Теч на масло Karoq 1.5 TSI

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

@Taratajki, странно е, че са две позиции. Веднъж пробка и веднъж "дихтунг". Ясно ми е какво означава думата в кавички. Но и на всички ни е ясно, че става дума за една част - пробка в комплект уплътнителна шайба. Не се продават поотделно.

@tahumbata, сега като ни разказа, че колата ти е имала удар отпред със сменени разни неща - още ли ти се струва странно, че нещо не е както трябва?
Отиваш директно в ЕТ, показваш проблема и им казваш да си го оправят.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

tahumbata написа: 02.04.2021, 23:35:19 Да, и аз знам, че има една пробка долу на картера, но те бяха описали във фактурата две пробки и затова се зачудих коя е втората...
kalata написа: 03.04.2021, 10:46:29 странно е, че са две позиции. Веднъж пробка и веднъж "дихтунг". Ясно ми е какво означава думата в кавички. Но и на всички ни е ясно, че става дума за една част - пробка в комплект уплътнителна шайба. Не се продават поотделно.
Изображение
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

kalata написа: 03.04.2021, 10:46:29 @tahumbata, сега като ни разказа, че колата ти е имала удар отпред със сменени разни неща - още ли ти се струва странно, че нещо не е както трябва?
Отиваш директно в ЕТ, показваш проблема и им казваш да си го оправят.
Ударът беше с 15км/ч страничен при левия фар, а не централен, където тече. Радиаторите опред не бяха засегнати.

Ако този проблем е от въпросния удар, това става трета рекламация след като са ми предали автомобила за "отремонтиран", понеже в последствие установих, че и казанчето за течността за чистачки е пробито, отделно при предния калник има долу един пластмасов детайл, който не бяха фиксирали с двойнолепяща лента и се местеше наляво-надясно и отговора на приемчика беше "ами спестили са си колегите една двойнолепяща лента и затова е бих хлабав" [smilie=shock.gif] В смисъл за официален сервиз на Шкода да се правиш на детектив и да се разкарваш заради техни недоглеждания и немърливост, е меко казано неприемливо. Особено на фона на постоянните им анкети, където пишат, че удовлетвореността на клиента е на първо място за тях...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Незнам как е по предписание от Шкода, но при обслужване след гаранция пробка се сменя ако се износи шестостена, иначе само дихтунга.
Затова и се продават с отделни парт номера.

Относно сервиза... нормално като за официален сервиз във България. Вече отдавна съм спрял да се гневя... полза никаква. И да им се навикаш... ще те гледат съчуствено и толкоз. Като излезнеш, пак ще са си по старому.
Бееееее.....
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Цецо75 написа: 03.04.2021, 14:40:57 но при обслужване след гаранция пробка се сменя ако се износи шестостена, иначе само дихтунга.
При моята кола (със сигурност и при твоята) пробката е като на снимката по-долу и е комплект болт+шайба, която не може да се махне. По спомен предписанието е да се сменя на всяка втора смяна на маслото. Явно при някои модели вече пробката е по-различна и е отделно болт + шайбата. Това всъщност не е важно в случая. Важното е колегата да ходи и да поиска проблема да бъде отстранен.
Изображение
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами има и от двата вида да.
Бееееее.....
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

Ъпдейт по темата:

Като обясних за какво иде реч, сътрудникът дойде на място да го види, приеха го за сервиз петъка, вчера на обед се обадиха, че е готово и че като го разглобили установили, че някакво си гумено уплътнение отвътре на тръбата не било прилегнало плътно и според тях така си било дошло от завода.

Това ми се стори странно, понеже въпросното нещо го установявам точно на втората година откакто го произведоха по моя поръчка и оттогава през определено време правя старателен оглед на двигателния отсек именно за някакви течове, чистя заседнали насекоми, проникнала луга и мръсотия, понеже ме кефи да изглежда като чисто нов, а не да става все по-мръсен и прашен и това нещо не го бях видял последно като гледах есента (преди удара и смяната на масло).

Та, каза ми, че са го почистили от омасляването и са наместили уплътнението, сега ще гледам как ще е и дали наистина е оправен проблемът.

