Къде случайно, къде не, семейството ни се сдоби с още една Шкода - този път Супърб. Модификацията ѝ е 2.0 TDI CR, 4x4 с ниво Едишън. Както първият собственик, колегата antonovvet информира, колата си има всичко освен кожа и автоматична кутия.
Гледана добре, обслужвана в Еуратек и Сами, на 145 реални хиляди километра. Мисленето не беше особено дълго - на 03.02 я видях за пръв път, на 04.02 вечерта я прибрах в гаража. Направил съм около 500км, при каране в стил "Фабия" видях разход 5.2, което направо ме втрещи от кеф
Възникват ми следните въпроси:
- Нивото ѝ на антифриз е ниско. Какъв да долея? На Фабията наливам купен от Еуратек Г13, цветът е същият като на голямата, става ли от него или иска друг? Ако става въпрос за малко доливане, нужно ли е да го разреждам или може директно така?
- Също както и други колеги с този модел, усещам вибрация на волана при по-високи скорости. Изчетох темите на колегите, вероятно също се касае за нужда от баланс на гумите. Със скорости до 100-110 няма проблем - гуми 225/45/17
- Боята е пазена и няма удари, но всички знаем качеството на лака на Шкода, така че си иска хубаво полиране и пастиране. Някой със съвет за професионална услуга във Варна?
Качвам и няколко снимки:

Много Безаварийни Километри Заедно
Върху разширителния съд за антифриза, има маркери "Min" и "Max". При студен Двигател, аз гледам нивото на антифриза да е около средата между двата маркера и вече около 23 Години Шофьорски Стаж не съм имал никакви Проблеми от този род