Омасляване при EGR - вибрации при ниски обороти.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Цветомир

Шкода Новак

Мнение от Цветомир »

Здравейте,
Карам О2 tdi 2.0 140hp имам сериозно омасляване около EGR клапъна (по скоро ми преличат на сажди). Автомобила има неприятни вибрации на ниските обороти, когато съм на едно място примерно на светофар. Всички предпоставки за решение на проблема като турбо, маховик, свещи са прегледани и подменени. Диагностиките не показват проблем.
Въпроса ми е някой дали е имал подобен проблем и дали омасляването при Egr-а може да е причина за вибрациите.
Единственото, което ми предлагат към момента е откачане и почистване на Егр клапана, както и подмяна на уплътненията поради евентуален проблем с въздушните пътища и незнам дали това ще реши проблема.
Ще съм благодарен за всякакви съвети.
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

Ако си с помпа дюза си закачи един VAG COM да прегледаш стойностите на дюзите :) На 1.9tdi имах проблем с тресене само на загрял двигател и се оказа зацапана дюза. От сервиза казаха, че каране с добавка за пречистване ще свърши работа, но продадох колата преди да мина това упражнение.
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Аз пък на 1.9 съм имал проблеми с кабелите към дюзите. По обяснението на майстора, били направени подобно на кабелни обувки, които с времето, при циклите на загряване и изстиване се разместват и не праввят добър контакт. От там - тресене в началото, после работа на 3 цилиндъра.
Изображение
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

Simov написа: 25.01.2021, 09:46:41 Аз пък на 1.9 съм имал проблеми с кабелите към дюзите. По обяснението на майстора, били направени подобно на кабелни обувки, които с времето, при циклите на загряване и изстиване се разместват и не праввят добър контакт. От там - тресене в началото, после работа на 3 цилиндъра.
Имах и този проблем, но от кабелите ми гаснеше колата като вляза в дупка или по павета. Смениха ги, но тресенето само на загрял двигател остана. Но като цяло едната ми дюза се бепе зацапала, защото имах изгоряла подгревна свещ, за която не ме предупреди колата и половин година карах без свещ.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”