Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer
@DoH_KuXoT, не е изключено да се пробва сваляне и почистване, но ми звучи малко вероятно.
Когато пусна педала на газта и двигателя не е под товар, тресене няма, съответно това отговаря и на последния ти въпрос.
Като натисна спирачките при намаляне на скоростта също няма тресене или е минимално. Докато ускорявам и колата започне да тресе, не съм опитвалп аралелно да натисна спирачката. Това е интересно предложение.
Дисковете до сега мисля, че не са сменяни btw.
Когато пусна педала на газта и двигателя не е под товар, тресене няма, съответно това отговаря и на последния ти въпрос.
Като натисна спирачките при намаляне на скоростта също няма тресене или е минимално. Докато ускорявам и колата започне да тресе, не съм опитвалп аралелно да натисна спирачката. Това е интересно предложение.
Дисковете до сега мисля, че не са сменяни btw.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
sonnyer,
стана ми интересно, от кога имаш колата, и се разрових в темата ти, още от началото. И сам си писал, че колата е имала удар , казваш нищо сериозно, но да не излезе прав @bega4kata, и да има нещо криво, което да не е догледано? Защото и моята фабия имаше удар със смяна на фар, ама си имаше криви доста неща по окачването, които в ЕТ смениха, въпреки, че не изглеждаше да е много сериозно.
Ей, к'во ли не правиме за да спасиме шкодата от продажба![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
стана ми интересно, от кога имаш колата, и се разрових в темата ти, още от началото. И сам си писал, че колата е имала удар , казваш нищо сериозно, но да не излезе прав @bega4kata, и да има нещо криво, което да не е догледано? Защото и моята фабия имаше удар със смяна на фар, ама си имаше криви доста неща по окачването, които в ЕТ смениха, въпреки, че не изглеждаше да е много сериозно.
Ей, к'во ли не правиме за да спасиме шкодата от продажба
- sonnyer
Видях снимка от удара. Почти няма изкривена ламарина. Ако от такова нещо има последствия, бем ги и шлеповете
Пък и както казах, до преди зимата (навъртях 6-7 хиляди км) и проблеми нямаше. Започнах да го установявам един ден със зимните 16-ки, но го отдадох на афтърмаркет джантите, които ползвам за зимни.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
-
hvp800
Сложи едни фланци и виж как и колко ще се промени тресенето .
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- sonnyer
някой по софийско ако има и иска да направим тест, може да ги сложа, но и това ще е за спорта.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Давал ли си на някой да ти кара колата?
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Каза се 100 пъти,смени полуоските с каретата.Ти не искаш.... твоя работа,с тоя проблем някой ще вземе колата за без пари,и за без пари ще я направи и кара с кеф
Твоя майстор като е гледал окачването и полуоските с каретата, обърнал ли е внимание дали гумения тампон е там?Има случай на скъсан от полуоската тампон и създава кофти дисбаланс съответно,вибраций “чукане” и подобни
Твоя майстор като е гледал окачването и полуоските с каретата, обърнал ли е внимание дали гумения тампон е там?Има случай на скъсан от полуоската тампон и създава кофти дисбаланс съответно,вибраций “чукане” и подобни
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Бих искал и аз да споделя моето скромно мнение по тамата, натрупано от личен опит! Предварително се обръщам към автора, че от 100 човека може да получи и 100 различни съвета!
Та да се върна на темата: На 06.01.2017 г. , както кротко и невинно ми беше паркирана служебната Астра на булеварда пред блока, в който живея, един "джигитин", явно не успял да вземе завоя от перпендикулярната уличка, точно срещу Астрата(беше много студено и имаше сняг) я беше леко отнесъл! На пръв пиглед нищо съществено-преден ляв мигач, съвсем леко хлутнал преден ляе калник и малко " разколачена предна броня в левият край. Автомобила е застрахован и всичко мина по щета, но се оказа в последствие, че освен видимите поражения има и скрити и много сериозно такова? При удра или по- скоро при охлузването на предницата гумите от дясната страна се сблъскват с бирдюра на тротуара и се получава едно усукване на преден мост, което след 60-70 км се усещаше осезаемо. Наложи се втори оглед от застрховател и някакви там допълнителни диагностики. Споделям моят горчив опит, защото и от наглед невинен сблъсък, може да останат трайни невидими последици? Този случай с Шкодата може да не е такъв, но щом е имало удари, винаги трябва да се има едно на ум!
