Октавия 2 1,9 тди 105к.с. проблем с ДПФ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
Няколко седмици каране по 2-3 километра без да загрее нито веднъж. Аз не съм очаквал да не светне. Зимата не излизам от града и само кратки отсечки. Чакам да се стопли и паля джапанките. Все пак при първа възможност ще закача на vag , за да прегледам филтъра какво ще каже. Колата не е "нов внос". Знам историята и, поддържана е добре. Тъй като познавам хора внасящи автомобили, вече ме е страх да си купувам... Автомобил над 15-20 к нов внос почти няма, бройка която да не е след катастрофа.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Просто отбелязвам... 200к им е програмирания живот. Може и по-малко според начина на употреба.
Бееееее.....
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
Като дойде момента ще го мисля. От 23 години шофирам и псувам по пътищата тези дето чадят с кюмбетата, а сега да махна dpf-а. Малко отговорност към детето ми и бъдещите поколения.
Последно промяна от Parisatis на 06.01.2021, 10:07:43, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Адмирации за което. Има варианти и без рязане.Parisatis написа: 06.01.2021, 08:10:00 От 23 години шофирам и псувам по пътищата тези дето чадят с кюмбетата, а сега да махна dpf-а. Малко отговорност към детето ми и бъдещите поколения.
Бееееее.....
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Има вариант и за нов катализатор евро 4 ДПФ, който не се нуждае от регенерации. Мисля че и евро5 има такъв. Цените не са много високи. Мисля, че всеки трябва да се замисли и да не кара коли без катализатор. За съжаление в повечето скапани сервизи ги изрезват без да кажат на собственика.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
mischoka, Дай някакъв линк, че ми стана интересно.
Бееееее.....
-
mischoka
- Гараж: в търсене
@Цецо75,
https://www.hjs.com/en/produkte/replace ... le-filter/
Ето това е един вариант, цени няма разбира се, трябва да се пита. Мисля, че един евро 4 ДПФ е около 800 евро. Евро 5 е повече. Това е и една от скъпите фирми, има и по евтини варианти. Китайците също правят вече такива филтри, колко добре пречистват е друг въпрос.
https://www.hjs.com/en/produkte/replace ... le-filter/
Ето това е един вариант, цени няма разбира се, трябва да се пита. Мисля, че един евро 4 ДПФ е около 800 евро. Евро 5 е повече. Това е и една от скъпите фирми, има и по евтини варианти. Китайците също правят вече такива филтри, колко добре пречистват е друг въпрос.
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Да се оплача, пак светна лампата. От януари до сега ... ядва се ако на всеки 6 месеца го прави.Цецо75 написа: 05.01.2021, 13:57:42 Parisatis, Не искам да съм лошия пророк, ама щом веднъж е светнала лампата на DPF на 12 години ... тангентата е временно решение.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!