Octavia 4 RS 2020

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Octavia 4 RS 2020

Мнение от slavkoff »

Аз бих добавил няколко дребни, но важни според мен неща:
- USB портове и 220V за задния ред.
- Isofix за предната седалка (ако си семеен с малко дете)
- подгрев на седалките
- blind spot
- акустични предни стъкла
- ел. седалки с памет, ако ще шофира и някой друг ( жена ми кара врс-а доста често, а аз бях спестил мемори седалките и е голяма забава след нея... имаме 30см разлика в ръста, може да си представиш какво помпане и нагласяне пада)
- подготовка за теглич (не че ще теглиш, но ако имаш колела ще ти бъде по удобно)
- копчета за сваляне на 2рия ред седалки от багажника, иначе голямо обикаляне пада.
- 12V захранване в багажника ако не е включено серийно
- гумена стелка за багажник
- бих сменил и джантите, ама тука си е до вкус
VRS
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Octavia 4 RS 2020

Мнение от igeorgiev82 »

slavkoff написа: 04.11.2020, 12:36:37 копчета за сваляне на 2рия ред седалки от багажника, иначе голямо обикаляне пада.
[smilie=sarcastic.gif] Уби ме.
Всеки ден ли ги сваляш [smilie=pardon.gif]
Или обикаляш от към предницата за да идеш от другата страна [smilie=sarcastic.gif]
Ненужна глезотия,която струва пари(чак е смешно за тва да искат пари)За 3 години аз лично 3-4 пъти съм свалял задните седалки.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Octavia 4 RS 2020

Мнение от slavkoff »

Моята я товаря редовно с разни глупости и ми се налага дърпам тези лостчета. Всеки си я конфигурира според нуждите, хич не ми дреме, че е врс.
VRS
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Octavia 4 RS 2020

Мнение от BlackPearl »

Като цяло , за повечето неща искат излишни пари.
Както и преди, завиващи халогени- за 5мин си ги активираш :)
За децата/прозорците, не знам дали не е същото.

@slavkoff, аз написах по горе, но не сте прочели явно.
НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ТЪП конфигуратор.
Влизате в сайта, копирате, вземате по един маркер и готово!

СЕДАЛКИТЕ И СГЪВАНЕТО ИМ СА СТАНДАРТ ПРИ RS оборудване.
RS-изброеното оборудване за STYLE без CORNER функция на фаровете за мъгла,като добавя Спортни седалки и интериор със червени шевове,Alcantara по вратите и арматурнототабло,Таван на купето в тъменцвят,LED матрични светлини,с динамичен контрол на ъгъла и LEDдневни светлини,Пръскачки на фаровете и датчик за нивото на течността,TopLED задни светлини с различни функции и специален стайлинг,Лети джантиCOMET7,5Jx18"с гуми225/45R18,Червени спирачни апарати,Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба,Прогресивно управление,Избор на режим за шофиране,Спортно окачване с пониженс15мм пътен просвет,Подгряване на предните седалки,Бутон за сгъване на задната седалка от багажното отделение,Малък кожен пакет с 3спицов спортен мултифункционален волан с подгряване за радио,телефони DSG,Универсалн аBluetooth подготовка,безжично индуктивно зареждане(свързванесLTE),Хромирани капачки на педалите,Спойлери на петатаврата и на броните,Хромирани накрайници на ауспуха,Черни капаци на огледалата за обратно виждане, Черна декоративна решетка с черна рамка, Черни спортни елементи в броните и др.
Изображение
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Octavia 4 RS 2020

Мнение от slavkoff »

@BlackPearl, Перла, не съм влизал специално в ценовата листа и с маркерче да отбелязвам на колегата коя екстра я има и коя я няма. Описвам спрямо моята от какво съм имал нужда, какво съм сложил и какво съм пропуснал. Вече, ако той е съгласен с моето мнение, хваща си маркерчето и започва да рисува.
VRS
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Octavia 4 RS 2020

Мнение от BlackPearl »

Че то на нашите бяха СТАНДАРТ сгъването на задните седалки от багажното??? Освен на ФЛа да е влизало в някакъв пакет симпли клевър? (но не вярвам)
Аз не съм казал за теб специално, а като цяло. За мен калкулатора не е актуален.
П.С: Калата си прави на Супърб и не му бяха сметнали отстъпката. 3 дни ЕУРАТЕК Сливен не могат да се оправят , да му дадат вярна оферта.
Казах му, сядаш за 3мин и си ги отмяташ- седна , отметна и излезе друго.

За РС4ката има дори неща и в ценовата листа която се припокриват с това в стандартното оборудване и трябва да са гледа.
Казвам лично мнение: И Фабията и Октавията и другите коли на фирмата: Отивам с листите и подчертани с маркер екстри, сядам и боцам веднага.
Изображение
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Octavia 4 RS 2020

Мнение от andreev »

"Auto Light Assist" асистент за къси-дълги светлини ли е? Защото го има като опция в ценовата листа, а мислех че LED матричните светлини имат такъв асистент? [smilie=fool.gif]
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Octavia 4 RS 2020

Мнение от odo »

Шкода смениха яко ценовата политика, моят приятел си конфигурира аналогичен РС на неговият Меган, 80705 за Октавията срещу 63к за Мегана [smilie=fool.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Octavia 4 RS 2020

Мнение от redalex »

Ти не разбираш...цените не са мръднали и не е редно да сравняваш стар модел с нов [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Octavia 4 RS 2020

Мнение от BlackPearl »

Без да съм пристрастен, ама @odo, като ФЕН на Меган, знаейки всичко колко и какво струва в МЕГАНА и спрямо оборудването на октавията- НИКАКЪВ ШАНС!
Освен ако не почнеш да смяташ" Октавия- цена преди остъпка, Меган- след отстъпка.

