Здравейте приятели.
Направо на въпроса, имали ли сте подобен проблем със спирачките на описания модел.
Проблем: Спирачката се втвърдява и продължително стиска диска, оправя се след като педала се натисне до долу и после се пусне.
Смених дискове, накладки, апарати и вакуумната помпа. Проблема продължава, но вече не е толкова често, дори не мога да забележа някакъв повтарящ се модел за да установя от какво се случва. Веднъж става а друг път не.
Вчера забелязалх, че течноста за спирачките е намаляла. Долях си до горе пое около 500мл. Днес видях отново е намаляла. А няма никакви течове отдолу по кори по гуми.
Та въпрпсът ми е къде може да изтича самата течност, дали маркучетата са за смяна. Като цяло ако някой има ноблюдения с подобен проблем, ще съм много благодарен да чуя отзиви.
Благодаря ви.
Шкода 1.9 TDI 105 к.с проблеми със спирачки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Daka7
-
fabia 1234
Маркучите са за смяна, от вътре са кашнати и не позволяват на течността да се връща нормално към казанчето затова и задържат.
-
Daka7
Благодаря, ще ги сменя и тях. А някаква идея за намалянето на количеството спирачна течност?
-
fabia 1234
Огледай за течове по трасето на маслопроводите, ако няма остава да тече зад помпата в сервото ама трябва да я свалиш другаде няма къде да отиде.
-
Daka7
Здравейте, относно намаленото количество на спирачна течност се оказа, че майстора който е сменял заден десен спирачен апарат е затегнал болта на маркучето накриво.
Сменихме маркучета и проблема остана.
Колата си върви добре, натискам спирачка на някое кръстовище и след малко педала пак се е втвърдил и затяга. Бях чул от някъде, че може да е нещо със сервото, но тъй като съм доста бос по темата се допитвам отново до вас.
Сменихме маркучета и проблема остана.
Колата си върви добре, натискам спирачка на някое кръстовище и след малко педала пак се е втвърдил и затяга. Бях чул от някъде, че може да е нещо със сервото, но тъй като съм доста бос по темата се допитвам отново до вас.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Виж дали не е спукана_цепната тръбичката от тандем помпата към сервото.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