Спирачна система. Съвети за спирачни дискове, накладки.

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Според мен се дължи на слабата сила на притискане.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Това е някак си ясно... ама какво е решението? Да метна 3 торби с цимент в багажника ли?
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

slavkoff написа: 24.09.2020, 10:24:14 Каква беше разликата между червения и черния Айбах. Имам спомен, че единия изискваше нови coilovers.
Черния се води street/OEM replace, т.е. може само пръжините да си смениш, докато червения си трябва и други амортисьори, обаче ако ще са coilovers то пружини не ти трябват, те са си в комплект. За мен едни регулируеми коилове са по-добрия вариант, защото ще може да си ги настройваш според желания стил и маршрут на каране, обааааче цената им е в пъти над просто пружини, поне на хубавите дето да си струват.
slavkoff написа: 24.09.2020, 10:24:14 Добре, ако само се сменят щангите с по-дебели регулиращи се.
По-скоро разпънка отпред и отзад, иии по-дебели щанги, да.

redalex написа: 24.09.2020, 10:42:40 Това е някак си ясно... ама какво е решението? Да метна 3 торби с цимент в багажника ли?
Амиии по принцип да, трябва си тегло и отзад, или поне да се свали задницата по-ниско, иначе и по-големи спирачки да сложиш като няма сцепление ще е почти все същото, още повече и с асфалта по нашите пътища.
Последно промяна от dimibo на 24.09.2020, 10:53:18, променено общо 1 път.
Günter Stg 1
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

redalex написа: 24.09.2020, 10:42:40 Това е някак си ясно... ама какво е решението? Да метна 3 торби с цимент в багажника ли?
Ще си изненадан колко ще се подобрят нещата с малко цимент. По-твърдо окачване, по-свалена кола и дори може да не се наложи да ъпгрейдваш самите спирачки.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Е, то всеки автомобил му олеква задницата при спиране. Въпроса е, защо спирате в завоя, а не преди него [smilie=pardon.gif] При влизане в завой вече трябва да се кара с газ, не пълна, а колкото да се трансферира тегло към задния мост. Това за коли със предно. За задно си има други техники, които аз така и не съм усвоил, защото последно карах със задно преди 20 години. А Октавията недозавива зверски, но не мисля, че това е от спирачките. За мен те са сравнително добри.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Е да ...ревото отпада и наливам бетон на мястото на резервната гума.
Хем и по-евтино ще ми излезе [smilie=music.gif]
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Може да е и от силата на притискане, но при надолнище, масата се мести отпред. Нещо като left foot braking на кола с предно в завой. Където целта е да сложиш тегло в/у външна гума, за да не предизвикаш недозавиване, ама в този случай ти олеква задницата и момента е много тънък. Това, което си мисля, че липсва баланс породен от усукващи сили, тегло и лош баланс на спирачките.
Може би, правилната комбинация от стабилизиращи елементи ще подобри пътното поведение на колата.

Но се притеснявам от един друг фактор, който всъщност може да бъде разковничето.
Просто Октавията не е пригодена и проектирана за спорт и баланс, дори и във версия ВРС.
VRS
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Taratajki написа: 24.09.2020, 10:52:45 При влизане в завой вече трябва да се кара с газ, не пълна, а колкото да се трансферира тегло към задния мос
Alright Captain Obvious [smilie=sarcastic.gif]
Чакай че пак прочетох...я разкажи в кои точно завои влизаш с газ?!?! И то на спускане???
Taratajki написа: 24.09.2020, 10:52:45 Въпроса е, защо спирате в завоя, а не преди него
Щото като си се набрал със 120 и завоя идва спираш, спираш, завоя започва, ти още малко спираш и тогава вече завиваш...
Отделно, че задницата се метка в ляво-дясно точно при спирането направо ... после просто се опитва да мине пред фаровете [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

slavkoff написа: 24.09.2020, 10:55:07 Просто Октавията не е пригодена и проектирана за спорт и баланс, дори и във версия ВРС.
Колата си е супер...просто не е спортна кола в истинския смисъл на думата :)
Няма как да имаш едно купе за спортна кола и за 1.6 тди и да си возиш картофите от село

Ама разбира се това си е мое мнение и тук има една камара хора, които не са съгласни с това... Аз ще събирам стотинки за някоя двуместно купе/кабриолет с централно разположен мотор :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Rangel написа: 24.09.2020, 10:27:07
bega4kata написа: 24.09.2020, 09:34:36 С Айбах черен започва осезаемо да не се накланя. За мен е достатъчно. Без щанги и амортисьори.
Спирачките също са достатъчни според мен. Задните чисто визуално може да се сложат 310 вместо малките.
Предните дискове от гти тцр с оем накладки за тези дискове са топ според мен.-като назграждане....
Сами, карал ли си колата на писта? Това, което на пътя ти изглежда ОК много се разминава с пистата :). Аз също не съм де, ама всички така казват. Дори за едните гуми важи това, нормалната гума, при по мощна кола, няколко обиколки, след това прегрява и приключва филма.
Ако за писта ще се подготвя, то тогава няма да става за каране извън. Каруца трябва да е за пистата. Червен айбах с билщайн и Айбах стаб щанги - те са регулируеми в 2 степени. Иван така караше преди койловете с които вече стана безобразие [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

redalex написа: 24.09.2020, 10:56:11 разкажи в кои точно завои влизаш с газ
Във всички [smilie=pardon.gif] Прочети пак, написах не пълна газ, да се ускоряваш. Просто не трябва да си отпуснал съвсем газта,за да е цялата тежест на предния мост. И това съм го научил с цената на ПТП. След него ходих в школа за шофиране, ама да ми покажат как, а не да ми говорят само.
А ти и целия багажник да налупаш с бетон, пак същият резултат ще имаш, ако си на спирачките в завоя :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Заповядай на 23.10 - ще ни покажеш това онова...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Митак. Да. Аз имах в предвид че в сравнение, че не влошават много комфорта, доста подобряват пътното поведение.
Иначе че има по хард неща е ясно. Но нали знаете, аз съм привърженик на по-умерените неща :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

[smilie=sarcastic.gif] С увеличаване на тегло да правиш по-стабилна кола.... Мале, мале.
Как ще се омяташ в завоя с цимент в багажника [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

redalex написа: 24.09.2020, 11:08:09 Заповядай на 23.10
Аз ще дойда, надявам се, но едва ли ще карам [smilie=pardon.gif] Колата ми изобщо не е пистов автомобил. Което не ми пречи да знам, как да я управлявам по пътищата. А и няма какво да доказвам на никой, просто коментирам и споделям моя опит. А ти си карай, както намериш за добре, физиката си е физика :)
Последно промяна от Taratajki на 24.09.2020, 11:13:43, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”