Аз снощи си направих ПРИМЕРНА КОНФИГУРАЦИЯ с всичко най-необходимо 11000 в екстри, след отстъпката от 5000лв.(за автомобил за връщане) ми излезе около 68палки.
ДЦЦ,3-зонов, ЕЛ.СЕДАЛКИ, подгреви, КОЛУМБУС, Canton и всичко друго необходимо.
Дай да не спорим. [smilie=beach.gif]

Ако твоят приятел гледа конфигуратора, аз по-нагоре съм писал за него! А и там, както и в ценовата им лиса- ОБЪРКАНИ СА НЕЩАТА.
Според мен, на 1вите страници в ЕКСТРИТЕ- СКАУТ И РС са разменени, надолу са ОК.
Октавия РС за 80к, че и с Меган да я сравнява аналогичен, дето няма 3-зонов и тн. и тн. А и като цяло, едната с другата нямат много общо.

Поне проверете наистина информацията която подавате. ( без обида го казвам [smilie=kiss3.gif] )
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Octavia 4 RS 2020

Мнение от BlackPearl »

Моята Октавия ми излезе 45560 лв. с 10на екстри отгоре (половината от които тук са стандартно оборудване).
Това беше цена, след 10% остъпка.

Сега, като гледах Октавия 4 и си я конфигурирах- наблъскана с всичко за мен необходимо (без панорама).
-DCC, Columbus, Canton, ел. багажник, лайт асист, огледала и тн., 3-зонов, подгреви, металик и тн. (БЕЗ ДА СЛАГАМ ДРУГИ ДЖАНТИ)

Излиза ми около 67-68 палки. (след като върна автомобил за бракуване и ми приспаднат 5000лв.)
Това, мога да кажа е аналогична цена, ако се сравни с FL- когато му добавиш : Колумбус, Кантон, подгреви, ел и тн.

Моята не може да се сравнява с ФЛ и с О4, защото е ръчка и нямам диференциал, който веднага ще я оскъпи с 5 до 10 палки (ако е диф и ДСГ).

Цената , колкото и на мен да не ми харесва също е напълно нормална и приемлива, предвид това което получаваш като "екстри", двигател и пространство!
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Octavia 4 RS 2020

Мнение от odo »

BlackPearl,
Така е цената на Мегана е след отстъпката иначе е около 73к.
А за цената на Октавията, бях си конфигурирал един О3 РС 230 к.с с DSG и всичко каквото искам с цена 56к. без отстъпки. Сега не съм отварял конфигуратора, но като гледам какво постват колегите ще отиде на цената на Супърба ми.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Octavia 4 RS 2020

Мнение от BlackPearl »

Не гледайте този тъп конфигуратор:

Ето я моята конфигурация:
Октавия РС 4 седан - 62 560лв.

Допълнителни Екстри: (даже ще си добавя още от предната оферта)
- камера за заден с лед матрични - 712лв
- асистент за наклон (даже ще добавя) - 289лв.
- подгряване на седалки /задни и предни - 299лв.
- предни ел. седалки на водача с памет - 1801лв.
- Kessy - 457лв.(къде не ми трябва, ама да има)
- челно стъкло с подгряване - 507лв.
- предни и задни сензори за паркиране - 572лв. (и предни не ми трябват, ама айде)
- тризонов климатроник - 476лв.
- предни акустични стъкла - 218лв. (ако забелязвате офертата, 1 ред по нагоре пише да са със затъмнени джамове и отиват 700лв., а 3 реда по нагоре си пише- затъмнени джамове- S- стандарт)
- звукова система CANTON - 1169лв.
- система COLUMBUS - 1642лв.
- букси и тн - 454лв.(не че ми трябват и тях ще добавя)
- пакет Комфорт 2 за седан - 753лв. (това е ел.багажник и тн)
- DCC - 1571лв.
- щори на задните стъкла - 485лв.
- отделение за вещи 31лв.
- металик - 936лв.

Цена на есктри: 12372лв.

Цена на автомобил: 62560+ 12372= 74932лв.
-отстъпка 5000лв.
Крайна цена= 69932лв.
Изображение
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Octavia 4 RS 2020

Мнение от andreev »

А каква е разликата между Bolero и Columbus, струва ли си 1600 лв?
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Octavia 4 RS 2020

Мнение от odo »

andreev написа: 06.11.2020, 15:51:06 А каква е разликата между Bolero и Columbus, струва ли си 1600 лв?
Болерото е само радиото, а Колумбус е навигацията. Не знам дали има разлика в големината на екраните.
До колко си струва е труден въпрос, защото за 150 лева можеш да си купиш offline навигация или да ползваш Google maps, waze и да gi ползваш през smartlink-a и на Болерото.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”