Спирачна система. Съвети за спирачни дискове, накладки.

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

redalex написа: 23.09.2020, 19:51:32 инвестира в по-яки спирачки
Напълно те подкрепям [smilie=thank_you2.gif]
И аз стигнах до този извод в последните дни.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от Audirulzz »

redalex написа: 23.09.2020, 19:51:32 След днешното напъване си мисля, че е по-добре да се инвестира в по-яки спирачки [smilie=sarcastic.gif]
@BlackPearl, @bega4kata,
Ще ти разкажат за спирачките отзад.А отпред има готови китове.

Време е да почнеш да инвестираш [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от bega4kata »

Стига го юрка, :), не се поддава, железен е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от BlackPearl »

Килърбрейкс имат разбиващи оферти. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от igeorgiev82 »

По 2 иляди еврА [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от slavkoff »

След Серес бях разказал, че определено има нужда от по-добри спирачки на писта. В реалността не съм изпитвал проблеми със спирачният път. И определено едни хубави гуми променят нещата драстично. Бриджстоуна S001 се оказа добър на писта, за разлика от представянето им на нац. пътна мрежа. Нещата, които бих подобрил след гаранцията са 3-4 неща, които не включват ремап. (поне на този етап)
1) Стабилизиращи щанги, доста се накланя дори и по пътищата. Бях се зачел, че даже мога в началото да пробвам само отзад, но като му дойде времето ще се съветвам с вас.

2) Гуми, може би има нужда от 235. F1 Assym 5 определено са добри, следващите ще пробвам Continental Premium Contact 6. Тях съм ги пробвал в размер 225/45/17 и нямах забележки.

3) Спирачките - справиха се добре, за 7-8 последователни обиколки не фейднаха, но самата сила на спиране не беше достатъчна. Колкото и да се опитвах за лейт брейкинг, не се получаваше, просто нямаха силата. Това също го отдавам и на гумите и малката им спирачна площ. Killerbrakes пускат готини оферти за 1200 евракис, ама трябва сериозно да се надъхам за такъв биг брейк кит. А отделно, не съм сигурен дали просто само задните да ъпгрейдна.

4) Пружини или цял кит амортисьори. Малко да смъкна центъра на тежестта, но се притеснявам колко ще се втвърди окачването в комбинация с щангите.

5) Подобрение в аеро пакета, ама тука нищо не разбирам и само си съчинявам някакви неща в главата. Мислил съм си за поставяне на пластмаси на пода, за да изгладя корема. Също и за карбоновия спойлер от skoda cup, ама ще трябва да почета повече. Но, аерото е нещо като черешка на тортата и е опционално.

пп: Бях решил да драсна 5 реда, ама то стана един ферман... Но, надявам се, че се стане добра дискусия. Аз лично не разбирам много, но гореописаните точки са от личните ми наблюдения
:)
VRS
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от mariyan »

slavkoff написа: 23.09.2020, 21:15:12 не съм сигурен дали просто само задните да ъпгрейдна
По-скоро само предните. 80% от спирачното усилие е там.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от dimibo »

slavkoff написа: 23.09.2020, 21:15:12 Killerbrakes пускат готини оферти за
Аз бих препоръчал да си вземеш по-добри апарати от някоя тоталка и ако трябва да ги ребилднеш, ще излезе по-евтино, а ще е на нивото на килърите, то и те ребилдват :)
slavkoff написа: 23.09.2020, 21:15:12 4) Пружини или цял кит амортисьори. Малко да смъкна центъра на тежестта, но се притеснявам колко ще се втвърди окачването в комбинация с щангите.
Аз свалих и Октавията и Супърба, и при двете возията стана по-твърда.
Само с прижини Eibach Pro Kit съм и със Закс спортни (усилени) амортисьори но със стоковия ход, а трябваше да сложа амортисьори с по-къс ход за да са в синхрон с по-късите пружини.
Октавията стана определено по-стабилна и не лашка по завоите, обаче Супърба не е така, да стана идея по-стабилен, но очаквах малко повече, може би заради хода на амортисьорите. Направи ми впечатление, че прижините за Супърб и Октавия са едни и същи, а разликата в теглото на двете е 400 кг, със сигурност и това оказва влияние.
Günter Stg 1
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от bega4kata »

