Octavia 4 RS 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Octavia 4 RS 2020
Аз бих добавил няколко дребни, но важни според мен неща:
- USB портове и 220V за задния ред.
- Isofix за предната седалка (ако си семеен с малко дете)
- подгрев на седалките
- blind spot
- акустични предни стъкла
- ел. седалки с памет, ако ще шофира и някой друг ( жена ми кара врс-а доста често, а аз бях спестил мемори седалките и е голяма забава след нея... имаме 30см разлика в ръста, може да си представиш какво помпане и нагласяне пада)
- подготовка за теглич (не че ще теглиш, но ако имаш колела ще ти бъде по удобно)
- копчета за сваляне на 2рия ред седалки от багажника, иначе голямо обикаляне пада.
- 12V захранване в багажника ако не е включено серийно
- гумена стелка за багажник
- бих сменил и джантите, ама тука си е до вкус
- USB портове и 220V за задния ред.
- Isofix за предната седалка (ако си семеен с малко дете)
- подгрев на седалките
- blind spot
- акустични предни стъкла
- ел. седалки с памет, ако ще шофира и някой друг ( жена ми кара врс-а доста често, а аз бях спестил мемори седалките и е голяма забава след нея... имаме 30см разлика в ръста, може да си представиш какво помпане и нагласяне пада)
- подготовка за теглич (не че ще теглиш, но ако имаш колела ще ти бъде по удобно)
- копчета за сваляне на 2рия ред седалки от багажника, иначе голямо обикаляне пада.
- 12V захранване в багажника ако не е включено серийно
- гумена стелка за багажник
- бих сменил и джантите, ама тука си е до вкус
VRS
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Octavia 4 RS 2020
slavkoff написа: 04.11.2020, 12:36:37 копчета за сваляне на 2рия ред седалки от багажника, иначе голямо обикаляне пада.
Всеки ден ли ги сваляш
Или обикаляш от към предницата за да идеш от другата страна
Ненужна глезотия,която струва пари(чак е смешно за тва да искат пари)За 3 години аз лично 3-4 пъти съм свалял задните седалки.
- slavkoff
- Обратна връзка:
Octavia 4 RS 2020
Моята я товаря редовно с разни глупости и ми се налага дърпам тези лостчета. Всеки си я конфигурира според нуждите, хич не ми дреме, че е врс.
VRS
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Octavia 4 RS 2020
Като цяло , за повечето неща искат излишни пари.
Както и преди, завиващи халогени- за 5мин си ги активираш
За децата/прозорците, не знам дали не е същото.
@slavkoff, аз написах по горе, но не сте прочели явно.
НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ТЪП конфигуратор.
Влизате в сайта, копирате, вземате по един маркер и готово!
СЕДАЛКИТЕ И СГЪВАНЕТО ИМ СА СТАНДАРТ ПРИ RS оборудване.
RS-изброеното оборудване за STYLE без CORNER функция на фаровете за мъгла,като добавя Спортни седалки и интериор със червени шевове,Alcantara по вратите и арматурнототабло,Таван на купето в тъменцвят,LED матрични светлини,с динамичен контрол на ъгъла и LEDдневни светлини,Пръскачки на фаровете и датчик за нивото на течността,TopLED задни светлини с различни функции и специален стайлинг,Лети джантиCOMET7,5Jx18"с гуми225/45R18,Червени спирачни апарати,Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба,Прогресивно управление,Избор на режим за шофиране,Спортно окачване с пониженс15мм пътен просвет,Подгряване на предните седалки,Бутон за сгъване на задната седалка от багажното отделение,Малък кожен пакет с 3спицов спортен мултифункционален волан с подгряване за радио,телефони DSG,Универсалн аBluetooth подготовка,безжично индуктивно зареждане(свързванесLTE),Хромирани капачки на педалите,Спойлери на петатаврата и на броните,Хромирани накрайници на ауспуха,Черни капаци на огледалата за обратно виждане, Черна декоративна решетка с черна рамка, Черни спортни елементи в броните и др.
Както и преди, завиващи халогени- за 5мин си ги активираш
За децата/прозорците, не знам дали не е същото.
@slavkoff, аз написах по горе, но не сте прочели явно.
НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ТЪП конфигуратор.
Влизате в сайта, копирате, вземате по един маркер и готово!
СЕДАЛКИТЕ И СГЪВАНЕТО ИМ СА СТАНДАРТ ПРИ RS оборудване.
RS-изброеното оборудване за STYLE без CORNER функция на фаровете за мъгла,като добавя Спортни седалки и интериор със червени шевове,Alcantara по вратите и арматурнототабло,Таван на купето в тъменцвят,LED матрични светлини,с динамичен контрол на ъгъла и LEDдневни светлини,Пръскачки на фаровете и датчик за нивото на течността,TopLED задни светлини с различни функции и специален стайлинг,Лети джантиCOMET7,5Jx18"с гуми225/45R18,Червени спирачни апарати,Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба,Прогресивно управление,Избор на режим за шофиране,Спортно окачване с пониженс15мм пътен просвет,Подгряване на предните седалки,Бутон за сгъване на задната седалка от багажното отделение,Малък кожен пакет с 3спицов спортен мултифункционален волан с подгряване за радио,телефони DSG,Универсалн аBluetooth подготовка,безжично индуктивно зареждане(свързванесLTE),Хромирани капачки на педалите,Спойлери на петатаврата и на броните,Хромирани накрайници на ауспуха,Черни капаци на огледалата за обратно виждане, Черна декоративна решетка с черна рамка, Черни спортни елементи в броните и др.

- slavkoff
- Обратна връзка:
Octavia 4 RS 2020
@BlackPearl, Перла, не съм влизал специално в ценовата листа и с маркерче да отбелязвам на колегата коя екстра я има и коя я няма. Описвам спрямо моята от какво съм имал нужда, какво съм сложил и какво съм пропуснал. Вече, ако той е съгласен с моето мнение, хваща си маркерчето и започва да рисува.
VRS
- BlackPearl
Octavia 4 RS 2020
Че то на нашите бяха СТАНДАРТ сгъването на задните седалки от багажното??? Освен на ФЛа да е влизало в някакъв пакет симпли клевър? (но не вярвам)
Аз не съм казал за теб специално, а като цяло. За мен калкулатора не е актуален.
П.С: Калата си прави на Супърб и не му бяха сметнали отстъпката. 3 дни ЕУРАТЕК Сливен не могат да се оправят , да му дадат вярна оферта.
Казах му, сядаш за 3мин и си ги отмяташ- седна , отметна и излезе друго.
За РС4ката има дори неща и в ценовата листа която се припокриват с това в стандартното оборудване и трябва да са гледа.
Казвам лично мнение: И Фабията и Октавията и другите коли на фирмата: Отивам с листите и подчертани с маркер екстри, сядам и боцам веднага.
Аз не съм казал за теб специално, а като цяло. За мен калкулатора не е актуален.
П.С: Калата си прави на Супърб и не му бяха сметнали отстъпката. 3 дни ЕУРАТЕК Сливен не могат да се оправят , да му дадат вярна оферта.
Казах му, сядаш за 3мин и си ги отмяташ- седна , отметна и излезе друго.
За РС4ката има дори неща и в ценовата листа която се припокриват с това в стандартното оборудване и трябва да са гледа.
Казвам лично мнение: И Фабията и Октавията и другите коли на фирмата: Отивам с листите и подчертани с маркер екстри, сядам и боцам веднага.

- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Octavia 4 RS 2020
"Auto Light Assist" асистент за къси-дълги светлини ли е? Защото го има като опция в ценовата листа, а мислех че LED матричните светлини имат такъв асистент? ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Octavia 4 RS 2020
Шкода смениха яко ценовата политика, моят приятел си конфигурира аналогичен РС на неговият Меган, 80705 за Октавията срещу 63к за Мегана ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- redalex
- Гараж: i3
Octavia 4 RS 2020
Ти не разбираш...цените не са мръднали и не е редно да сравняваш стар модел с нов ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- BlackPearl
Octavia 4 RS 2020
Без да съм пристрастен, ама @odo, като ФЕН на Меган, знаейки всичко колко и какво струва в МЕГАНА и спрямо оборудването на октавията- НИКАКЪВ ШАНС!
