Проблем с климатика
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Проблем с климатика
Ами според това всички модели на Шкода след 2005г. са с постоянно зацепени така ли трябва да се тълкува.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Проблем с климатика
Аз ще го чета в събота и неделя ,то за такива романи трябва спокойствие и време.uboy написа:Много добре обяснено, харса ми много.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Лирическият герой разсъждава в посока,че от тази година започва производството на Октавиа 2,базирана на шасито на Голф 5.dimitrovdimi написа:Ами според това всички модели на Шкода след 2005г. са с постоянно зацепени така ли трябва да се тълкува.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Проблем с климатика
Октавия 2 се произвежда от 2004г. Като остане време ще погледна компресора.zzankov написа:Лирическият герой разсъждава в посока,че от тази година започва производството на Октавиа 2,базирана на шасито на Голф 5.dimitrovdimi написа:Ами според това всички модели на Шкода след 2005г. са с постоянно зацепени така ли трябва да се тълкува.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Проблем с климатика
Погледни го, но не е постоянно зацепен - нищо, че е 2009. От написаното ми става ясно, че уж плавното пускане на постоянно зацепените е с цел да ги пази, а на практика броя на дефектиралите май е много по-голям от другите компресори, на които рязкото пускане им такова майката.... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Погледни го,няма да видиш нищо по-различно от това,което съм написал.dimitrovdimi написа: Октавия 2 се произвежда от 2004г. Като остане време ще погледна компресора.
В твоята кола са реализирани идеите още от началото на производството,няма значение коя година е.
Колега,преди Октавиа-та карах един Пасат В4,климатроника му беше без бутон ЕСОН,тоест при Т на въздуха над 3 градуса компресора си бичи нонстоп,в зависимост от режимите съм го усещал как зацепва при 3500об/мин,над 200000км го карах,но проблем с компресора не съм имал.tsonko написа:Погледни го, но не е постоянно зацепен - нищо, че е 2009. От написаното ми става ясно, че уж плавното пускане на постоянно зацепените е с цел да ги пази, а на практика броя на дефектиралите май е много по-голям от другите компресори, на които рязкото пускане им такова майката....
Съвсем друг е въпроса,че събира 1150 грама фреон и беше способен да охлажда доста по-голямо купе,на третата секунда излизаше въздух с Т 3 градуса.
А при Октавиа-та със съвсем изправна система и трябва повече време.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Проблем с климатика
Ами не е точно така, оказва се че ОК1 1.9 101к.с ( визирам моя мотор понеже имам поглед върху него )от последните години 2009/2010 като изпълнение на двигателния отсек е по-близка до ОК2 1.9 105к.сzzankov написа:Погледни го,няма да видиш нищо по-различно от това,което съм написал.dimitrovdimi написа: Октавия 2 се произвежда от 2004г. Като остане време ще погледна компресора.
В твоята кола са реализирани идеите още от началото на производството,няма значение коя година е.
Относно компресорите явно е божа работа. На старата ми фабия 1 която вече е над 300 000 км. все още работи.
- tsonko
Проблем с климатика
До тук разбирам, че не е бил постоянно зацепен (щом е включвал/изключвал сам), което потвърждава написаното от мен? За първи път чувам климатроник и да не можеш да му изключиш принудително компресора (освен ако не е бил заводски). На Пасат 3 със сигурност има екон бутон.zzankov написа:Колега,преди Октавиа-та карах един Пасат В4,климатроника му беше без бутон ЕСОН,тоест при Т на въздуха над 3 градуса компресора си бичи нонстоп,в зависимост от режимите съм го усещал как зацепва при 3500об/мин,над 200000км го карах,но проблем с компресора не съм имал.tsonko написа:Погледни го, но не е постоянно зацепен - нищо, че е 2009. От написаното ми става ясно, че уж плавното пускане на постоянно зацепените е с цел да ги пази, а на практика броя на дефектиралите май е много по-голям от другите компресори, на които рязкото пускане им такова майката....
Съвсем друг е въпроса,че събира 1150 грама фреон и беше способен да охлажда доста по-голямо купе,на третата секунда излизаше въздух с Т 3 градуса.
А при Октавиа-та със съвсем изправна система и трябва повече време.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
При теб как е
Така ?
Или така Защото съм сигурен,че е като на първата снимка.
А за компресорите не е Божа работа,бъди сигурен.
Така ?
Или така Защото съм сигурен,че е като на първата снимка.
А за компресорите не е Божа работа,бъди сигурен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Пасат В4 колега има ЕСОН след 1995 година.tsonko написа:zzankov написа:tsonko написа: За първи път чувам климатроник и да не можеш да му изключиш принудително компресора (освен ако не е бил заводски). На Пасат 3 със сигурност има екон бутон.
Климатроника си е заводски отвсякъде.
Както споменах, имам доста опит с този модел.
- tsonko
Проблем с климатика
Добре, но нямаше ли бутон "OFF" и той да върши точно това, което и Екон? Не се заяждам - просто винаги може човек да научи нещо ново! Аз имам приятел с Б4, но явно е след 1995г. Това е уникална кола! Аз имам опит с Б3 около 300хил км.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Проблем с климатика
Има бутон Off,но с него приключва всичко,няма никаква вентилация.
Докато при ЕКОН имаш приток на свеж въздух.
Натиснеш ли On и Т е над 3 градуса компресора бичи,като дойде време да се обледи питата спира и после пак тръгва.
Докато при ЕКОН имаш приток на свеж въздух.
Натиснеш ли On и Т е над 3 градуса компресора бичи,като дойде време да се обледи питата спира и после пак тръгва.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
- micyri
Проблем с климатика
Малко спам:dimitrovdimi написа:При мен е ето така:
20160512_180607.jpg
на снимката се виждат някакви 20 PS лепнали се на кутията на възд. филтър
- micyri
Проблем с климатика
Между другото за 10 мин. разбраха ,че радиатора на климатика е за смяна
Немска точност .....хахахха.
Сега ми оспорват и гаранцията.Оф всеки се бори за някое друго евро в повече!
После като го заредят и не тръгне ,ще съобщят ,че и компресора е за смяна
филми,филми с немски субтитри ![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Немска точност .....хахахха.
Сега ми оспорват и гаранцията.Оф всеки се бори за някое друго евро в повече!
После като го заредят и не тръгне ,ще съобщят ,че и компресора е за смяна
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)