Тази сутрин бях в ЕТ Дружба да вкарам бялата нинджа в сервиз по случай 60к километра. Когато си я получа ще пиша по-подробно с цени и компетенции по гаранцията.
Сега, по темата. Октавия 4 определено надгражда Октавия 3 и FL. На живо е още по-хубава, само дето тази в шоурума е с някакви отвратителни тесни 17ки.
Екстериор. Фаровете и ниската предница създават усещане на премиум автомобил. Две неща ме дразнят - черната пластмаса под хромираната част на решетката и хрома около халогените. Иначе, много е хубава страничната линия, следва примера на Суперба, задницата е с по-остри чупки и изглежда стегнато. Красиви са стоповете, само дето трябваше да направят мигача права линия, а не да прави чупка. Надписа "SKODA" не дразни, но ако се махне този Octavia ще изглежда по-изчистено.
Интериор. Качеството е на по-високо ниво спрямо Октавия 3. Още с отварянето на вратата се усеща една плътност, а когато я затвориш отвътре е като хладилник, при Супърба това усещане е по-ясно изразено, но определено е по-добре от О3. Харесват ми различните материали използвани в таблото. Има мека пластмаса, някаква тапицерия, която изглежда добре и една сребристата линия, която минава през цялото табло. Вече не е толкова скучна отвътре, въпреки използваните тъмни цветове на материалите.
Дигиталният кокпит ми се стори малък, но сигурно е до свикване. Таблета е супер, но аз и друг път съм споменавал, че този дизайн на мен ми допада. Лага на таблета е сведен до минимума, отзивчив е, а позицията му е перфектна. Малко менютата са ми разбъркани, но сигурно е до свикване. Обаче определено не ми харесва пияно лака около скоростния лост, ще се надере много бързо, т.к. ще се трупат глупости в нишата пред него. Седалките са удобни, но не обърнах внимание дали са ергономичните. Предният подлакътник е по-издължен и по-удобен. Отзад също е удобно, но на повече от 2ма ще им е много тясно. Задният подлакътник е по-дълъг и по-широк. Осветлението в купето е от ЛЕД лампи и са с капацитивни сензори.
ПС: Погледнах и Супърба, забелязах, че на белият интериор са сложили черни колани. Мнооого грозно.
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)