Теч на масло Karoq 1.5 TSI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
@Taratajki, странно е, че са две позиции. Веднъж пробка и веднъж "дихтунг". Ясно ми е какво означава думата в кавички. Но и на всички ни е ясно, че става дума за една част - пробка в комплект уплътнителна шайба. Не се продават поотделно.
@tahumbata, сега като ни разказа, че колата ти е имала удар отпред със сменени разни неща - още ли ти се струва странно, че нещо не е както трябва?
Отиваш директно в ЕТ, показваш проблема и им казваш да си го оправят.
@tahumbata, сега като ни разказа, че колата ти е имала удар отпред със сменени разни неща - още ли ти се струва странно, че нещо не е както трябва?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
tahumbata написа: 02.04.2021, 23:35:19 Да, и аз знам, че има една пробка долу на картера, но те бяха описали във фактурата две пробки и затова се зачудих коя е втората...
kalata написа: 03.04.2021, 10:46:29 странно е, че са две позиции. Веднъж пробка и веднъж "дихтунг". Ясно ми е какво означава думата в кавички. Но и на всички ни е ясно, че става дума за една част - пробка в комплект уплътнителна шайба. Не се продават поотделно.

ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Ударът беше с 15км/ч страничен при левия фар, а не централен, където тече. Радиаторите опред не бяха засегнати.kalata написа: 03.04.2021, 10:46:29 @tahumbata, сега като ни разказа, че колата ти е имала удар отпред със сменени разни неща - още ли ти се струва странно, че нещо не е както трябва?
Ако този проблем е от въпросния удар, това става трета рекламация след като са ми предали автомобила за "отремонтиран", понеже в последствие установих, че и казанчето за течността за чистачки е пробито, отделно при предния калник има долу един пластмасов детайл, който не бяха фиксирали с двойнолепяща лента и се местеше наляво-надясно и отговора на приемчика беше "ами спестили са си колегите една двойнолепяща лента и затова е бих хлабав"
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Незнам как е по предписание от Шкода, но при обслужване след гаранция пробка се сменя ако се износи шестостена, иначе само дихтунга.
Затова и се продават с отделни парт номера.
Относно сервиза... нормално като за официален сервиз във България. Вече отдавна съм спрял да се гневя... полза никаква. И да им се навикаш... ще те гледат съчуствено и толкоз. Като излезнеш, пак ще са си по старому.
Затова и се продават с отделни парт номера.
Относно сервиза... нормално като за официален сервиз във България. Вече отдавна съм спрял да се гневя... полза никаква. И да им се навикаш... ще те гледат съчуствено и толкоз. Като излезнеш, пак ще са си по старому.
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
При моята кола (със сигурност и при твоята) пробката е като на снимката по-долу и е комплект болт+шайба, която не може да се махне. По спомен предписанието е да се сменя на всяка втора смяна на маслото. Явно при някои модели вече пробката е по-различна и е отделно болт + шайбата. Това всъщност не е важно в случая. Важното е колегата да ходи и да поиска проблема да бъде отстранен.Цецо75 написа: 03.04.2021, 14:40:57 но при обслужване след гаранция пробка се сменя ако се износи шестостена, иначе само дихтунга.

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
tahumbata
Ъпдейт по темата:
Като обясних за какво иде реч, сътрудникът дойде на място да го види, приеха го за сервиз петъка, вчера на обед се обадиха, че е готово и че като го разглобили установили, че някакво си гумено уплътнение отвътре на тръбата не било прилегнало плътно и според тях така си било дошло от завода.
Това ми се стори странно, понеже въпросното нещо го установявам точно на втората година откакто го произведоха по моя поръчка и оттогава през определено време правя старателен оглед на двигателния отсек именно за някакви течове, чистя заседнали насекоми, проникнала луга и мръсотия, понеже ме кефи да изглежда като чисто нов, а не да става все по-мръсен и прашен и това нещо не го бях видял последно като гледах есента (преди удара и смяната на масло).
Та, каза ми, че са го почистили от омасляването и са наместили уплътнението, сега ще гледам как ще е и дали наистина е оправен проблемът.
Разбира се бяха зачистили основно скобата и отгоре-отгоре около нея, но останалата гняс по другите елементи си стоеше, дано не е проблем. Както и един от маркучите не бяха сложили във фиксиращите щипки, та всеки път явно ще трябва да се гледа след тях да не се забравили видимо нещо.
Също и платих за едни прагове, че да не се надира толкова лакът като се катери детето - три от четири са ок, единият като го натиснах и пука като капачка на отворена лютеница, ама буквално, и се чува лепилото как се залепва и отлепва. При все че за това нещо дадох 201лв. за самите прагове, които са една пластмасария с тънка метална лайстна вътре и най-вече някакви монтажни шаблони за, забележете - 88лв. - понеже трябвали за монтажа и не ги имат налични в сервиза, та и трудът около 30лв. и за 320лв. пак не е ОК, ми трябва да чакам сега или да поръчват нови, или да го лепят допълнително тоя.
Ако бяха коректни, щяха да ми кажат, че има проблем, а не да си траят и да разчитат, че няма да го хвана този дефект.
Доста черни точки за София Дружба насъбрах за неща, които не би трябвало да са им проблем - любезно и отзивчиво се държат, но спроед мен нивото трябва да се вдигне. Да беше квартален сервиз и да бяха цените на частите с 30-40% надолу, а на труда - все едно без ДДС - супер, но за официален сервиз на марката и при все че им оставям 60 бона за автомобил и им цакам по 4 бона на година фиксирано, очаквам повече. И маслото Кастрол по 40лв бутилката с ДДС при все че същото се намира за 25-28лв. масово от други места е малко прекалено вече. Като изтече гаранцията поне това мисля да си спестя като допълнително гърбене за едно и също нещо.
