Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Имаш ли схема как се сваля фара?
Защото не мога да си завра ръцете през отворите оставени за китайски деца дори и през капаците на калниците.
Защото не мога да си завра ръцете през отворите оставени за китайски деца дори и през капаците на калниците.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
За левия фар ще е по-удобно да свалиш акумулатора. Иначе аз и в двата си бъркам без проблеми. Крушката е H7 и се вади като при Супърба, въртиш и вадиш.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- ssiliev
- Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа" - Обратна връзка:
Какви крушки да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Има ли вариант на габаритните светлини на фаровете на ОК1 (цокъл Т10, LED W5W) да се сложат крушки или диоди, които да минават за дневни светлини? И изобщо някой може ли да каже какви са критериите за дневни светлини?
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Какви крушки да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Направи си халогените да светят на 50-60%. И да се стартират сами след запалване на колата. Моето реле ми го поръчаха Сами и Васко. Вече година и половина нямам грижи.ssiliev написа:Има ли вариант на габаритните светлини на фаровете на ОК1 (цокъл Т10, LED W5W) да се сложат крушки или диоди, които да минават за дневни светлини? И изобщо някой може ли да каже какви са критериите за дневни светлини?
С габаритите е много трудно да постигнеш достатъчен светлинен поток за да те забелязват колите и хората срещу теб. Което според мен е идеята на тези дневни светлини.
- Stefanov
- Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift
До колкото знам от теми ,които съм чел на О2 стават да се направят с паленето на двигателя да светят дневни светлини но на О1 няма как да стане по не за сега не че не би било възможно . И аз преди време го търсех този вариант но ударих на камък...
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Има много просто решение. Придават се готови релета. Когато колата запали и динамото започне да зарежда и напрежението на акумулатора стане по-голямо от 14V. се задействат дневните светлини. При изгасяне на колата спират.fbi_83 написа:До колкото знам от теми ,които съм чел на О2 стават да се направят с паленето на двигателя да светят дневни светлини но на О1 няма как да стане по не за сега не че не би било възможно . И аз преди време го търсех този вариант но ударих на камък...
- ssiliev
Имам такова реле, което е вързано за габаритите. След стартиране на двигателя, при достигане на 13,8V от алтернатора габаритите светват. Идеята ми е габаритите да си светят постоянно както е сега, но с по силни крушки, като по този начин искам да удължа живота на халогените, като ги ползвам само през тъмната част на денонощието или когато се наложи.
- Stefanov
- Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift
Е ми не знаех това , нали за такива работи ползваме форума и четем да си обогатяваме знанията от такива , като вас Митак
Поздрави
Поздрави
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Надали ще намериш нажежаема крушка Т10 с достатъчно голяма мощност да ти върши такава работа.ssiliev написа:Имам такова реле, което е вързано за габаритите. След стартиране на двигателя, при достигане на 13,8V от алтернатора габаритите светват. Идеята ми е габаритите да си светят постоянно както е сега, но с по силни крушки, като по този начин искам да удължа живота на халогените, като ги ползвам само през тъмната част на денонощието или когато се наложи.
Разгледай тук има на Осрам по 5w. LED. Може би ще свърши работа, но са цифра.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Замислям се да си взема от този сайт едни премиумки 6000К, но нека видия как ще светнат Нарвара. Ще пиша и покажа в снимки в тази тема.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Така светнаха мойте фарчета с осрама
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- ssiliev
http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=2636
Колеги, кажете си мнението. Ще подхождат ли на О1 - черно комби.
Малко ми циганеят дневните светлини. Какво ще кажете?
Колеги, кажете си мнението. Ще подхождат ли на О1 - черно комби.
Малко ми циганеят дневните светлини. Какво ще кажете?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2