С Айбах черен започва осезаемо да не се накланя. За мен е достатъчно. Без щанги и амортисьори.
Спирачките също са достатъчни според мен. Задните чисто визуално може да се сложат 310 вместо малките.
Предните дискове от гти тцр с оем накладки за тези дискове са топ според мен.-като назграждане....
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Колко харчат Шкодите ни

Мнение от dimibo »

bega4kata написа: 24.09.2020, 09:34:36 С Айбах черен започва осезаемо да не се накланя.
За Октавията да, обаче на Супърба нещо не се справят добре с по-голямото му тегло ефекта не е баш като на Октавията, но все пак си е видно подобрение от стоковите.
Günter Stg 1
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Впечатленията ми съвоадат с тези на Славкофф...

Моите гуми са Пирели - с тях си дойде колата. Има още живот в тях, но им трябва време да загреят, за да почнат да държат. Иначе са адска шейна.
На писта сигурно ще се справят добре, но за градски условия са оле мале...

Вчера имах няколко завоя на подбалкана, където се наложи да изпреварвам баш преди завоя и после спирането беше малко "аха да спре, ама не съвсем" :)
Задницата изобщо не я усещах да спира адекватно и направо се меткаше ляво-дясно на моменти.

Мощност определено не и липсва на колата...да не кажа, че и е в излишък.
Подозирам, че спорна кола никога няма да успее да стане предвид размерите си... по-скоро бих си купил истинска спортна кола, а тази е за возене на багаж и челяд [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

dimibo написа: 24.09.2020, 08:07:40 Аз бих препоръчал да си вземеш по-добри апарати от някоя тоталка и ако трябва да ги ребилднеш, ще излезе по-евтино, а ще е на нивото на килърите, то и те ребилдват

Лошото е, че имам само базисни познания и вероятността да закупя някой боклук и след това да окепазя колата е огромна. Поради тази причина визирам килърите, рево и др., предлагат готови китове.
Каква беше разликата между червения и черния Айбах. Имам спомен, че единия изискваше нови coilovers. Добре, ако само се сменят щангите с по-дебели регулиращи се. Ефекта на заклащане трябва да намалее драстично, все пак няма да се усуква със същата сила и ще бъдат закрепени на вътрешните болтове.
VRS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

bega4kata написа: 24.09.2020, 09:34:36 С Айбах черен започва осезаемо да не се накланя. За мен е достатъчно. Без щанги и амортисьори.
Спирачките също са достатъчни според мен. Задните чисто визуално може да се сложат 310 вместо малките.
Предните дискове от гти тцр с оем накладки за тези дискове са топ според мен.-като назграждане....
Сами, карал ли си колата на писта? Това, което на пътя ти изглежда ОК много се разминава с пистата :). Аз също не съм де, ама всички така казват. Дори за едните гуми важи това, нормалната гума, при по мощна кола, няколко обиколки, след това прегрява и приключва филма.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

redalex написа: 24.09.2020, 10:09:20 Задницата изобщо не я усещах да спира адекватно и направо се меткаше ляво-дясно на моменти
Добре, поне разбрах, че не съм въобразявал. Има ѝ нещо на задницата, дали е от по-широката следа спрямо предишния модел, или спирачките не са оразмерени правилно спрямо предните, или просто има нещо недомислено - не знам. Но, това колебание на задницата съм го изпитвал много пъти. Споделял съм го още като започнах да ѝ раздавам газта.
VRS
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

При мен се случва, когато спускам по наклон надолу... Задницата олеква при спиране и почва да се носи.
При що годе динамично каране с добър резерв този проблем го няма. Вчера обаче, малко загрубяха нещата ...
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”