Дребни въпросчета по октавията
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
TeodorKostadinov
- Гараж: Skoda Octavia 3 FL Combi
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
Имам 2 въпроса за моето МПС. Колата е О3 FL, взех я от еуратек юли месец.
Първото нещо което не мога да вдяна е прибирането на огледалата. В менюто мога да настроя огледалата да се сгъват/разгъват всеки път когато отключа/заключа колата. Ако го изключа мога да ги сгъна ръчно от копчето. Въпроса е може ли огледалата да се сгъват/разгъват при задържане на копчето на дистанционното, както е комфорт модула на стъклата?
Второт, което е мн странно за мен (ходих в еуратек - казаха че така си било на всички). Когато пусна детското заключване на задните врати, и потегля колата си се заключва нормално. Но когаго колата е заключена и някой дръпне дръжката за отключване колата се отключва, задните врати продължават да не се отварят от вътре, но колата се отключва. Като спра и потегля пак се заключва. Според мен при пусната детска ключалка вратата не би трябвало да се отваря или да отключва колата.
В сервиза ме гледаха все едно съм извънземен.
Дайте някоя умна мисъл моля ви. Аз ли съм шантав...?
Имам 2 въпроса за моето МПС. Колата е О3 FL, взех я от еуратек юли месец.
Първото нещо което не мога да вдяна е прибирането на огледалата. В менюто мога да настроя огледалата да се сгъват/разгъват всеки път когато отключа/заключа колата. Ако го изключа мога да ги сгъна ръчно от копчето. Въпроса е може ли огледалата да се сгъват/разгъват при задържане на копчето на дистанционното, както е комфорт модула на стъклата?
Второт, което е мн странно за мен (ходих в еуратек - казаха че така си било на всички). Когато пусна детското заключване на задните врати, и потегля колата си се заключва нормално. Но когаго колата е заключена и някой дръпне дръжката за отключване колата се отключва, задните врати продължават да не се отварят от вътре, но колата се отключва. Като спра и потегля пак се заключва. Според мен при пусната детска ключалка вратата не би трябвало да се отваря или да отключва колата.
В сервиза ме гледаха все едно съм извънземен.
Дайте някоя умна мисъл моля ви. Аз ли съм шантав...?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @TeodorKostadinov - Огледалата могат да се програмират, да се прибират с ключа: Натисни Точно Тук ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Това го има Супърб 2, при О3, мисля са опциите които си изредил. Нямам представа дали може да се модне допълнително. Някои по-запознат да пише.TeodorKostadinov написа: 21.12.2020, 21:28:49 Първото нещо което не мога да вдяна е прибирането на огледалата. В менюто мога да настроя огледалата да се сгъват/разгъват всеки път когато отключа/заключа колата. Ако го изключа мога да ги сгъна ръчно от копчето. Въпроса е може ли огледалата да се сгъват/разгъват при задържане на копчето на дистанционното, както е комфорт модула на стъклата?
По втората част, детското заключване ти се активира механично от задната врата, за да не се отваря отвътре. Идеята е само възрастен да може да отключи - само отвън. А копчето до скоростния лост, като го задържиш, при тръгване ти ги заключва. Аз лично съм го изключил, че имам навика да си забравям ключовете в колата
-
TeodorKostadinov
- Обратна връзка:
Всъщност не разбрах съвсем по втората част.
1. Врътваме копчето за детско заключване - ок.
2. Палим и тръгваме - ок.
3. Колата се заключва при достигане на 16км/ч (мисля или бяха 25) - ок.
В този момент колата е заключена и никоя врата не може да се отвори от вън.
4. Синът ми дърпа дръжката за отваряне на вратата отзад и колата се отключва, цялата. Копчето до лоста изгасва.
В този момент цялата кола е отключена и всяка врата може да се отвори отвън.
5. Спираме на светофар. Колата все още е отключена. Задните врати също са отключени но не могат да се отворят отвътре. Но цялата кола може да се отвори от вън вкл. И багажника, докато си седя на светофара.
6. Тръгвам и колата се заключва при достигане на скоростта.
1. Врътваме копчето за детско заключване - ок.
2. Палим и тръгваме - ок.
3. Колата се заключва при достигане на 16км/ч (мисля или бяха 25) - ок.
В този момент колата е заключена и никоя врата не може да се отвори от вън.
4. Синът ми дърпа дръжката за отваряне на вратата отзад и колата се отключва, цялата. Копчето до лоста изгасва.
В този момент цялата кола е отключена и всяка врата може да се отвори отвън.
5. Спираме на светофар. Колата все още е отключена. Задните врати също са отключени но не могат да се отворят отвътре. Но цялата кола може да се отвори от вън вкл. И багажника, докато си седя на светофара.
6. Тръгвам и колата се заключва при достигане на скоростта.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Явно при дърпане на дръжката отзад ти изключва заключването изцяло.
След като е включен child lock-a, не би трябвало изобщо да прави връзка и да ти отключва вратите. Поне не от задните .
Не съм имал такъв проблем , но както споменах, аз съм я изключил тази екстра. Утре ако не забравя ще пробвам и при мен дали е така и ще пиша.
След като е включен child lock-a, не би трябвало изобщо да прави връзка и да ти отключва вратите. Поне не от задните .
Не съм имал такъв проблем , но както споменах, аз съм я изключил тази екстра. Утре ако не забравя ще пробвам и при мен дали е така и ще пиша.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @TeodorKostadinov - ТИ как включваш детската защита? С копчето на Шофьорската врата ли?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- redalex
- Гараж: i3
И аз имам някакво усещане, че за това става дума
-
TeodorKostadinov
- Обратна връзка:
Копчето на шофьорската врата е за прозорците. На задните врати до бравата има врътка, която се завърта с ключа на колата.
Стига де, не съм идиот...
Нали ви казвам че в еуратек ходих и им го показах и те казаха че така си било на всички.
Стига де, не съм идиот...
Нали ви казвам че в еуратек ходих и им го показах и те казаха че така си било на всички.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Значи...
Врътката до бравата на задните врати активира защитата за отваряне отвътре. Заключването на автомобила при потегляне е с цел - да не отвори някой колата на светофара и да задигне лаптопа от задната седалка примерно. Готина работа е т'ва, препатилите знаят! Това заключване обаче може да се деактивира в случай на някаква опасност и наложително излизане от автомобила без да се натиска бутона за принудително отключване/заключване при шофьора, а от всяка една дръжка отвътре в автомобила, като дърпането веднъж отключва всички врати и те могат да бъдат отворени, както отвън така и от вътре. Задните продължават в случая да не могат да се отворят отвътре, защото механично е активирана защитата им при бравата. Ако е активирано автоматичното заключване, при всяко потегляне, след като е била отключена колата, се заключва автоматично при достигане на оказаната скорост.
Питанката до колкото разбрах е най-вече, защо от задните врати може да се деактивира заключването на целия автомобил при положение, че са блокирани? Отговора - за безопасност при аварийни ситуации. Пример: шофьора е в безсъзнание или няма възможност да реагира адекватно в момента. Возещите се отзад могат да отворят заключените врати, за да им помогнат отвън при невъзможност сами да излязат.
Врътката до бравата на задните врати активира защитата за отваряне отвътре. Заключването на автомобила при потегляне е с цел - да не отвори някой колата на светофара и да задигне лаптопа от задната седалка примерно. Готина работа е т'ва, препатилите знаят! Това заключване обаче може да се деактивира в случай на някаква опасност и наложително излизане от автомобила без да се натиска бутона за принудително отключване/заключване при шофьора, а от всяка една дръжка отвътре в автомобила, като дърпането веднъж отключва всички врати и те могат да бъдат отворени, както отвън така и от вътре. Задните продължават в случая да не могат да се отворят отвътре, защото механично е активирана защитата им при бравата. Ако е активирано автоматичното заключване, при всяко потегляне, след като е била отключена колата, се заключва автоматично при достигане на оказаната скорост.
Питанката до колкото разбрах е най-вече, защо от задните врати може да се деактивира заключването на целия автомобил при положение, че са блокирани? Отговора - за безопасност при аварийни ситуации. Пример: шофьора е в безсъзнание или няма възможност да реагира адекватно в момента. Возещите се отзад могат да отворят заключените врати, за да им помогнат отвън при невъзможност сами да излязат.
-
TeodorKostadinov
- Обратна връзка:
Т.е. поредната safety future/regulation. Така обяснено звучи правдоподобно, но все пак е малко недомислено според мен.
Може би това можеше да го програмират да сработва при отворен еърбег или фейл в двигателя или нещо такова.
На мн неща съм се нагледал по светофарите, не само в българия, а на задната седалка не е някой лаптоп там са ми децата.
Малко ми е странна цялата работа. Разбирам обяснението, но не съм съгласен с него. Не че някой го интересува де. Просто е недомислено.
Може би това можеше да го програмират да сработва при отворен еърбег или фейл в двигателя или нещо такова.
На мн неща съм се нагледал по светофарите, не само в българия, а на задната седалка не е някой лаптоп там са ми децата.
Малко ми е странна цялата работа. Разбирам обяснението, но не съм съгласен с него. Не че някой го интересува де. Просто е недомислено.
- zloQQ
Лично за мен, има логика в нещата. Нямам идея, защо не се деактивира при удар, можело е и т'ва да направят (подаването на гориво се прекъсва например). За лаптопа - казах го на посоки. Може да е той, куфар с пари, сак с мръсни дрехи от фитнеса...гадовете дебнат и грабят. После гледат, какво са взели. Децата...също са таргет в някои места по света за съжаление, та повече обезопасяване в тази насока, лично аз, приветствам на драго сърце.
Съгласен съм, че може да изглежда някак си недомислено, но от друга страна - специалисти са мислили в тази насока - вероятно е добре измислено все пак и работи в създалите се ситуации.
Съгласен съм, че може да изглежда някак си недомислено, но от друга страна - специалисти са мислили в тази насока - вероятно е добре измислено все пак и работи в създалите се ситуации.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Как, малко, неразбиращо дете, в столче с колани стига дръжката?
- zloQQ
Е, отзад може и някой по-голям да се вози. Дали възрастен или по-голямо дете...все тая. Определено не е измислено за деца в кошчетаtodor87 написа: 22.12.2020, 00:38:02 Как, малко, неразбиращо дете, в столче с колани стига дръжката?
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@todor87, лесно. Каката е на 5.5 години и лесно достига дръжката на вратата от поне сигурно година. И причината е, че cybex ползват колата на колана за обезопасяване на детето. Друг е въпроса, че е доста зряла за възраста си и не прави такива глупости. Тя вече успява дори сама и да се закопчава и откопчава.
Последно промяна от nmnikolov на 22.12.2020, 01:05:25, променено общо 1 път.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
nmnikolov, мисля, че щом минеш на другото столче, след Sirona, детето трябва да е научено къде може и не може да пипа ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)