Спирачна система. Съвети за спирачни дискове, накладки.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Според мен се дължи на слабата сила на притискане.
- redalex
- Гараж: i3
Това е някак си ясно... ама какво е решението? Да метна 3 торби с цимент в багажника ли?
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Черния се води street/OEM replace, т.е. може само пръжините да си смениш, докато червения си трябва и други амортисьори, обаче ако ще са coilovers то пружини не ти трябват, те са си в комплект. За мен едни регулируеми коилове са по-добрия вариант, защото ще може да си ги настройваш според желания стил и маршрут на каране, обааааче цената им е в пъти над просто пружини, поне на хубавите дето да си струват.slavkoff написа: 24.09.2020, 10:24:14 Каква беше разликата между червения и черния Айбах. Имам спомен, че единия изискваше нови coilovers.
По-скоро разпънка отпред и отзад, иии по-дебели щанги, да.
Амиии по принцип да, трябва си тегло и отзад, или поне да се свали задницата по-ниско, иначе и по-големи спирачки да сложиш като няма сцепление ще е почти все същото, още повече и с асфалта по нашите пътища.redalex написа: 24.09.2020, 10:42:40 Това е някак си ясно... ама какво е решението? Да метна 3 торби с цимент в багажника ли?
Последно промяна от dimibo на 24.09.2020, 10:53:18, променено общо 1 път.
Günter Stg 1
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ще си изненадан колко ще се подобрят нещата с малко цимент. По-твърдо окачване, по-свалена кола и дори може да не се наложи да ъпгрейдваш самите спирачки.redalex написа: 24.09.2020, 10:42:40 Това е някак си ясно... ама какво е решението? Да метна 3 торби с цимент в багажника ли?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Е, то всеки автомобил му олеква задницата при спиране. Въпроса е, защо спирате в завоя, а не преди него
При влизане в завой вече трябва да се кара с газ, не пълна, а колкото да се трансферира тегло към задния мост. Това за коли със предно. За задно си има други техники, които аз така и не съм усвоил, защото последно карах със задно преди 20 години. А Октавията недозавива зверски, но не мисля, че това е от спирачките. За мен те са сравнително добри.
- redalex
Е да ...ревото отпада и наливам бетон на мястото на резервната гума.
Хем и по-евтино ще ми излезе![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Хем и по-евтино ще ми излезе
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Може да е и от силата на притискане, но при надолнище, масата се мести отпред. Нещо като left foot braking на кола с предно в завой. Където целта е да сложиш тегло в/у външна гума, за да не предизвикаш недозавиване, ама в този случай ти олеква задницата и момента е много тънък. Това, което си мисля, че липсва баланс породен от усукващи сили, тегло и лош баланс на спирачките.
Може би, правилната комбинация от стабилизиращи елементи ще подобри пътното поведение на колата.
Но се притеснявам от един друг фактор, който всъщност може да бъде разковничето.
Просто Октавията не е пригодена и проектирана за спорт и баланс, дори и във версия ВРС.
Може би, правилната комбинация от стабилизиращи елементи ще подобри пътното поведение на колата.
Но се притеснявам от един друг фактор, който всъщност може да бъде разковничето.
Просто Октавията не е пригодена и проектирана за спорт и баланс, дори и във версия ВРС.
VRS
- redalex
Alright Captain ObviousTaratajki написа: 24.09.2020, 10:52:45 При влизане в завой вече трябва да се кара с газ, не пълна, а колкото да се трансферира тегло към задния мос
Чакай че пак прочетох...я разкажи в кои точно завои влизаш с газ?!?! И то на спускане???
Щото като си се набрал със 120 и завоя идва спираш, спираш, завоя започва, ти още малко спираш и тогава вече завиваш...
Отделно, че задницата се метка в ляво-дясно точно при спирането направо ... после просто се опитва да мине пред фаровете
- redalex
Колата си е супер...просто не е спортна кола в истинския смисъл на думатаslavkoff написа: 24.09.2020, 10:55:07 Просто Октавията не е пригодена и проектирана за спорт и баланс, дори и във версия ВРС.
Няма как да имаш едно купе за спортна кола и за 1.6 тди и да си возиш картофите от село
Ама разбира се това си е мое мнение и тук има една камара хора, които не са съгласни с това... Аз ще събирам стотинки за някоя двуместно купе/кабриолет с централно разположен мотор
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ако за писта ще се подготвя, то тогава няма да става за каране извън. Каруца трябва да е за пистата. Червен айбах с билщайн и Айбах стаб щанги - те са регулируеми в 2 степени. Иван така караше преди койловете с които вече стана безобразиеRangel написа: 24.09.2020, 10:27:07Сами, карал ли си колата на писта? Това, което на пътя ти изглежда ОК много се разминава с пистатаbega4kata написа: 24.09.2020, 09:34:36 С Айбах черен започва осезаемо да не се накланя. За мен е достатъчно. Без щанги и амортисьори.
Спирачките също са достатъчни според мен. Задните чисто визуално може да се сложат 310 вместо малките.
Предните дискове от гти тцр с оем накладки за тези дискове са топ според мен.-като назграждане..... Аз също не съм де, ама всички така казват. Дори за едните гуми важи това, нормалната гума, при по мощна кола, няколко обиколки, след това прегрява и приключва филма.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Taratajki
Във всички
А ти и целия багажник да налупаш с бетон, пак същият резултат ще имаш, ако си на спирачките в завоя
- redalex
Заповядай на 23.10 - ще ни покажеш това онова...
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Митак. Да. Аз имах в предвид че в сравнение, че не влошават много комфорта, доста подобряват пътното поведение.
Иначе че има по хард неща е ясно. Но нали знаете, аз съм привърженик на по-умерените неща
Иначе че има по хард неща е ясно. Но нали знаете, аз съм привърженик на по-умерените неща
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Как ще се омяташ в завоя с цимент в багажника
GUNTER SERVICE

- Taratajki
Аз ще дойда, надявам се, но едва ли ще карам
Последно промяна от Taratajki на 24.09.2020, 11:13:43, променено общо 1 път.