя...
dimibo написа: 22.04.2021, 14:41:43 Няма нужда да се сваля кората.
Откачаш от буксата и промушваш кабела с буксата през маншона и готово, все пак е гумен и подлежи на малко разширение.
Това пробвано ли е? Че аз го гледах, гледах... и ми се стори, че няма да мине?
Бееееее.....
digi

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от digi »

Доста напъване ми се струва, че трябва да има, за да мине буксата през конуса вдясно на снимката.

Изображение
digi

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от digi »

На първата снимка е старият маншон :) Той трябва да се смени
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Смяна на маншон на врата

Мнение от makaveli »

ABBC3_OFFTOPIC
digi написа: 22.04.2021, 15:00:11Доста напъване
и 1 шепа лубрикант? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Смяна на маншон на врата

Мнение от zloQQ »

През малкия конус няма вариант да мине! Принципно се прокарват на обратно кабелите и тогава не е проблем, но т'ва се случва в...завода [smilie=sarcastic.gif]
И а вариант да махнеш кората разбира се, ама знаеш ли какво те очаква там? Кабелите влизат в колона, брава, пищялка до огледалото, управление на заключване и стъкла, управление на огледалата, моторче за стъклото - като в някои от тях - дори не виждаш буксата, а само дупка в ламарината, която е занитена! Освен тва - всичко отново е на букса! Демек - не сваляй кората...щото и някоя щипка ще отиде, та и нея ще трябва да взимаш. 1.74 лева е, (днес пазарувах) ама си е разкарване :)
Режеш конуса "до дъно" и прокарваш тогава. После може да изолираш кабела на неговото място и дори да го залееш с топъл силикон. Или да си го оставиш така. Няма да е проблем при дъжд. На Октавия 2 е без конуса - широк е от двете страни. Просто гумен маркуч! Работата е за 5 минути - най-много да те озори откопчаването на буксите!
Едно на ум да имаш обаче! Има една жълта букса - тва е еърбег. След разкапаното ѝ, като я закачиш, вероятно ще светне на таблото съответната лампа, която индикира проблем в еърбега. Ще трябва с VAG-COM да я нулираш. Може и да бъркам де. Ако някой знае нещо различно - да каже.
А първата снимка... В сервиза ли така ти срязаха маншона, за да оправят кабелите?
digi

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от digi »

zloQQ написа: 22.04.2021, 15:56:42 А първата снимка... В сервиза ли така ти срязаха маншона, за да оправят кабелите?
Маншонът е бил сцепен преди и някой го е залепил с каноколит според майстора, при когото ходих. Наистина маншонът не изглеждаше идеално като купихме колата, но не му обърнах много внимание. И тези дни си показа, че е ебил за смяна.

За сега няма да пипам сам нищо. Следват като цяло сухи дни, но скоро пак ще посетя сервиз, за да го сменят.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Смяна на маншон на врата

Мнение от Цецо75 »

digi, Напиши как се развила ситуацията, че и аз трябва да го сменям, ама ме мързи...
Бееееее.....
digi

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от digi »

Цецо75 написа: 23.04.2021, 14:04:03 digi, Напиши как се развила ситуацията, че и аз трябва да го сменям, ама ме мързи...
Ами последния месец беше дъждовен и след като маншонът е бил сцепен от преди очевидно е влизала вода. От друга страна изолацията на кабелите е започнала да се напуква - така ми каза майсторът - и водата довела до корозия където е успяла да влезе. Така си мисля.

Тези дни жена ми се оплака, че не могла да свали прозореца на шофьорската врата. Два дни по-късно вратата спря да се отклчва и заключва, т.е. сработваше от няколко опита само веднъж. И отидох в сервиз и там ми оправиха прекъснатия кабел, а другите излираха, но се страхувам, че и там има вече корозия. Майсторът ми каза да си намеря маншон и че сам ще мога да го сменя. Купих го от ЕТ, но като видях този тесен конус разбрах, че няма да стане лесно. Отидох пак в сервиза, където оправиха кабелите, но бяха много заети и трябваше да си тръгна. Следващата седмица ще се пробвам да се вредя.

И така, не ми се ходи да го сменят в ЕТ, защото там ще ми вземат повече пари.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Смяна на маншон на врата

Мнение от zloQQ »

Ако срежеш конуса, айде, не до дъно а по дължина го цепнеш (или височина) ще си свършиш работата за точно 5 минути. Разкачаш маншона, разкачаш буксите, махаш стария и надяваш новия маншон на кабелите, закачаш го и...воала. Е, ако ти се ходи до сервиз за т'ва, вече е друга работа ;)
Dragody87

Шкода Новак

Смяна на маншон на врата

Мнение от Dragody87 »

Здравейте, от къде сте закупили въпросните маншони за вратата, че трябва да сменя и моя?
marvel

Шкода Новак

Гараж: OCTAVIA 2 2006 2.0 FSI
DUSTER ECO-G 2023

Смяна на маншон на врата

Мнение от marvel »

Днес си взех маншона от ЕТ
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”