5-тицата е същата работа, пробвал съм и двете системи, няма да намериш осезаеми разлики. Има и клипчета, в които ги сравняват - и от тях се вижда, че няма особена разлика в поведението. Ако искаш да се пързаляш определено Hladex не е твоята система.Цецо75 написа: 04.12.2020, 11:13:29 Говоря за 4 тото и по-старите поколения. С 5то не съм се заигравал, но пак съм сигурен, че и най-примитивния Торсен е по-добре ако се търси контролирано плъзгане.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
werz, аз затова говоря на мокро от 0 до 7° примерно.Не е задължително да е замръзнало при 0°.Тва видео аз пък мога да го направя да е обратното
.За лед пак казвам че нищо не помага.На сняг лятната при мен с торсен не завива и не спира както трябва.Кара се но трябва да се има тва впредвид
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Аааа, само уточнение малко да направя. Не случайно съм писал 4х4, а не Халдекс! Разхождал съм 1-2 Субару-та из планините и тук и по разни безлюдни места в скалистите планини у щатско - много добре слизат надолу.
Шкодата, на предния, си драпа съвсем прилично с подходящи гуми. Не ми се е случвало за 20 години да се откопавам, с изключение на един паркинг, но тогава си валя две денонощия и снегът беше до стъклата! Опитах да разчистя паркинга (да го отъпкан с колата) и прилично добре се справих, че дори и изчистих всички останали коли (на компанията де). Два пъти използвах лопатата, за да махам снега под колата, но на края си я паркирах до всички изчистени коли и доволен си легнах. Са, подробност е, че т'ва го извърших на леко пияна глава и студ не усетих грам. Трезвен - няма шанс да бръмча из паркинга и да чистя коли, хахаха. Ама беше паметна зима тогава на Боровец. @Цецо75, требе да помни
Шкодата, на предния, си драпа съвсем прилично с подходящи гуми. Не ми се е случвало за 20 години да се откопавам, с изключение на един паркинг, но тогава си валя две денонощия и снегът беше до стъклата! Опитах да разчистя паркинга (да го отъпкан с колата) и прилично добре се справих, че дори и изчистих всички останали коли (на компанията де). Два пъти използвах лопатата, за да махам снега под колата, но на края си я паркирах до всички изчистени коли и доволен си легнах. Са, подробност е, че т'ва го извърших на леко пияна глава и студ не усетих грам. Трезвен - няма шанс да бръмча из паркинга и да чистя коли, хахаха. Ама беше паметна зима тогава на Боровец. @Цецо75, требе да помни
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
За да действа халдекса, трябва да се дава газ, нали? В смисъл, сработва след приплъзване на някоя предна гума? При спускане не му влияе моторната спирачка,търкалят си се задните гуми на свободен ход, така ли е?
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Абе зацепени са задните в нормално състояние ,но минимално(96:4 при халдекс 4) и е предимно на предно .Като превъртят предните се включва и задната ос.На Субару например си е симетрично 50:50 ,доколкото знам.
Dieselgate Team member
-
Жидовица
- Гараж: WV Pasat B5 Sedan TDI 131 кс 2004
Skoda Octavia Kombi 3, 2.0 TDI, 184 кс. 4x4 6DSG 2016
HANKOOK ICEPT RS2 205/55 R16 91H MFS
Тествах ги на първия сняг из Петрохан. На завоите и при спиране колата се усеща стабилна. Мисля,че са много добър избор.
В класацията на ADAC са на челните места за този сезон.
На Пасата са KLEBER KRISALP HP3,от които също имам много добри впечатления от последните два зимни сезона.
Тествах ги на първия сняг из Петрохан. На завоите и при спиране колата се усеща стабилна. Мисля,че са много добър избор.
В класацията на ADAC са на челните места за този сезон.
На Пасата са KLEBER KRISALP HP3,от които също имам много добри впечатления от последните два зимни сезона.
Когато печелиш -не знаеш какво губиш.
Когато губиш -не знаеш какво печелиш.
Когато губиш -не знаеш какво печелиш.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Голямата разлика с 4 е в загубите - почти 50% по-малки при 5. Задният мост е постянно зацепен 10% , но при спускане не се усеща.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Някой ще сподели ли впечатления от летни Бриджстоун Туранца Т005. Мерси.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
Sec8200
- Гараж: под наем
kalata, супер са. Второ лято - комфортни и надеждни при дъжд и сухо. Разход надолу дори от Еко Контакт 5. Донякъде съжалявам и че зимни не купих ЛМ005,но миже следващата зима..
Моите са произведени във Франция, знам обаче че имат заводи навсякъде..
Моите са произведени във Франция, знам обаче че имат заводи навсякъде..
- kalata
Мдаа хубави отзиви има за тия Бриджки. Някой друг ще препоръча ли от личен опит добри летни 17". Искам да са А на мокро и по-тихички при възможност.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
- kalata
Конти съм имал, малко меки се усещат, бързо се търкат. Иначе топ марка, няма спор. Сега съм с Конти зимни - чудни са.
Освен Бридж в полезрението ми са гудиър ефишънт грип перформънс 2 - последния да затвори вратата
Освен Бридж в полезрението ми са гудиър ефишънт грип перформънс 2 - последния да затвори вратата
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Здравейте,
Моля за мнение за зимни гуми от Еуратек. Разбрах, че предлагат зимни гуми Барум Поларис 5 и Континентал 860S в размери 235/45/18 и смятам направо да обуят новия Супърб с някой от тях като пристигне. Може ли за мнения за двата модела и дали си заслужава почти двойната цена Континентала ? Интересува ме дали би се усетила разлика в шума от гумите, комфорта на возене при нормално шофиране на Супърб Скаут. Отворен съм и на други предложения, но Еуратек дават най-добрите цени за тези 2 марки.
Моля за мнение за зимни гуми от Еуратек. Разбрах, че предлагат зимни гуми Барум Поларис 5 и Континентал 860S в размери 235/45/18 и смятам направо да обуят новия Супърб с някой от тях като пристигне. Може ли за мнения за двата модела и дали си заслужава почти двойната цена Континентала ? Интересува ме дали би се усетила разлика в шума от гумите, комфорта на возене при нормално шофиране на Супърб Скаут. Отворен съм и на други предложения, но Еуратек дават най-добрите цени за тези 2 марки.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @tihich - "Continental TS 860" е Гума, спечелила не един Тест за Зимни Гуми. Заслужава си двойната Цена. Не подценявай Гумите.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Гледай континентала да не е Румънски.