От все сърце желая решаване на проблема и удовлетвореност на автора на темата от автомобила!
Та да се върна на темата: На 06.01.2017 г. , както кротко и невинно ми беше паркирана служебната Астра на булеварда пред блока, в който живея, един "джигитин", явно не успял да вземе завоя от перпендикулярната уличка, точно срещу Астрата(беше много студено и имаше сняг) я беше леко отнесъл! На пръв пиглед нищо съществено-преден ляв мигач, съвсем леко хлутнал преден ляе калник и малко " разколачена предна броня в левият край. Автомобила е застрахован и всичко мина по щета, но се оказа в последствие, че освен видимите поражения има и скрити и много сериозно такова? При удра или по- скоро при охлузването на предницата гумите от дясната страна се сблъскват с бирдюра на тротуара и се получава едно усукване на преден мост, което след 60-70 км се усещаше осезаемо. Наложи се втори оглед от застрховател и някакви там допълнителни диагностики. Споделям моят горчив опит, защото и от наглед невинен сблъсък, може да останат трайни невидими последици? Този случай с Шкодата може да не е такъв, но щом е имало удари, винаги трябва да се има едно на ум!
От все сърце желая решаване на проблема и удовлетвореност на автора на темата от автомобила!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
То може и главината да е крива.DoH_KuXoT написа: 24.06.2020, 15:58:52 Да Ви върна на тресенето, защо не пробвате да свалите дисковете и хубаво да почистите главините под дисковете, намажете с медна грес, почистете и дисковете на равнината на която лягат джантите, почистете джантите, намажете и там с медна грес. Да не се окаже, че дисковете не лягат добре и някъде тръгнала ръжда ги надига , като почне да тресе ако леко докоснеш педала на спирачка тресенето засилва ли се или намалява. Ако си на неутрална със същата скорост какво се случва ?
Сега пък стана и при спиране имало леко! - абе казвай всичко бре. Тази кола трябва да се погледне от експерт просто!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
излишни упражнения
GUNTER SERVICE

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И аз имам снимки от моя сблъсак. Не че не го помня
Аз съм последния човек, който ще те разубеждава, да махнеш кола с неудобна седалка
А карам Октавията с некакви шашави джанти зимата, дето тресат след 120, та се кинат. Ама ми е удобно в колата, и за това я карам с над 160,щото тогава осцилациите са толкова високи, че само с топките си ги усещам леко, но приятно - sonnyer
Имаш предвид дали някой я е карал и е усетил проблема ? Да, майсторът ми, а иначе двама колеги от форума возих и го видяха и усетиха. Ако питаш дали попринцип някой ми кара колата, жена ми я кара понякога, но щеше да ми каже със сигурност ако е направила пакост.
Ако имаш конкретна оферта, заповядай. Ако пък искаш да пробваш да финансираш оправянето и после да ти го платя двойно, понеже изглеждаш убеден, пак заповядай.
На 26.07 съм на сватба във Варна. На другия ден си тръгвам. Ако мислиш, че може да ѝ обърнеш внимание, може да се разберем.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Щастлив човек си тиsonnyer написа: 24.06.2020, 20:43:49 жена ми я кара понякога, но щеше да ми каже със сигурност ако е направила пакост.

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Може да прекръстите темата на:
"Темата за ... надявам се моята ремонтирана кола - sonnyer"
![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
"Темата за ... надявам се моята ремонтирана кола - sonnyer"
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..