Ще паднат ли сега цените, като се сринат продажбите

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

nrayanov написа: 23.03.2020, 00:05:44 Не е до късмет, с яденето, идва апетита. Бях на косъм да взема Октавия, но колегите ме убедиха, че разликата в цената е малка спрямо Супърб и се бях насочил натам. Супърб, дори във версия Скаут обаче има много малък просвет, и последния месец взех повече да се насочвам към Кодиак, но пък там отстъпките са по-малки.

В сегашната ситуация освен да продължавам да следя цените и колите втора ръка не виждам друг полезен ход. Мудността и пасивността на "продавачите" в Еуратек Дружба също спомогнаха за това да не съм поръчал нищо, повече с тези момчета не.
Aз си мисля, че човек трябва да има собствено мнение и сам да взима тези решения. Ти избираш кола... от не знам си кога. :) Явно си с идея да я караш миниум 10 години. Скачаш от модел в модел (октавия, супърб, сюпърб скаут, кодиак...), без да имаш ясна визия дори за себе си какво ти трябва. Четеш безброй мнения и слушаш хора, които са карали такива коли, но всичко си остава субективно от личната преценка.
Дано да избереш правилния за теб модел. :)
Аз от Шкода след тестдрайв се отказах. Правих такъв в Надежда. Пълна трагедия са дилърите, но не само това ме отказа. Като цяло, колата по никакъв начин не ме привлече по начина, по който очаквах. Карах 190 дизел 4х4 - не ми хареса изобщо, но това си е моето мнение. Бензин там изобщо няма за тест.
Ако паднат цените доста, единственото, което може да ме привлече е най-мощният бензин, евентуално. За сега продавам моята, след което ще го мисля. Ама с тая карантина хората се отказаха от огледи и т.н. :) Чакат явно промяна в цените.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

nrayanov написа: 23.03.2020, 00:05:44
ostavime написа: 22.03.2020, 23:44:25 Може па са да ти излезе късмета
Не е до късмет, с яденето, идва апетита. Бях на косъм да взема Октавия, но колегите ме убедиха, че разликата в цената е малка спрямо Супърб и се бях насочил натам. Супърб, дори във версия Скаут обаче има много малък просвет, и последния месец взех повече да се насочвам към Кодиак, но пък там отстъпките са по-малки.

В сегашната ситуация освен да продължавам да следя цените и колите втора ръка не виждам друг полезен ход. Мудността и пасивността на "продавачите" в Еуратек Дружба също спомогнаха за това да не съм поръчал нищо, повече с тези момчета не.
Изчакай да ни удари кризата и може да ти продам моята, ако остана без работа... [smilie=sarcastic.gif]

Ох, то не е смешно... [smilie=fool.gif]
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Мнение от werz »

Цени не падат,освен за труднопродаваеми Мпс като червени джипове.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Вторичния пазар за коли в момента е замрял защото нотариусите не работят до 14 април, което прави безпредметно в ситуация на карантина да ходиш на огледи. Дори да харесаш нещо, не можеш да го прехвърлиш поне в следващите 2-3 седмици.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @stanley - В Гр. София има Работещи Дежурни Нотариуси ;) ТИ намери нещо на половин Цена, ще го прехвърлим [smilie=sarcastic.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

В цялата страна има дежурни работещи нотариуси. Аз днес като звъннах на една от канторите и ми казаха, че приемат само за неотложни нужди. Е моята покрай бебока е такава. Но е факт, че на опашката (имаше към 4-5 човека) имаше и такива, които бяха там заради автомобил...
Изображение
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Всяка стока си има себестойност.
Освен това има цена, на която ЕТ са я придобили (говоря за тези на слад).
Нали не смятате, че някой ще ви "подари" кола - ще ви я даде на цена по-малка от тази на придобиване, или ще ви предложи да си поръчате под себестойност + разходите за доставка.

Какъв е маржа мисля на всеки е ясно - в момента О3 ФЛ я дават на 20% надолу спрямо някаква имагинерна цена от конфигуратора, дето надали някога някой е купил на нея. По-скоро отстъпките накрая на производствения цикъл са в порядъка на 10% спрямо цената на която реално се е продавало в началото.

Та независимо от търсенето, колкото и да е свито, не чакайте отстъпки от 50%. По-скоро ще върнат колите обратно на завода.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Кола с поръчка едва ли ще има каквото и да е намаление. Кола от склад, която залежава... вероятно. Виж на вторичния пазар може да почнат да се появяват интересни предложения.Но трябва кризата да се проточи над 3 месеца. Като цяло незнам защо го обсъждаме - едва ли ще са много тия дето ще имат излишни пари за коли... А ако има такива - няма какво да ги мислим :)
Бееееее.....
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Мнение от werz »

Аз понеже гледам и все смятам ,че ще е полезна една сериозна корекция на цените.Не може един пикап да е 60000,както и гол ван.За луксозния клас не ми се говори.
konstantin80

Škoda Фен²

Гараж: Megane III 1.9 dci

Мнение от konstantin80 »

Така процедират при произведени и непродадени : https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... avtomobili
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Според мен цените няма да паднат, дори напротив ще се повишат! При спад на търсенето намалява и производството, а от там се увеличава и себестойността на еденица бройка, т.нар постоянни разходи(разработка на модел, инсталирана поточна линия за даден модел и т.н.) Ще се правят продажби само по поръчка на "твърди клиенти" и няма да има стимулиране на търсенето, чрез промоции, за да се "крадат" потенциални клиенти, защото тях просто няма да ги има!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

И аз чакам намаления на вторичния пазар но се намериха мнения от автотърговци, че ще вфдигнат цените защото:
няма откъде да внасят
така и така малко коли ще продадат по е да е с по-висока цена

За нови коли също не мисля, че ще огрее някой защото заводите се спират и коли така или иначе не се произвеждат.
Единствено могат да се появят коли от някои хора ако не могат да си погасяват лизинга и/или им трябват пари за да запазят бизнес.
Аз си продадох колата преди 2 седмици, сега ще чакам.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ако 3 месеца продължи извънредното, ще се крадат коли [smilie=sarcastic.gif]!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Свга гледам са пуснали големи отстъпки за демонстрационни автомобили.Вчера някакви Бмв-та, днес и в сайта на алфите. Явно ще искат да шитнат и едва ли ще са последните.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Което е на склад, трябва да се кешира... Кеша ще управлява икономиката в следващите седмици...
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”