Освен ако не почнеш да смяташ" Октавия- цена преди остъпка, Меган- след отстъпка.
Аз снощи си направих ПРИМЕРНА КОНФИГУРАЦИЯ с всичко най-необходимо 11000 в екстри, след отстъпката от 5000лв.(за автомобил за връщане) ми излезе около 68палки.
ДЦЦ,3-зонов, ЕЛ.СЕДАЛКИ, подгреви, КОЛУМБУС, Canton и всичко друго необходимо.
Дай да не спорим.
Ако твоят приятел гледа конфигуратора, аз по-нагоре съм писал за него! А и там, както и в ценовата им лиса- ОБЪРКАНИ СА НЕЩАТА.
Според мен, на 1вите страници в ЕКСТРИТЕ- СКАУТ И РС са разменени, надолу са ОК.
Октавия РС за 80к, че и с Меган да я сравнява аналогичен, дето няма 3-зонов и тн. и тн. А и като цяло, едната с другата нямат много общо.
Поне проверете наистина информацията която подавате. ( без обида го казвам
)
Освен ако не почнеш да смяташ" Октавия- цена преди остъпка, Меган- след отстъпка.
Аз снощи си направих ПРИМЕРНА КОНФИГУРАЦИЯ с всичко най-необходимо 11000 в екстри, след отстъпката от 5000лв.(за автомобил за връщане) ми излезе около 68палки.
ДЦЦ,3-зонов, ЕЛ.СЕДАЛКИ, подгреви, КОЛУМБУС, Canton и всичко друго необходимо.
Дай да не спорим.
Ако твоят приятел гледа конфигуратора, аз по-нагоре съм писал за него! А и там, както и в ценовата им лиса- ОБЪРКАНИ СА НЕЩАТА.
Според мен, на 1вите страници в ЕКСТРИТЕ- СКАУТ И РС са разменени, надолу са ОК.
Октавия РС за 80к, че и с Меган да я сравнява аналогичен, дето няма 3-зонов и тн. и тн. А и като цяло, едната с другата нямат много общо.
Поне проверете наистина информацията която подавате. ( без обида го казвам

- BlackPearl
Octavia 4 RS 2020
Моята Октавия ми излезе 45560 лв. с 10на екстри отгоре (половината от които тук са стандартно оборудване).
Това беше цена, след 10% остъпка.
Сега, като гледах Октавия 4 и си я конфигурирах- наблъскана с всичко за мен необходимо (без панорама).
-DCC, Columbus, Canton, ел. багажник, лайт асист, огледала и тн., 3-зонов, подгреви, металик и тн. (БЕЗ ДА СЛАГАМ ДРУГИ ДЖАНТИ)
Излиза ми около 67-68 палки. (след като върна автомобил за бракуване и ми приспаднат 5000лв.)
Това, мога да кажа е аналогична цена, ако се сравни с FL- когато му добавиш : Колумбус, Кантон, подгреви, ел и тн.
Моята не може да се сравнява с ФЛ и с О4, защото е ръчка и нямам диференциал, който веднага ще я оскъпи с 5 до 10 палки (ако е диф и ДСГ).
Цената , колкото и на мен да не ми харесва също е напълно нормална и приемлива, предвид това което получаваш като "екстри", двигател и пространство!
Това беше цена, след 10% остъпка.
Сега, като гледах Октавия 4 и си я конфигурирах- наблъскана с всичко за мен необходимо (без панорама).
-DCC, Columbus, Canton, ел. багажник, лайт асист, огледала и тн., 3-зонов, подгреви, металик и тн. (БЕЗ ДА СЛАГАМ ДРУГИ ДЖАНТИ)
Излиза ми около 67-68 палки. (след като върна автомобил за бракуване и ми приспаднат 5000лв.)
Това, мога да кажа е аналогична цена, ако се сравни с FL- когато му добавиш : Колумбус, Кантон, подгреви, ел и тн.
Моята не може да се сравнява с ФЛ и с О4, защото е ръчка и нямам диференциал, който веднага ще я оскъпи с 5 до 10 палки (ако е диф и ДСГ).
Цената , колкото и на мен да не ми харесва също е напълно нормална и приемлива, предвид това което получаваш като "екстри", двигател и пространство!

