BlackPearl написа: 14.11.2020, 22:53:59
Аз също съм фен на Мегана, но това е по скоро- уикенд кар. Да си я изкараш и да отскочиш да караш по хубави планински пътища или проходи, писта и тн.
В ежедневен трафик и по пътища/магистрала в (стоково състояние) отстъпва като комплексна концепция на Октавията/ГТИ и Леона/Голф Р.
Към момента моят Меган Рс е на 12 000км. До началото на май месец поради ковид шитнята и локдауна колата беше само на 3000км. Тоест за 6 месеца без локдаун съм му навъртял 9000км, можеше и още но тази година е много сложно пътуването извън БГ. За 12 месеца, ако всичко е ОК мисля, че 18-20 000км са съвсем реални.
За ежедневка пак казвам колата е абсолютно пригодна. Не разбирам какво ще е по-добре с ГТИ/Октавия/Леон/Голф Р в "ежедневния трафик и по пътища магистрали" ?
Ако карам на "комфорт" няма пукотевици или шум от двигателя, който да ти надува главата и да изморява. Седалките са достатъчно удобни и те държат в правилните точки, така че да не слизаш като прибит след 7-8 часа нон-стоп каране.
Ходя и правя по 2-3 големи пазара в седмицата (във Фантастико, че ЛИДЛ не ми харесва
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
). Обемът на багажника е адекватен да си сложиш покупките, да отидете с жената на море/планина/вила ( лично пробвано ). Мисля, че и с едно дете в уравнението също ще вАжи...
Колата НЕ става за хора с 2-3 малки деца с колички, тротинетки, кучета, котки или да товариш цепеници дърва, щайги със зимнина или бидон със зеле/вино и тн
Имал съм и т.нар. уикенд кар и повече от 3500-4000км годишно не съм успявал да направя. Вътре бучи, друса яко, бензиновата помпа вие като линейка зад тебе, мирише на бенДзин, климатик няма, абе баш да я изкараш за каране на писта или за кръгче по завои събота/неделя до някоя по-близка дестинация и те така.