New 2021 Skoda Enyaq

Електрически модели на Шкода
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от zar »

nrayanov написа: 02.09.2020, 12:22:08 И май няма да
Клиренсът ми изглежда достатъчен ,даже леко малък за този тип кола.Но пък има резон в това тъй ,като в елекрическите коли се търси максимална аеродинамика ,която с увеличение на просвета ще се влоши и автоматично ще му падне пробега.На мен също много ми харесва колицата браво На първо четене е разумна концепция ,според мен.
Dieselgate Team member
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от vankissa »

След като първи доставки се очакват през 2021, едва ли по-рано ще го видим в ЕК, за съжаление...
Но на прима виста:
1/ и мен не ме кефи задницата;
2/ стартово 40400 евра за Чехия означава, че интересната за мен версия ше чукне 100К тук, което... ми скъпо е да си Еко :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от redalex »

Днес минах през ЕТ дружба за малко...да си взема една джаджа.
И исках да бъзна сейлса, че съм дошъл да поръчам Ениак, ама беше само един и беше зает та не ми се получи.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от Цецо75 »

Taratajki,

Ми незнам, аз се чудя, какво въобще е това SUV?

Като се абстрахираме е от абривиетурата дето е три нищо незначещи думи, си мислех, че това е наименование за паркетник, дето има ми поне минимални шансове да мине през черен път, ако се наложи.

Обаче все повече се появяват SUV, включително и дискутирания паркетник, за които дори качването на бордюр би било невероятна драма.

Та аз вече като видя SUV, очаквам поредната ни риба, ни рак. Иначе колата кефи, но е безмислено да се класифицира или да се търси някаква сериозна практичност в качествата и. Нещо като Тойота HRV, която въпреки, че концептуално не е особенно смислена - очевидно се продава добре.
Последно промяна от Цецо75 на 02.09.2020, 15:02:14, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от redalex »

Цецо, ти си БОК на тъпотиЙте [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] браво

пущам дефиниция на SUV, че да спрете да си мислите, че този клас автомобили са с претенции на Тойота 4 рънър

A sport utility vehicle or SUV is a car classification that combines elements of road-going passenger cars with features from off-road vehicles, such as raised ground clearance and four-wheel drive.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от Цецо75 »

redalex написа: 02.09.2020, 15:00:30 A sport utility vehicle or SUV is a car classification that combines elements of road-going passenger cars with features from off-road vehicles, such as raised ground clearance and four-wheel drive.
Цецо75 написа: 02.09.2020, 14:58:02 Като се абстрахираме е от абривиетурата дето е три нищо незначещи думи, си мислех, че това е наименование за паркетник, дето има ми поне минимални шансове да мине през черен път, ако се наложи.

Обаче все повече се появяват SUV, включително и дискутирания паркетник, за които дори качването на бордюр би било невероятна драма.
Бееееее.....
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от SimonSez »

redalex написа: 02.09.2020, 10:54:14 виждам сериозен потенциал да се превърне в следващата ми нова кола
И аз снощи като я видях доста ми допадна и се замислих, нищо че неуважавам електричките, но за жената ще е перфе ;)
" Burn rubber not your soul "
Аватар
redalex

Skoda Electric

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от redalex »

Цецо, батин, слизал съм (а после и се качих) до плажа Карадере (по нашенски - черното дере) с форд фиеста с 16ки джанти, ниско-профилни гуми и мега ниска предна "спортна" броня. Иди виж ford fiesta red edition да се ориентираш за какво става дума. Та слизането до плажа е около 3-4 км много ш*бан стръмен черен път, който е изоран от всякакви джипки, трактори и камиони и на моменти изглежда сякаш фиестата ще потъне в кратер и никога няма да бъде намерена.
С изключение на задирането на бронята тук таме, други драми не е имало.
Ако жена ми караше, колата щеше да е тотал щета, но това е друга тема.
Това го казвам във връзка с тъпотията ти, как Ениакът имал минимални шансове да мине по черен път... не знам изобщо как ти ги ражда главата тия работи...

