blindbard написа: 02.04.2021, 21:54:43
Би ли споделил в кой сервиз на ЕТ прави обслужването?
Впоследствие ще бъде полезно и за други потребители да опишеш какъв се оказа проблема и решението му!
Успех!
София, "новият" сервиз в Дружба, че засега има по-малко наплив там. В Надежда е лудница и затова не ходя там.
Вече имах удар по Каско и смениха 13 детайла сред които преден фар, калник, облицовка броня, спойлер долу, разни рамки и държачи и т.н. и всичко изглеждаше идеално - като нова от салона излязла, ако изключим факта, че не бяха дозатегнали болтовете на фара, които го държат горе, та ги дозатягах аз.
Лампата за смяна на масло ми светна точно 3 месеца и половина преди автомобилът да навърши 2 години от производството си и научих постфактум, че освен масло и маслен филтър, са сменили и въздушен и филтъра за купе, което трябваше да стане чак 4 месеца след това според инспекцията по показание на борд компютър (нали са две датите - за маслото е променлив интервалът, но за сервизната инспекция е фиксиран първоначално на 2 години).
Обясниха ми, че се сменяли заедно и сега идния Декември демек 1 а не 2 години след последната инспекция, трябвало да се ходи пак на сервиз заради смяна на спирачна течност по думи на приемчика, но няма да се учудя да искат да сменят и други неща.
За смяна на масло, маслен филтър, въздушен и за купе, заедно с труда ми взеха 404лв.
Маслото е на Кастрол 0W20 пълна синтетика и аналог на това, което е заводското.
Досега освен смяна на гуми други услуги от тях не ми се е налагало да правя - имат разни дребни пропуски, които дразнят, но като цяло съм доволен.
И все още се чудя какво са правили, че да разместят тази скоба...
П.П. а, и още три детайла ми бяха пребоядисали - боята ми е лава син металик и в това отношение съм страшно доволен от работата им - по никакъв начин и от никакъв ъгъл не мога нито аз нито някой от познатите ми да види разлика спрямо заводската боя - абсолютно моногамно изглежда боята навсякъде при все че много други хора са ми се оплаквали, че дори в официален сервиз след пребоядисване има разлики спрямо другите детайли.
От Алианц засега съм много доволен - след опис на щетите излизат одобрения за сервиз или на същия ден или на следващия - цакаш повече, но ядове засега поне няма.