Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nrayanov написа: 09.02.2020, 22:27:43
Добър избор, а ако не е тайна, как я конфигурира? Миналата седмица конфигуратора за О3 FL не работеше.
Конфигурирах я с ценовата листа и дилъра от ЕТ . За да не подведа някой, поръчката всъщност направих преди десетина дни. В момента май наистина няма възможност няма поръчки вече.
Ето и моето мнение по темата:
-бежовият салон е много красив, но много се цапа от дънки - посинява; преди години имах БМВ Е36 с такъв и беше кошмар, постоянно ходех с мокри кърпи и спрейове за почистване на салони
-новата Октвия лично на мен също не ми харесва; като цяло не харесвам новите дизайни с таблетите и двуетажни и триетажни табла : мега цигания; другото, което е всички О4 по изложения са с 19ки джанти, а като я вземеш с 16ти и ще изглежда точно като Дачия МЦВ с 14-ките; друго, което не ми харесва на О4 е прекалено раздутата задница, изглежда като изнасилена Голф платформа с надхвърлени лимити като размери, тегло и т.н.
-за возията на О3 : не знам какво не и харесвате; много е чувствителна към налягането на гумите; това важи и за О2; ако се кара на 2.6 бара вози като каруца, на 1.8 е като Мерцедес; същото е и с размера на джантите и марките гуми : с разни китайски и сръбски гуми О2 изпада в резонанси, които амортесьорите не могат да гасят, защото са подресорни резонанси
-за междуосието също не ви схванах лафовете : О3 е с едно от най-дългите междуосия в Голф платформата (2.67) и вози най-комфортно поради това
-някой ако знае (Бегачката напр.) да сподели кои двигатели са с многораменно окачване на О3 ФЛ и кои с мост; моята стара О2 с 1.4TSI е многораменна и вози много добре по дупки и при спортно каране; новата ми О3 1.5TSI FL не знам каква е още, но ми изглежда с по-малко надигната задница от други (базови 1.0TSI бели, предимно служебни, които се движат из София), та вероятно е с независимо, а базовите са с мост.
maiden написа: 22.02.2020, 08:45:01
новата ми О3 1.5TSI FL
maiden написа: 22.02.2020, 08:45:01
та вероятно е с независимо,
Със цял мост е,не е многораменно .Бензините 1.8 и 2.0 са с многораменно.
Дали базова или фул екстри,няма отношение към конструкцията на автомобила,при по малките двигатели
Да, обаче като спряха 1.8 почнаха да правят 1.5 със липчето и предполагам са останали някакви части, които гледат да разкарат до излизане на О4.
Нямам време да я видя на канал, ще докладвам
Не, аз имам впредвид, че 1.8 вървеше комплект с лип, а 1.5 не. Като спряха 1.8 почнаха да правят 1.5 с лип (не можеш да си я купиш без). Сега най-новите даже са с черен пакет : огледала, маска и черен лип на 1.5. Не можеш да си я купиш по друг начин. Затова си мисля, че разкарват някакви залежали части.
Познават се много лесно от далече, без да залягаш род колата. Задните спирачни апарати на целия мост са повдигнати на-горе.
Спряха 1,8, но я замениха с 2.0,не с 1,5. 1,5 замени 1,4.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
В договора за поръчка не пише ли 90 работни дни?
Ти доколкото гледам си я поръчал средата на февруари. Аз моята я чаках 2 месеца и половина и после докато оправим плащания, регистрация и т.н. то си стана 3 месеца без седмица. Горе долу толкова ми бяха казали, че отнема обикновено.