ДА СЕ ЗНАЕ!! Oплакване ШКОДА ПЛЕВЕН!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
JORDITO, има хора, които трудно приемат факта, че на кола в гаранция ще хи навъртат изолирбанчета и парцалчета щот чука и трака... и то официално да са го казали това ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
mordo
Не мога да разбера защо се подигравате на колегата. Паразитните шумове дразнят, дори могат да доведат до истерия хората с по-слаби нерви. Щом от "Шкода" знаят от години за този проблем, защо не пуснат сервизна акция, като се подменят необходимите елементи? Извинявайте, но поставената лента е временно решение. Или от "Шкода" отново се правят на пернати, както с "дизелгейт". Не спират при всяко влизане в сервиза да ми предлагат сервизна акция, която ще доведе до намаляване на мощността на автомобила. Чакайте, бре! Аз съм си платил за определени характеристики и не съм длъжен да страдам заради тарикатлъка на някой. Жалко е, че и колите, както всяка вещ в днешно време се създават от икономисти, не от инженери.
Поздрави.
Поздрави.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Напълно съм съгласен за паразитните шумове.Дразнещо е,побъркващо е.Карате да си задаваш някакви излишни въпроси...
Иначе ще излезе много скъпо ако recallнат всички проблемни коли.Ест това не е животозастрашаващо и могат да си позволят са ти кажат как да си го оправиш вкъщи.
Иначе ще излезе много скъпо ако recallнат всички проблемни коли.Ест това не е животозастрашаващо и могат да си позволят са ти кажат как да си го оправиш вкъщи.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Като не искате паразитни шумове,си купете Ролс Ройс,ама сигурно и по нашите пътища пак ще има.
.
От кола за 20к евро,кво искате?
Коли за стотици евра също имат паразитни шумове,ама ги купуват хората![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
От кола за 20к евро,кво искате?
Коли за стотици евра също имат паразитни шумове,ама ги купуват хората
- redalex
- Гараж: i3
хаха ебаси силния клип.
Ще си вземе Лада ама друг път
Марката Lada на руския автомобилен гигант АвтоВАЗ напусна пазара на ЕС поради затягането на стандартите за вредни емисии в околната среда. Това съобщи пред "Gazeta.ru" представителят на генералния дистрибутор на АвтоВАЗ в Европа Lada Automobile GmbH Deutschland.
Според него колите на Lada са спрели да се доставят на европейските търговци на автомобили. Последната доставка е била през март тази година.
https://news.bg/int-economics/lada-napu ... na-es.html
Забелязал съм, че клиентите, които най-крънкат стотинките са най-претенциозни (не искам да засегна никого...просто такива са ми наблюденията от години)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това е нормална човешка психология. Едно е да купиш кола, чиято стойност изработваш за 6 месеца, друго е да купиш същата кола и да я изработваш 6 години. Първия няма особенни очаквания от нещо евтино, за втория това хич не е евтино, реципрочно има големи очаквания.redalex написа: 10.06.2020, 09:16:48 Забелязал съм, че клиентите, които най-крънкат стотинките са най-претенциозни (не искам да засегна никого...просто такива са ми наблюденията от години)
Бееееее.....
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Що не я навиват тая лента още в завода не мога да разбера? Представяте ли си какво му е на тестовия шофьор от завода на Шкода, който кара всяка кола по 9 км по бабуни и т.н.
Почти съм сигурен, че той си слага лентинчка преди да се качи и после я маха. ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
-
kograman
Само че, да не забравяме че си купуваме ШКОДА. Има си своите + и -. И да поскърцват тук и там. Когато имах Супърб 2, петата врата поскърцваше, заради странният начин на отваряне. Проблемите се решаваха временно. Кола да не скърца само седан. Комби, хеч си поскърцват. Къде от облегалки, къде от кората отзад, все има от какво. Давай повече газ докато е в гаранция, ако ще мре нещо да е тогава ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Ми края на Ноември 2019 - от голо желязо са си куките.kalata написа: 09.06.2020, 21:23:05 hekli написа: ↑
09.06.2020, 18:41:19
в сервиза на Шкода-Плевен ми беше обяснено, че са запознати с този тип дефект и знаят как да го отстранят – поставят специално уплътнение, което се вгражда на по-новите модели на Шкода
Нека колегите с по-новите Шкоди да погледнат дали някой има нещо заводско сложено там.
Нали и аз се оплаквах, тук във форума - смъкнах седалките като товарих зимните гуми за смяна, да има място, да не нацапам светлия салон
Иначе, често пътувам до Свищов тази година и ТОЧНО в участъка между Долни Дъбник и Метро в Плевен - малееееее - не превишавам 100, даже на едно място карам със 70 щото на пътя има поставени тротоари напречно, образно казано
п.с. аз също не понасям паразитни шумове. За щастие, за сега, рядко се забелязват...