- odo
Octavia 4 RS 2020
BlackPearl,
Така е цената на Мегана е след отстъпката иначе е около 73к.
А за цената на Октавията, бях си конфигурирал един О3 РС 230 к.с с DSG и всичко каквото искам с цена 56к. без отстъпки. Сега не съм отварял конфигуратора, но като гледам какво постват колегите ще отиде на цената на Супърба ми.
Така е цената на Мегана е след отстъпката иначе е около 73к.
А за цената на Октавията, бях си конфигурирал един О3 РС 230 к.с с DSG и всичко каквото искам с цена 56к. без отстъпки. Сега не съм отварял конфигуратора, но като гледам какво постват колегите ще отиде на цената на Супърба ми.
- BlackPearl
Octavia 4 RS 2020
Не гледайте този тъп конфигуратор:
Ето я моята конфигурация:
Октавия РС 4 седан - 62 560лв.
Допълнителни Екстри: (даже ще си добавя още от предната оферта)
- камера за заден с лед матрични - 712лв
- асистент за наклон (даже ще добавя) - 289лв.
- подгряване на седалки /задни и предни - 299лв.
- предни ел. седалки на водача с памет - 1801лв.
- Kessy - 457лв.(къде не ми трябва, ама да има)
- челно стъкло с подгряване - 507лв.
- предни и задни сензори за паркиране - 572лв. (и предни не ми трябват, ама айде)
- тризонов климатроник - 476лв.
- предни акустични стъкла - 218лв. (ако забелязвате офертата, 1 ред по нагоре пише да са със затъмнени джамове и отиват 700лв., а 3 реда по нагоре си пише- затъмнени джамове- S- стандарт)
- звукова система CANTON - 1169лв.
- система COLUMBUS - 1642лв.
- букси и тн - 454лв.(не че ми трябват и тях ще добавя)
- пакет Комфорт 2 за седан - 753лв. (това е ел.багажник и тн)
- DCC - 1571лв.
- щори на задните стъкла - 485лв.
- отделение за вещи 31лв.
- металик - 936лв.
Цена на есктри: 12372лв.
Цена на автомобил: 62560+ 12372= 74932лв.
-отстъпка 5000лв.
Крайна цена= 69932лв.
Ето я моята конфигурация:
Октавия РС 4 седан - 62 560лв.
Допълнителни Екстри: (даже ще си добавя още от предната оферта)
- камера за заден с лед матрични - 712лв
- асистент за наклон (даже ще добавя) - 289лв.
- подгряване на седалки /задни и предни - 299лв.
- предни ел. седалки на водача с памет - 1801лв.
- Kessy - 457лв.(къде не ми трябва, ама да има)
- челно стъкло с подгряване - 507лв.
- предни и задни сензори за паркиране - 572лв. (и предни не ми трябват, ама айде)
- тризонов климатроник - 476лв.
- предни акустични стъкла - 218лв. (ако забелязвате офертата, 1 ред по нагоре пише да са със затъмнени джамове и отиват 700лв., а 3 реда по нагоре си пише- затъмнени джамове- S- стандарт)
- звукова система CANTON - 1169лв.
- система COLUMBUS - 1642лв.
- букси и тн - 454лв.(не че ми трябват и тях ще добавя)
- пакет Комфорт 2 за седан - 753лв. (това е ел.багажник и тн)
- DCC - 1571лв.
- щори на задните стъкла - 485лв.
- отделение за вещи 31лв.
- металик - 936лв.
Цена на есктри: 12372лв.
Цена на автомобил: 62560+ 12372= 74932лв.
-отстъпка 5000лв.
Крайна цена= 69932лв.

- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Octavia 4 RS 2020
А каква е разликата между Bolero и Columbus, струва ли си 1600 лв?
- odo
Octavia 4 RS 2020
Болерото е само радиото, а Колумбус е навигацията. Не знам дали има разлика в големината на екраните.andreev написа: 06.11.2020, 15:51:06 А каква е разликата между Bolero и Columbus, струва ли си 1600 лв?
До колко си струва е труден въпрос, защото за 150 лева можеш да си купиш offline навигация или да ползваш Google maps, waze и да gi ползваш през smartlink-a и на Болерото.