Йей, темата гърми като гледам.
Бях тръгнал да пиша, отказах се......
П.С: До сега съм нямал проблем с нормите!
И си кешам данък, колкото е определен според колата.
Да не изместваме темата. че нещо което закона го позволява: едни ще са балъци, а други ще са тарикати.
Аз лично НЕ познавам човек, който да си го причини- да има кола 200 коня, да я е направил 400 и да ходи да се занимава с бумащини, нашите институции и въобще администрация, да може си кеша данък на 400коня.
Дайте, да не влизаме във фантасмагориите.
П.С: Аз форума / СДРУЖЕНИЕТО като тръгвах да регистрирам ми казваха адвокатите и хората от регистъра:
Шшшш, ей, ти луд ли си е? Заради един членски внос , да си бил прозрачен и да бил видим- ший им парите като ти дават, няма нужда да даваш пари на държавата!
(за какво говорим после)
Колегата НЕ го познавам, НЕ съм ходил при него и НЯМАМ впечатление/я от работата му.
Изключвам и факта, как е формулирано първото мнение и може би (то не може би) , а там му е грешна насоката спрямо потребителите на форума.
Това което знам: Още като си купих Фабията 2005г., беше един от първите ( с още няколко други в БГ) в тази сфера.
Лично от мен- ЕВАЛА, че се развива, най-вече инвестира и е направил хубав сервиз,помещение с дино и тн.
Защото, да не се лъжем: Всеки 3ти вече е мапер по квартални гаражчета или пред блока, документите са мираж и икономиката е ТЪМНО ЧЕРНА, а не сива или черна.
Лично за мен, темата е спорна и има две страни.
Като бях на 22 с Фабията си я боцах и тн....припушва си, за да има вървеж.
Сега съм на 37 и като чуя права тръба или видя къдилка- само смях ме набива и съжаление. И разбира се лек гняв, че е гадно пушещ варел, а момчетата (главно по-млади състезатели) си мислят, че карат ракети!
(оня ден в мъглата, някъв умрял Леон пред мен настъпва- сажди яко, джамът ми стана черен)
Да не ставаме обаче и ЕКО активисти. Не сме от Зелените и тн.
Темата е необятна, като се почне от старите печки и като цяло стария автопарк.
Моят бус е винаги гледан и не е пестено, има си FAP на 60% живот, ама с ГАДНА нафта (партида) ( само ШЕЛ и зимата V-power), на място мирише....да си еве майката.
Това за ДПФ и ад блу да кажем трябва да стане политика, ние няма да оправим БГ с мрънкането си. Не сме Германия все още!
Щом има вратичка или е позволено от държавата и ненаказуемо, хубаво или лошо- това е положението!
Моето мнение е: Ами.....аз ще се замисля, ако ми се задръсти ФАП и трябва да купувам нов за 4к!
И ще кажа защо.
Имам база, имам осигуровки и всичко друго. Всяка година държавата ме дупи с изисквания и все има : пари за това, пари за онова. Инвестирай в това, в онова. Отделно, същата тази държава не упражнява никакъв контрол над пазара, където е все още над 50% сива икономика и излиза така, че някой с квартално гаражче без документи прави повече ЧИСТА печалба от мен..... И най-накрая излиза така, че АЗ трябва да мисля ПАК и ЗА НЕГО И ЗАРАДИ НЕГО!
Защото в крайна сметка аз съм останал с впечатление, че всеки колега тук си прави много добре сметката и не харчи през пръсти.
За това и масово хората предпочитат да дадат 400лв (примерно), вместо 4000лв.
Дайте да не се лъжем все пак и да говорим открито!
Икономиката е така: Има търсене за дадена услуга и продукт, има и предлагане. Хубава или лоша, това е!
Прав е бил Самун като е казал на Сашко. В днешните "вълчи времена", ако ти не му го направиш, ще му го направи друг.
Защото, аз 20г. бачкам уж честно и почтено, другите бачкат "сиво и с пари под масата" ( а в БГ- коректност за повечето фирми е .....0.10лв. надолу в цената) , аз вечер си лягам вкъщи и си казвам:
Това е моята визия и си водя честен и почтен живот, а "оня" се плацика на Занзибар и си вика- живот на далавера му е майката!
Въпрос на личен избор! Всеки сам си преценява!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Накрая, пак да съм честен (за пуста слава никаква), ще си дам 4к. за нов FAP, а оня с кварталния гараж ще даде 400 и ще си пее и свирка.
Това е в ред на мисли, че ако "авторът на темата" не го свърши, клиентът(така или иначе е решен на тази стъпка), или ще отиде при конкуренцията, или ще отиде в кварталния гараж при "пишман" майстора и ще си го направи даже и за половин цена (щото оня няма нищо и се самоосигурява даже),щото на он/клиент не му требе документ, къде да си го вре !
![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)