Та СУВчетата, както е написано, предлагат по-висока позиция на седене, по-голям клиърънс (демек просвет) и тук таме 4х4. Ти и титанът на мисълта Таратайки може да не го разбирате, ама тези работи имат някои предимства дори в ежедневно каране каране. И докато клиентите търсят такива "екстри" ще има кой да ги предлага. Прост пазарен принцип деба.

Никой, никога и никъде не е казвал, че тези коли имат някакви неземни офроуд качества.
Термините "паркетник", "паркетен джип" и от сорта тъпотиЙ са произведени от някой ганьовец, който цял живот е слушал от лелинча си, че по-яка офроуд машина от Лада Нива няма, а Моксвичът е титаничен танк.

Споменавал съм, че имам Х1 ...класически СУВ, който и ти и другия участник тук, ще определите като "паркетник".
След почти двугодишно ползване бих казал, че това е една отлична кола, с поведение на нормална кола, с не-лоши изцяло цивилни офроуд качества (колкото да стигнеш до вилата на 500 метра черен път или да прегазиш някоя зимна пряспа или локва), а в същото време предвид размера и височината на купето си се набира много прилично до 200км/ч, а скорости от порядъка на 170 км/ч на магистралата се усеща като спокойна разходка в парка. В същият момент, единственият недостатък е по-голямото въздушно съпротивление, което евентуално е вдигнало разхода с 25 литра на година.

Една от причините да спра да пиша в ауди форума беше, че там е пълно с разбирачи, които говорят за качества на коли, пътно поведение и тн глупости, без никога да са се качвали в такава кола. Иначе принципно нямам нищо против нечие мнение, просто ми е леко абсурден българският начин на отхвърляне на всичко чуждо и непознато "щото аз знам най-добре" или още по-лошо "щото съм чувал, че еди кой си е видял някой да яде баничка и хич не била вкусна".

И другата ти тъпотия "някаква сериозна практичност в качествата" изобщо нямам сили да я коментирам. Както и това за качването на бордюри...

Та в този ред на мисли - Ениакът изглежда МНОГО добре - кола с достатъчно обем, комофорт и функционалност. Колко успешен ще е моделът - предстои да разберем.
Който пък иска да се катери до Рилските езера или да шофира Ком-Емине да ходи в Дупница - тия дни ще има джипки за без пари... и няма да са паркетници ;)
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от coverdale »

Баси,това що прилича на Бе Ен ве?
Па и свети като коледна елха отпред.
Задницата смъкната седи май заради батерията.
Не ми харесва.
Така като гледам май същата решетка ще сложат и на С4.
Електрически джип ли е СУВ ли е,нема да си земем никога.
Ел само некоя малка количка за у градо. [smilie=pardon.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от redalex »

coverdale написа: 02.09.2020, 16:45:47 Баси,това що прилича на Бе Ен ве?
Щото новата 5ца прилича на Октавия ВРС...сега са врътнали нещата :)
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от ЦецоNOL »

Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от nrayanov »

Цецо75 написа: 02.09.2020, 14:58:02 Нещо като Тойота HRV,
Таково животно нема. Има Toyota C-HR и Honda HR-V.
И двата автомобила са доста по-малки, по-неугледни и по-непрактични от Skoda Enyaq.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от bega4kata »

Защо само 160 вдига?
Даваха по амс за новото Волво. Мек хибрид 180км v max.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от nrayanov »

Щото над 160 батерията умира почти от раз. [smilie=sarcastic.gif]

Хибридите могат повече, защото имат бензинови двигатели, ама електричките са най-ефективни при скорости до 100-110 км и от там нататък почват вече много да точат батериите.
Аватар
redalex

Skoda Electric

New 2021 Skoda Enyaq

Мнение от redalex »

Основната причина е, че са с 1 предавка. Съответно при по-висока скорост въздушното съпротивление и "икономичност" не вървят ръка за ръка.
Иначе има Порше Тайкан с 2 предавки и макс скорост 250 км/ч...
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Elroq, Enyaq iV”