Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от odo »

Имаш ли схема как се сваля фара?
Защото не мога да си завра ръцете през отворите оставени за китайски деца дори и през капаците на калниците.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от skodko »

За левия фар ще е по-удобно да свалиш акумулатора. Иначе аз и в двата си бъркам без проблеми. Крушката е H7 и се вади като при Супърба, въртиш и вадиш.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Какви крушки да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от ssiliev »

Има ли вариант на габаритните светлини на фаровете на ОК1 (цокъл Т10, LED W5W) да се сложат крушки или диоди, които да минават за дневни светлини? И изобщо някой може ли да каже какви са критериите за дневни светлини?
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Какви крушки да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от Архимандрит Дионисий »

ssiliev написа:Има ли вариант на габаритните светлини на фаровете на ОК1 (цокъл Т10, LED W5W) да се сложат крушки или диоди, които да минават за дневни светлини? И изобщо някой може ли да каже какви са критериите за дневни светлини?
Направи си халогените да светят на 50-60%. И да се стартират сами след запалване на колата. Моето реле ми го поръчаха Сами и Васко. Вече година и половина нямам грижи.
С габаритите е много трудно да постигнеш достатъчен светлинен поток за да те забелязват колите и хората срещу теб. Което според мен е идеята на тези дневни светлини.
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

До колкото знам от теми ,които съм чел на О2 стават да се направят с паленето на двигателя да светят дневни светлини но на О1 няма как да стане по не за сега не че не би било възможно . И аз преди време го търсех този вариант но ударих на камък...
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

fbi_83 написа:До колкото знам от теми ,които съм чел на О2 стават да се направят с паленето на двигателя да светят дневни светлини но на О1 няма как да стане по не за сега не че не би било възможно . И аз преди време го търсех този вариант но ударих на камък...
Има много просто решение. Придават се готови релета. Когато колата запали и динамото започне да зарежда и напрежението на акумулатора стане по-голямо от 14V. се задействат дневните светлини. При изгасяне на колата спират.
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

Имам такова реле, което е вързано за габаритите. След стартиране на двигателя, при достигане на 13,8V от алтернатора габаритите светват. Идеята ми е габаритите да си светят постоянно както е сега, но с по силни крушки, като по този начин искам да удължа живота на халогените, като ги ползвам само през тъмната част на денонощието или когато се наложи.
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

Е ми не знаех това , нали за такива работи ползваме форума и четем да си обогатяваме знанията от такива , като вас Митак :)
Поздрави
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ssiliev написа:Имам такова реле, което е вързано за габаритите. След стартиране на двигателя, при достигане на 13,8V от алтернатора габаритите светват. Идеята ми е габаритите да си светят постоянно както е сега, но с по силни крушки, като по този начин искам да удължа живота на халогените, като ги ползвам само през тъмната част на денонощието или когато се наложи.
Надали ще намериш нажежаема крушка Т10 с достатъчно голяма мощност да ти върши такава работа.
Разгледай тук има на Осрам по 5w. LED. Може би ще свърши работа, но са цифра.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Тая е малко по-силна http://www.ebay.com/itm/Super-White-Lig ... Sw9mFWHJyM
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Замислям се да си взема от този сайт едни премиумки 6000К, но нека видия как ще светнат Нарвара. Ще пиша и покажа в снимки в тази тема.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Така светнаха мойте фарчета с осрама
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=2636
Колеги, кажете си мнението. Ще подхождат ли на О1 - черно комби.
Малко ми циганеят дневните светлини. Какво ще кажете?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Не ми харесват.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”