П.П. вие откъде (за София) купувате двигателно масло?
Аз години наред купувам от maslo1.com (имат физически магазин до Южния парк и на други места) и никакви ядове не съм имал - добри цени държат и изглеждат ОК.
Гледам един сайт "maslata.bg" - много ниски цени спрямо официалния сервиз държи та се чудя читав ли е или има шанс да са някакви ментета оттам? Някой ако знае проверен на 100% сайт/магазин, нека пише. Аз ще видя и другите теми разбира се, просто се сетих да ви питам за маслата, понеже се сетих покрай тази тема...
Като обясних за какво иде реч, сътрудникът дойде на място да го види, приеха го за сервиз петъка, вчера на обед се обадиха, че е готово и че като го разглобили установили, че някакво си гумено уплътнение отвътре на тръбата не било прилегнало плътно и според тях така си било дошло от завода.
Това ми се стори странно, понеже въпросното нещо го установявам точно на втората година откакто го произведоха по моя поръчка и оттогава през определено време правя старателен оглед на двигателния отсек именно за някакви течове, чистя заседнали насекоми, проникнала луга и мръсотия, понеже ме кефи да изглежда като чисто нов, а не да става все по-мръсен и прашен и това нещо не го бях видял последно като гледах есента (преди удара и смяната на масло).
Та, каза ми, че са го почистили от омасляването и са наместили уплътнението, сега ще гледам как ще е и дали наистина е оправен проблемът.
Разбира се бяха зачистили основно скобата и отгоре-отгоре около нея, но останалата гняс по другите елементи си стоеше, дано не е проблем. Както и един от маркучите не бяха сложили във фиксиращите щипки, та всеки път явно ще трябва да се гледа след тях да не се забравили видимо нещо.
Също и платих за едни прагове, че да не се надира толкова лакът като се катери детето - три от четири са ок, единият като го натиснах и пука като капачка на отворена лютеница, ама буквално, и се чува лепилото как се залепва и отлепва. При все че за това нещо дадох 201лв. за самите прагове, които са една пластмасария с тънка метална лайстна вътре и най-вече някакви монтажни шаблони за, забележете - 88лв. - понеже трябвали за монтажа и не ги имат налични в сервиза, та и трудът около 30лв. и за 320лв. пак не е ОК, ми трябва да чакам сега или да поръчват нови, или да го лепят допълнително тоя.
Ако бяха коректни, щяха да ми кажат, че има проблем, а не да си траят и да разчитат, че няма да го хвана този дефект.
Доста черни точки за София Дружба насъбрах за неща, които не би трябвало да са им проблем - любезно и отзивчиво се държат, но спроед мен нивото трябва да се вдигне. Да беше квартален сервиз и да бяха цените на частите с 30-40% надолу, а на труда - все едно без ДДС - супер, но за официален сервиз на марката и при все че им оставям 60 бона за автомобил и им цакам по 4 бона на година фиксирано, очаквам повече. И маслото Кастрол по 40лв бутилката с ДДС при все че същото се намира за 25-28лв. масово от други места е малко прекалено вече. Като изтече гаранцията поне това мисля да си спестя като допълнително гърбене за едно и също нещо.
П.П. вие откъде (за София) купувате двигателно масло?
Аз години наред купувам от maslo1.com (имат физически магазин до Южния парк и на други места) и никакви ядове не съм имал - добри цени държат и изглеждат ОК.
Гледам един сайт "maslata.bg" - много ниски цени спрямо официалния сервиз държи та се чудя читав ли е или има шанс да са някакви ментета оттам? Някой ако знае проверен на 100% сайт/магазин, нека пише. Аз ще видя и другите теми разбира се, просто се сетих да ви питам за маслата, понеже се сетих покрай тази тема...
Последно промяна от tahumbata на 13.04.2021, 22:39:21, променено общо 1 път.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Заповядай при нас във Фолксваген, същия Кастрол е 50 лв литъра, оем маслото 60 ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
skodko, не мисля,че това "говори" добре за сервизите
.
-
tahumbata
Да, това също го има - още едно време ми трябваше хидравлично масло за Аудито (А3 97-ма AGN) - първия път го купих от Порше Запад за 36лв/л, понеже имаше теч се оказа, че трябва да купя още една бутилка и този път минах през Порше София Юг и същото струваше 32лв./л, накрая отидох до Шкода Надежда че имаха акция за летни гуми с безплатна смяна и монтаж с баланс, та там питах колко струва същото това масло и ми казаха - 25лв.skodko написа: 13.04.2021, 22:06:17 Заповядай при нас във Фолксваген, същия Кастрол е 50 лв литъра, оем маслото 60![]()
Та от 36 на 25 през различните представителства, пропорционално на данъка "престиж", който плащаш като техен клиент
Та да не се оплаквам с цените при Шкода казваш
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
tahumbata, масло можеш и сам да си вземеш и да ти го сменят. Така писаха колеги тук и мисля, че точно за Дружба ставаше дума. А самото масло - @ЦецоNOL, е човека с маслото! Доста колеги взимат от него и май няма недоволни.
-
tahumbata
Благодаря на всички за помощта - ако проима нещо интересно да споделя като опит покрай Карока, ще пиша