Разбира се бяха зачистили основно скобата и отгоре-отгоре около нея, но останалата гняс по другите елементи си стоеше, дано не е проблем. Както и един от маркучите не бяха сложили във фиксиращите щипки, та всеки път явно ще трябва да се гледа след тях да не се забравили видимо нещо.

Също и платих за едни прагове, че да не се надира толкова лакът като се катери детето - три от четири са ок, единият като го натиснах и пука като капачка на отворена лютеница, ама буквално, и се чува лепилото как се залепва и отлепва. При все че за това нещо дадох 201лв. за самите прагове, които са една пластмасария с тънка метална лайстна вътре и най-вече някакви монтажни шаблони за, забележете - 88лв. - понеже трябвали за монтажа и не ги имат налични в сервиза, та и трудът около 30лв. и за 320лв. пак не е ОК, ми трябва да чакам сега или да поръчват нови, или да го лепят допълнително тоя.

Ако бяха коректни, щяха да ми кажат, че има проблем, а не да си траят и да разчитат, че няма да го хвана този дефект.

Доста черни точки за София Дружба насъбрах за неща, които не би трябвало да са им проблем - любезно и отзивчиво се държат, но спроед мен нивото трябва да се вдигне. Да беше квартален сервиз и да бяха цените на частите с 30-40% надолу, а на труда - все едно без ДДС - супер, но за официален сервиз на марката и при все че им оставям 60 бона за автомобил и им цакам по 4 бона на година фиксирано, очаквам повече. И маслото Кастрол по 40лв бутилката с ДДС при все че същото се намира за 25-28лв. масово от други места е малко прекалено вече. Като изтече гаранцията поне това мисля да си спестя като допълнително гърбене за едно и също нещо.

П.П. вие откъде (за София) купувате двигателно масло?

Аз години наред купувам от maslo1.com (имат физически магазин до Южния парк и на други места) и никакви ядове не съм имал - добри цени държат и изглеждат ОК.

Гледам един сайт "maslata.bg" - много ниски цени спрямо официалния сервиз държи та се чудя читав ли е или има шанс да са някакви ментета оттам? Някой ако знае проверен на 100% сайт/магазин, нека пише. Аз ще видя и другите теми разбира се, просто се сетих да ви питам за маслата, понеже се сетих покрай тази тема...
Последно промяна от tahumbata на 13.04.2021, 22:39:21, променено общо 1 път.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Заповядай при нас във Фолксваген, същия Кастрол е 50 лв литъра, оем маслото 60 [smilie=sarcastic.gif]
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

skodko, не мисля,че това "говори" добре за сервизите [smilie=pardon.gif] .
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

skodko написа: 13.04.2021, 22:06:17 Заповядай при нас във Фолксваген, същия Кастрол е 50 лв литъра, оем маслото 60 [smilie=sarcastic.gif]
Да, това също го има - още едно време ми трябваше хидравлично масло за Аудито (А3 97-ма AGN) - първия път го купих от Порше Запад за 36лв/л, понеже имаше теч се оказа, че трябва да купя още една бутилка и този път минах през Порше София Юг и същото струваше 32лв./л, накрая отидох до Шкода Надежда че имаха акция за летни гуми с безплатна смяна и монтаж с баланс, та там питах колко струва същото това масло и ми казаха - 25лв.

Та от 36 на 25 през различните представителства, пропорционално на данъка "престиж", който плащаш като техен клиент [smilie=search.gif]

Та да не се оплаквам с цените при Шкода казваш [smilie=sarcastic.gif] Това "ОЕМ"-ското се излъгах да взема като купих Карока за всеки случай - ами 48лв с ДДС за 1л. - долял съм 400мл. и то не беше реално спешно и така си стои - следващия път при смяната ще им го дам да го сложат, че на чужд гръб 48лв. ги нямат за нищо - все едно съм купил Ауди или Порше, а не Шкода :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

tahumbata, масло можеш и сам да си вземеш и да ти го сменят. Така писаха колеги тук и мисля, че точно за Дружба ставаше дума. А самото масло - @ЦецоNOL, е човека с маслото! Доста колеги взимат от него и май няма недоволни.
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

Благодаря на всички за помощта - ако проима нещо интересно да споделя като опит покрай Карока, ще пиша :)
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”