Нов съм във форума и това е първата ми тема. Нямам опит с марката и всяка ваша помощ и насоки ще ми бъдат изключително полезни.
В идните месеци ми предстои покупка на Suberb III Combi (2016 г.+). Спрял съм се на 190 коня TDI автоматик, тъй като ми се кара по-динамичен и пъргав мотор. В момента карам Мазда 6 121 коня дизел. Избрах дизел, защото не ми се налага да пътувам в София до работа и рядко ползвам автомобила в града. 80% се кара по магистрали и извънградско. Исках огромен автомобил, който да побира две деца, жена и куче и не малкото им багажи. Тук идват и няколкото мои въпроса:
1. Спрял съм се на 4х4. Четох в доста теми различни гледни точки дали си заслужава или не. Едно от нещата, които ме дразнят адски много в сегашния ми автомобил, е че при рязко тръгване доста често гумите превъртат и не могат да захапят, въпреки че са висок клас. Другите предимства, заради които искам да е 4х4 са стандартните - проходимост, по-висока стабилност при завои и лошо време и тн. По-високият разход не ме притеснява, не мисля че на дизел-а ще ме събори разликата с предно предаване. Заслужава ли си според вас да си ограничавам избора на автомобил, като търся само 4х4 и дали двойното предаване крие други рискове, заради които е хубаво да се замисля?
2. Забелязвам, че колите от Швейцария и Германия са по-скъпи от колкото нашенските при еднакви критерии (на хартия). Заслужава ли си да се гледа за автомобил с пълна сервизна история и доказуемост на километрите в България или предпочитате колата да е от чужбина (втора ръка)? Трети вариант е да не се ограничавам с географски райони и да гледам навсякъде за добра оферта?
3. От изключително достоверни източници (разбирайте квартални майстори
Благодаря предварително на всички отзовали се.