Здравейте, форумци!
От 6 месеца се издокарах и аз с Фабия, 1.2 HPI с 69 коня. Колата е супер и съм много доволен, но ми излезе един дразнещ проблем.
Преди около месец при излизане от колата не изправих хубаво колана на шофьорската седалка при излизане. След като се качих и запалих, на таблото светна лампата за грешка в ер беците (за причината за лампата се сетих пост фактум).
Като се прибрах, включих VAGCOM-а и излезе грешка 00654 - колан на шофьора. Изчистих грешката, изключих колата и като я запалих отново, лампата отново светна. Няколко пъти трих грешката и все се появява отново.
Някой има ли идея какво да правя? Коланът си се навива без проблем и си спира като го дръпна по-рязко. Колата не е удряна.
Благодаря за помощта.
Лампа air bag не се гаси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
fizik
Лампа air bag не се гаси
Skoda Fabia II, 2009, 1.2 HPI, 69PS
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Лампа ер бек не се гаси
Проблема е по скоро в ключалката, а не в самия колан. Или в датчика за "гъз" на седалката
Без претенции, да съм компетентен ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
fizik
Лампа air bag не се гаси
Ключалката на колана или ключалката за запалване на автомобила?Taratajki написа: 12.11.2020, 21:00:39 Проблема е по скоро в ключалката, а не в самия колан. Или в датчика за "гъз" на седалката
Жиците под седалката съм ги проверил - всичко си е по буксите. Ако не намеря решение, ще сваля седалката за да огледам по-подробно.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Лампа air bag не се гаси
Ключалката на колана имам предвид
Все пак, там се детектва, дали е закопчан колана, нали?
Все пак, там се детектва, дали е закопчан колана, нали?-
fizik
Лампа air bag не се гаси
Ключалката на колана работи - все пак лампата за колана се изключва.Taratajki написа: 12.11.2020, 22:16:35 Ключалката на колана имам предвид Все пак, там се детектва, дали е закопчан колана, нали?