Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение
VRS
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

ИзображениеИзображение
Изображение
ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
Изображение
VRS
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
VRS
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

slavkoff, и как я намираш?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тия USB-C малко ме плашат. Не са от най-здравите конектори, които съм пипал.
Бееееее.....
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Тази сутрин бях в ЕТ Дружба да вкарам бялата нинджа в сервиз по случай 60к километра. Когато си я получа ще пиша по-подробно с цени и компетенции по гаранцията.
Сега, по темата. Октавия 4 определено надгражда Октавия 3 и FL. На живо е още по-хубава, само дето тази в шоурума е с някакви отвратителни тесни 17ки.
Екстериор. Фаровете и ниската предница създават усещане на премиум автомобил. Две неща ме дразнят - черната пластмаса под хромираната част на решетката и хрома около халогените. Иначе, много е хубава страничната линия, следва примера на Суперба, задницата е с по-остри чупки и изглежда стегнато. Красиви са стоповете, само дето трябваше да направят мигача права линия, а не да прави чупка. Надписа "SKODA" не дразни, но ако се махне този Octavia ще изглежда по-изчистено.
Интериор. Качеството е на по-високо ниво спрямо Октавия 3. Още с отварянето на вратата се усеща една плътност, а когато я затвориш отвътре е като хладилник, при Супърба това усещане е по-ясно изразено, но определено е по-добре от О3. Харесват ми различните материали използвани в таблото. Има мека пластмаса, някаква тапицерия, която изглежда добре и една сребристата линия, която минава през цялото табло. Вече не е толкова скучна отвътре, въпреки използваните тъмни цветове на материалите.
Дигиталният кокпит ми се стори малък, но сигурно е до свикване. Таблета е супер, но аз и друг път съм споменавал, че този дизайн на мен ми допада. Лага на таблета е сведен до минимума, отзивчив е, а позицията му е перфектна. Малко менютата са ми разбъркани, но сигурно е до свикване. Обаче определено не ми харесва пияно лака около скоростния лост, ще се надере много бързо, т.к. ще се трупат глупости в нишата пред него. Седалките са удобни, но не обърнах внимание дали са ергономичните. Предният подлакътник е по-издължен и по-удобен. Отзад също е удобно, но на повече от 2ма ще им е много тясно. Задният подлакътник е по-дълъг и по-широк. Осветлението в купето е от ЛЕД лампи и са с капацитивни сензори.

ПС: Погледнах и Супърба, забелязах, че на белият интериор са сложили черни колани. Мнооого грозно. [smilie=fool.gif]
VRS
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Дигиталното табло го има в 2 размера : 8 и 10.25 инча. Вероятно мострата е била с 8 инча, щом ви се е сторил малък. Аз съм с 10.25'' и е супер.
Скоро се каня и аз да отида да я видя на живо О4. Предполагам, че ще е по-добре отколкото на снимки.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Възможно е да има по-голямо дигитално табло. Кофти, че забравих да снимам цената и екстрите на експоната.
VRS
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Ах този волан.... [smilie=fool.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

redalex написа: 22.07.2020, 12:33:45 Ах този волан....
Скандална грозотия... Сигурно незапознатите с марката като видят О4, ще мислят, че третата спица е била допълнително платена екстра и собственикът е решил да си спести едни пари. Едва ли някой би предположил, че е така "по дизайн" - страшна недомислица
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

slavkoff написа: 22.07.2020, 11:56:01 Седалките са удобни, но не обърнах внимание дали са ергономичните
Най-обикновени са седалките, даже не са и с ел. управление. Но е хубаво, че си ги намерил за удобни.
Ергономичните са страхотни.
Обаче как можаха да изберат мострен автомобил с тоя цвят [smilie=fool.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Те Еуратек са шампиони по тъпотия що се отнася до коли на склад, мостри, недоглеждане и т.н. Примерно се поръчват 100 бройки без кожен подлакътник, който струва 13 евро доплащане от ИК. Сега с новото табло пак ще ги поръчат с брезент вместо с ИК за 50 евро отгоре.
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Или с липсващо амбиентно осветление, което е смешни пари. Като цяло има един списък от неща за 1000лв, които тотално променят колата и после хората години наред се дразнят, че ги няма. Хубав пример при тройката е дигиталното табло. 780лв и интериора става по-добър от базова 4ка. Е да, ама не. Вместо това са поръчали средния дисплей с доплащане 240лв. Или пък липсващите странични парктроници. Ах леле....
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не е ясно, какво са поръчали и дали въобще имат право да си избират или каквото им спуснат от горе - това.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”