Дребни въпросчета по октавията
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@todor87 ами макар 4-5 години да ти изглеждат достатъчно големи често се случва да правят сериозни пакости и на тази възраст. Каката точно на тази възраст изживява някакъв ранен детски пубертет и понякога ни изумява с пакостите си вкъщи. Бабата прави ремонат след като почина мъжа и тази година и каката и отряза малка част от пердето с ножицата
Малкият ми се струва понеже е момче май по-голям пакостник се проявява дори в бебешка възраст.
-
TeodorKostadinov
- Гараж: Skoda Octavia 3 FL Combi
- Обратна връзка:
В случая никой не говори за новородени. А нищо не разбиращи е точно проблема. Има столчета, които ползват колана на колата вместо собствени. И евстествено имаш сина ми, който е като малко ядрено реакторче и може да седи на едно място точно 15 секунди преди да започне да се бори да се измъкне от столчето. И понякога успява да си измъкне ръката от колана. И за сравнение имам кака му, която е най спокойното дете, което съм виждал, но и тя си има свойте моменти.
Така че тия нищо не неразбиращи деца вързани в столчета до посиняване не са мойте. Да винаги се возят както изисква закона и никога не съм си правил експерименти с тях. Но приканвам всички да си спомните ние като бяхме деца как се возехме, само дето не ни бяха вързали отгоре на багажника на жигулата... и това не беше толкова отдавна.
За мен да имаш детско заключване, което да остане вързано за централното е просто смотано и ме дразни ужасно като решение, било то и за безопасност.
Така че тия нищо не неразбиращи деца вързани в столчета до посиняване не са мойте. Да винаги се возят както изисква закона и никога не съм си правил експерименти с тях. Но приканвам всички да си спомните ние като бяхме деца как се возехме, само дето не ни бяха вързали отгоре на багажника на жигулата... и това не беше толкова отдавна.
За мен да имаш детско заключване, което да остане вързано за централното е просто смотано и ме дразни ужасно като решение, било то и за безопасност.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Пробвай следното - когато малкия/малката дръпне дръжката отзад, като се успокои, просто си цъкни копчето до скоростния лост. Би трябвало отново да активира заключването на цялата кола
-
TeodorKostadinov
- Обратна връзка:
Естествено че се активира отново, аз това правя. Но все пак е възможно да не забележа че е отключена.
Да карам ли или да гледам дали е изгаснало копчето.
По скоро идеята ми беше дали това е нормално поведение на централното заключване.
Да карам ли или да гледам дали е изгаснало копчето.
По скоро идеята ми беше дали това е нормално поведение на централното заключване.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
При мен, копчето на шофьорската врата локва и стъклата, и вратата. Детето не е пипало дръжката и не съм обръщал внимание какво става, но после ще пробвам.
- redalex
- Гараж: i3
Специално ходих до паркинга да разцъкам.
Задна врата с активирано детско заключване (с ключа в дупката на вратата). При заключени врати, вратата се отваря само отвън.
Задна врата с активирано детско заключване (с ключа в дупката на вратата). При заключени врати и активирана защита за задните седалки (от шофьорската врата при ел джамовете) - вратата не се отключва отвън.
Айде ще почерпиш.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Задна врата с активирано детско заключване (с ключа в дупката на вратата). При заключени врати, вратата се отваря само отвън.
Задна врата с активирано детско заключване (с ключа в дупката на вратата). При заключени врати и активирана защита за задните седалки (от шофьорската врата при ел джамовете) - вратата не се отключва отвън.
Айде ще почерпиш.
-
TeodorKostadinov
- Обратна връзка:
Това ок, но не е това проблема.
Като активираш детското заключване, палиш колата, заключваш от бутона до лоста централното. И тогава дръпни дръжката за отваряне на задната врата отвътре.
При мен тогава цялата кола се отключва, не се отваря, отключва се.
Като активираш детското заключване, палиш колата, заключваш от бутона до лоста централното. И тогава дръпни дръжката за отваряне на задната врата отвътре.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
И при мен е така, колега! Пробвах го, изключва заключването и ми гаси бутона
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Просто централното заключване и детската блокировка са две отделни функции и работят независимо. Целта на второто е детето да не може да ОТВОРИ вратата, не да го възпрепятства да я отключи.
А както правилно някой по-горе отбеляза, отключването отвътре не се блокира от съображения за сигурност. То работи чисто механично и електрониката не може да го спре. Както и трябва да бъде.
Единствения вариант да блокираш отключването отвътре е като заключиш два пъти ... отвън. И това май не всички го имат. Докато си в колата - не ми е известно да има начин.
А както правилно някой по-горе отбеляза, отключването отвътре не се блокира от съображения за сигурност. То работи чисто механично и електрониката не може да го спре. Както и трябва да бъде.
Единствения вариант да блокираш отключването отвътре е като заключиш два пъти ... отвън. И това май не всички го имат. Докато си в колата - не ми е известно да има начин.
Бееееее.....
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Ако е такъв огромен проблем, откачаш от буксите на задните врати, или конкретното бутонче, което цъка при дърпането на дръжката. Мен лично, по никакъв начин не ме е притеснявали отключени/заключени врати, даже, съм изключил автоматичното заключване, че ме дразни постоянното щракане при тръгване и спиране за слизане.
- redalex
- Гараж: i3
Да, така е.TeodorKostadinov написа: 22.12.2020, 11:52:46 Като активираш детското заключване, палиш колата, заключваш от бутона до лоста централното. И тогава дръпни дръжката за отваряне на задната врата отвътре.
Моето голямото е на 3 години. Някъде на година и половина-две за пръв път докопа дръжката.
След няколко пъти обяснения и разяснения спря да го прави. Сега, както казах, е на 3 и не пипа дръжката.
Та в общи линии - не виждам драма
-
TeodorKostadinov
- Обратна връзка:
То не е имало драма. Едното вече знае много добре какво се пипа и какво не. Сега трябва са науча и другото.
По скоро ме интересуваше дали е нормално колата да бъде така. Явно е нормално.
По скоро ме интересуваше дали е нормално колата да бъде така. Явно е нормално.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH