Наистина радвам, се че има толкова отдадени фенове на марката и които се грижат за колите си по начина по които споделят, защото така настина се научават неща които е полезно да се знаят за бъдещето и могат да спестят много главоболия. Това все пак и е идеята да има форум.
Аз не се засягам въобще за никой коментар - не съм усетил злонамереност и опит за заяждане, всичко си е в реда на нещата.
И може би сравненията ми не са били правилни, затова ако ползваме същият пример с луканката - ако едното масло струваше 50 евро за 5 литра а другото 500 евро за същата разфасовка, най-вероятно качеството е светлинни години и въобще нямаше да се съмнявам. Но при положение,че марка А е 45 евро за 5 литра, а марка Б е 59 евро за 5 л, не очаквам втората да е свръх иноватвивен и нечуван продукт. А и разлика от 20-30% за мен в повечето случаи е чистта надценка върху продажната цената заради сила на бранда, маркетингови решения и не напоследно място невъзможност да докараш себестойност като на конкуренцията и ако искаш да имаш и марж сходен, нямаш много избор.AUTOCOMPLEX RS написа: 08.12.2020, 18:00:21 не знаех че луканката от 50лв от 5лв са едни и същи ,ама тая от 5лв не ми е вкусна па едни неща уж слагат вътре
Разбирам, че някои хора са по-педантични по отношение на гледане на автомобила, вглеждат се в детайли на които аз примерно няма и да се сетя да обърна внимание и то затова света е толкова шарен откъм индивидуалности - това не значи , че е правилно или грешно. Сега виждам, че колеги коментират примерно на температурата на маслото като критерий. Да си призная аз допреди Супърба даже нямах такава опция да му виждам показанията - а и сега като го имам съм го гледал точно два пъти (единият път защото ми насочиха вниманието в тази област). Явно има значение за някои и сигурно прави някаква разлика - просто тръгнах с идеята, че прочетох някъде как ориганалното масло било боклук, гадно и некачествено и се зачудих кое пък му е толкова гадното, при положение, че от моята скромна статистика никой не е изпищял от оригиналното масло. А бая хора около мен само такова сипват, щото и те като мен са пълни лаици и карат в дилъра и каквото им кажат слагат.
Важното е, че има различни гледни точки, човек чете, мисли, анализира и сам избира кое е правилно и кое му харесва. Ще взема следващият път и аз тогава да си купя от предпочитаното масло и ще видя дали има разлика и задължително ще споделя - пък ако съм сгрешил, ще си кажа. Без да звучи като ирония - какво е добре да следя като поведение в колата спрямо едното и другото масло. За температурата разбрах, някъде мернах, че имало значение дали колата"яде" масло (ще трябва явно да почна и отварям предният капак и да гледам пръчката защото досега това упраженние никога не съм го правил) - ама има ли друго на което да обърна внимание?
Тук СМЕ манияци - вари ги, печи ни, това е положението