Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
И аз го мисля от няколко дни. Вероятно за едната кола ще изчакам поне до края на Март (кара се основно градско), а за другата може и до средата на април - с нея се пътува основно извън града. Често пътувам до Смолян и затова мисля да ги оставя поне до средата на Април. Като цяло всичко зависи от "ареала" на шофиране.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
@YYakovliev, най-вероятно началото на Април.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Аз мисля да сменям в края на април - началото на Май.
Отлагам максимално и поради една друга дилема... Дали да взема още един комплект джанти или само нов комплект летни гуми.
Отлагам максимално и поради една друга дилема... Дали да взема още един комплект джанти или само нов комплект летни гуми.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Моите Michelin PS4 току-що дойдоха, пресни-пресни с ДОТ 0121
Утре ги качвам на джантите и като се постопли ще ги сложа и на колата:)
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
И аз като Silver bullet взех Максис VS5, но 225 45 17. Също са 40 и някоя седмица на 20та година. Възможно е тези дни да ги сложа, ако спече положението имам още една със зимни гуми.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз мисля да ги сменям към края на март. Миналата година като обявиха извънредното положение и смених гумите, защото са ми в ЕТ и ме беше страх да не затворят всищко и да си остана със зимните. Обаче малкия като се роди и заваля сняг и добре, че на изписването поне на пътя беше сухо. Та затова няма да бързам.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Последните няколко години все така става. Затопля се времето за седмица - две, подлъгват се най-нетърпеливите да сложат шукар джантите и пада сняг. Верно за 2 дена е драмата ама ако имаш точно тогава задачи с колата си е кофти. Затова написах по-горе: трайно затопляне.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Аз така го ядох миналата годинаstanley написа: 01.03.2021, 14:25:53 подлъгват се най-нетърпеливите да сложат шукар джантите и пада сняг.
Пандемия,локдаун бях си вкъщи,викам ще ги сменя,няма къде да ходя,и хоп в най-големия сняг,"ела до офиса,че ми трябваш"
Тази година няма да бързам,и без това на зимните гуми им е последен сезон.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Слагай ги и отивайте с @YYakovliev да мерите.
И аз трябва да купувам 225/40/18 за Цитрона. Май ще взема на жената едни Good Year и да ги търкаля там.
За мен си чакам Pirelli PZero PZ4 - 235/40/18
И аз трябва да купувам 225/40/18 за Цитрона. Май ще взема на жената едни Good Year и да ги търкаля там.
За мен си чакам Pirelli PZero PZ4 - 235/40/18

- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Както по-горе някой писа зависи къде се кара колата. Шкодичката задължително около Гергьовден, защото пътува често Петрохана и няколко пъти около този празник сме гледали шоу в снега от бързаци с летни гуми... Гуми са, консуматив, кат' се изтъркат-нови и те така...
Тайотката на 15.март, ако позволява времето ще я преобуя, щото ще пътува за Генуа, а там климата е морски и ще се върне юни.Ако е лошо времето, ще жулка с Нокианите зимните до лятото.Имам Thule вериги за нея.
Тайотката на 15.март, ако позволява времето ще я преобуя, щото ще пътува за Генуа, а там климата е морски и ще се върне юни.Ако е лошо времето, ще жулка с Нокианите зимните до лятото.Имам Thule вериги за нея.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Здравейте,
Скаута дойде Януари месец с летни гуми Goodyear F1 AS 3 ако не се лъжа... След като го изведохме от Еуратек дружба направо към Дианата да купим нови и там ги паркирах на хотел. За тези няколко километра не успях да усетя качествата им, нито пък тези на колата. След като минах вече 3000км със зимните Мишелин Пилот Аплин 5 18ки нещо не съм никак доволен от поведението на колата при дупки/неравности... Цялата кола изпада в потрес по нашите красиви пътища много се надявам проблема да е в тези гуми. В тази връзка исках да попитам какви са ви отзивите за летния Гудяр с който е произведена колата? Стават или както са чисто нови на 10тина километра да ги засилвам в OLX-a и да търся някакъв друг вариант ? Притеснявам се дали с тях няма да е още по-зле положението предвид факта, че обинковено зиманата гума вози по-комфортно от лятната ? Имате ли някакви мнение за по-мека лятна гума от въпросния Гудяр ?
Скаута дойде Януари месец с летни гуми Goodyear F1 AS 3 ако не се лъжа... След като го изведохме от Еуратек дружба направо към Дианата да купим нови и там ги паркирах на хотел. За тези няколко километра не успях да усетя качествата им, нито пък тези на колата. След като минах вече 3000км със зимните Мишелин Пилот Аплин 5 18ки нещо не съм никак доволен от поведението на колата при дупки/неравности... Цялата кола изпада в потрес по нашите красиви пътища много се надявам проблема да е в тези гуми. В тази връзка исках да попитам какви са ви отзивите за летния Гудяр с който е произведена колата? Стават или както са чисто нови на 10тина километра да ги засилвам в OLX-a и да търся някакъв друг вариант ? Притеснявам се дали с тях няма да е още по-зле положението предвид факта, че обинковено зиманата гума вози по-комфортно от лятната ? Имате ли някакви мнение за по-мека лятна гума от въпросния Гудяр ?
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Откъде ги поръча, Колега? Аз звънях в Диана преди месец, но нямаше нова доставка.didoya написа: 01.03.2021, 12:53:48 Моите Michelin PS4 току-що дойдоха, пресни-пресни с ДОТ 0121![]()
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Gumi7Impress_me написа: 01.03.2021, 16:47:40 Откъде ги поръча, Колега? Аз звънях в Диана преди месец, но нямаше нова доставка.
Бяха малко дръпнати по време на поръчката и не можеха дори ДОТ 20 да ми гарантират, след много уговорки се разбрахме да ги внесат, а ако не ме устройват няма да ги платя:) В крайна сметка взеха, че дойдоха с пресен дот и съм повече от доволен:)