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
ами да Ви кажа , че и при пасат В7 има разни шумове да сте спокойни, не е само шкода
Пожарогасителя за германския пазар е под пасажерската седалка , стойката е хваната с нитове , които не са стегнати съвсем и при поклащане чука в рамката на седалката. Триъгълника пък е в петата врата и си тропа постоянно. Лента от плат оправи и двата проблема.
В тоя ред на мисли, да споделя, че на предишния пасат B5.5 бях навил изолирбанд на насрещниците на бравите на всяка врата. По 3-4 навивки, идея си нямате колко мазно и тихо (глухо) се затваряше всяка врата, изолирбанда изкара 5 години без да го подменям
Та някой , който си транспортира лентата в багажника нека врътне пробно няколко навивки на шофьорската врата и да сподели , пък аз ще се почерпя по една бира самичък за Ваше здраве 
В тоя ред на мисли, да споделя, че на предишния пасат B5.5 бях навил изолирбанд на насрещниците на бравите на всяка врата. По 3-4 навивки, идея си нямате колко мазно и тихо (глухо) се затваряше всяка врата, изолирбанда изкара 5 години без да го подменям
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ми, така става, като карате бавно и не слушате подходящата музика ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Моите шкоди винаги са били тихи, като на първия ред на рок концерт![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Нямам оплаквания. За седалките, пробвайте леееко да усучете халките. На предишната ми кола, форд комби, имаше на едната седалка леко почукване, изкривих халката и се оправи.
Моите шкоди винаги са били тихи, като на първия ред на рок концерт
Нямам оплаквания. За седалките, пробвайте леееко да усучете халките. На предишната ми кола, форд комби, имаше на едната седалка леко почукване, изкривих халката и се оправи.
-
hekli
Защо съм избрал Шкода пред Лада или Дачия е лично мое решение, което предполагам теб не те вълнува. Но виждам, че се вълнуваш от темата щом пишеш тук. Не можах да намеря подобна тема, за това я открих тук. Тя ще даде полезна информация за бъдещи клиенти на марката.JORDITO написа: 10.06.2020, 07:45:13 hekli, ти що не си взе Лада?
3 страници тема и оплакване за нещо,което се знае от 5 години. Аз лично на поне 20 колеги съм навъртял текстилна лента на задната седалка. И да колкото и да ти е чудно, официално от Чехия препоръчват с текстилна лента да се реши проблема.
Ако искаш мога да ти кажа,къде още се решава с текстилна лента паразитен шум.
Чак оплакване пуснал, Ще ме убиете с подобни постове![]()
![]()
![]()
Това, че има хора, които се примиряват с всичко, което се случва около тях е друг проблем. Той е основен проблем на нашето общество и народопсихология. Аз лично съм свикнал нещата да се случват по правилния начин!
Ако си собственик на автомобил, проявил дефект е нормално да го опишеш и да се свържеш с представителството. Не е нормално да облепваш колата си с изолационна лента и да си мълчиш . Ако е така, заедно с крика и резервната гума от Шкода да предоставят и две ролки изолационна лента!
-
hekli
За мен лично това е подигравка с клиентите и няма как да се примирявам с това. А ако това е официалното решение на Шкода за отстраняване на проблема започвам да се питам как биха отстранили по-сериозни проблеми. С по-големи лепенки, нагодчета, лепене с горещ силикон, поксипол или други такива...?makaveli написа: 10.06.2020, 07:49:53 JORDITO, има хора, които трудно приемат факта, че на кола в гаранция ще хи навъртат изолирбанчета и парцалчета щот чука и трака... и то официално да са го казали това![]()
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
hekli, явно слизаш от някоя премиум марка и сега ти е криво,или не си се качвал,щото да знаеш,че там има далеч по-дразнещи скърцания,при това за кола струваща 6-7 пъти повече от Шкода
За какво примиряване говориш?За нещо,което контактува метал в метал,и има лек луфт,как да го оправят?Ако ти капнат 2 заварки по-спокоен ли ще си?![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За какво примиряване говориш?За нещо,което контактува метал в метал,и има лек луфт,как да го оправят?Ако ти капнат 2 заварки по-спокоен ли ще си?
-
hekli
Не си прав колега. Не мога да се съглася с теб! С риск да се повторя, написаното по-горе е проблем на народопсихологията на българина. А не се определя от финансова гледна точка. Колата я купих на жена ми, аз карам Супърб.Цецо75 написа: 10.06.2020, 10:20:14Това е нормална човешка психология. Едно е да купиш кола, чиято стойност изработваш за 6 месеца, друго е да купиш същата кола и да я изработваш 6 години. Първия няма особенни очаквания от нещо евтино, за втория това хич не е евтино, реципрочно има големи очаквания.redalex написа: 10.06.2020, 09:16:48 Забелязал съм, че клиентите, които най-крънкат стотинките са най-претенциозни (не искам да засегна никого...просто такива са ми наблюденията от години)