Между другото - в София има доста, включително една с някакъв цвят като хамелеон - все различно изглежда в зависимост от ъгъла на светлината
Tesla
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Tesla
Че Тесла не се вижда много из родните пътища нищо не значи. Ако някой иска да се нагледа - да рипне до Калифорния ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Между другото - в София има доста, включително една с някакъв цвят като хамелеон - все различно изглежда в зависимост от ъгъла на светлината
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Tesla
Тоя урунгел, ако се появи по улиците, няма как да остане незабелязан ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Според мен това е търсен ефект с тоя провокативен дизаин. Маркетинг - вероятно няма да продадат много, но марката ще се набие в главите на хората.
Според мен това е търсен ефект с тоя провокативен дизаин. Маркетинг - вероятно няма да продадат много, но марката ще се набие в главите на хората.
Бееееее.....
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
Tesla
Много добре са подбрали F-150 само на задно (2WD) и сигурно с малкия от гамата им двигатели да се бори срещу 4WD тесла.
Не че като цяло има някакъв шанс ДВГ при такъв тест, но поне е редно да са сходни условията и параметрите.
Не че като цяло има някакъв шанс ДВГ при такъв тест, но поне е редно да са сходни условията и параметрите.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Tesla
Тесла не се борят за продажби(не в мащабите на VW и т.н.), те се борят за налагането на ел. задвижване на масово ниво. Поради тази прична им се кефя аз. С този Cyberpunk танк
, просто показаха, че дори концептуалните модели са възможни, и че бъдещето на ел. двигатели е близко (може би).
Те това е моето мнение не само за колите им, дори и за космическата програма, "Скучната Компания" и т.н.
Те това е моето мнение не само за колите им, дори и за космическата програма, "Скучната Компания" и т.н.
VRS
- ostavime
- Гараж: Deville
Tesla
mariyan написа: 25.11.2019, 17:10:06 По Европата могат да се видят доста. Аз лично пътувах доста по Германия скоро и видях поне десетина Тесли по аутобаните. Ако се качиш към Норвегия ще видиш повече отколкото Шкоди, например.
Аз в България птувам всяка седмица и обикалям цялата страна (служебно) и да ви кажа, мноооого рядко съм засичал. А и изключението не е пример.igeorgiev82 написа: 25.11.2019, 17:34:58 Виждал съм да,модел Х.На Шел Пирдоп,4 човека бяха,спряли за кафе,пътуваха към София.
Е, и аз излизам чат-пат в чужбина, но не токова често, колкото вас.
Може би хората имат изградена инфраструктура със зарядни станции и т.н. Все пак живеем в БГ и нещата ни се случват тук, каквито и да са те (добри или лоши). За това, нека говорим за БГ. За града ел. автомобил може би е някакво добро решение, но за извънградско според мен... все още не. Зимата батерия се държи доста зле. На минус 10-15 градуса, каквито температури не са рядко срещани у нас... мисля, че ще те е страх да натиснеш педала и постоянно ще си на тръни гледайки показателя на батерията. От друга страна да имаш два автомобила, от които един за града и един за извънградско ми се струва прекалено скъпо удоволствие, а и все пак говорим за някаква икономия (на нещо или по-скоро на всичко) с цел екология. Тогава идеята съвсем се губи. Според мен разбира се.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Tesla
Абе за мен трябва да си много напред с материала да си купиш Тесла... Първо струва маса пари, субсидии в БГ няма ( и правилно ). Второ сервиз - йок. Кат се счупи си е ..... майката. Трето инфраструктура - нема.
И какво - загрижени сме за природата... Ами и аз съм загрижен, затова гледам да не карам колата из града, до колкото е възможно и те така... А да видим, кой е "по-зелен"?
И какво - загрижени сме за природата... Ами и аз съм загрижен, затова гледам да не карам колата из града, до колкото е възможно и те така... А да видим, кой е "по-зелен"?
Бееееее.....
- komitoff
- Гараж: Skoda Octavia 2 / 2.0 TDI / CFHC
Tesla
За съжаление големите корпорации манипулират хората и налагат печеливши за тях продукти.
Сериозни изследвания показват, че една електричка косвено замърсява повече от обикновена кола.
Единствено в северните страни е различно положението, защото 2/3 от електричеството се произвежда от ветрогенератори, а и не си карат колите в града.
Но там релсовият транспорт на 100% се задвижва от зелена енергия.
Сериозен проблем е рециклирането на батериите. Супер токсична технология.
Сериозни изследвания показват, че една електричка косвено замърсява повече от обикновена кола.
Единствено в северните страни е различно положението, защото 2/3 от електричеството се произвежда от ветрогенератори, а и не си карат колите в града.
Но там релсовият транспорт на 100% се задвижва от зелена енергия.
Сериозен проблем е рециклирането на батериите. Супер токсична технология.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Tesla
Аз поне не съм срещал такова "сериозно" изледване, което да показва, че една електрическа кола замърсява повече от ДВГ.
Просто няма как да е вярно и вече написах защо. Иначе статии бол, аз ако съм чаршаф от Саудитска Арабия нямам никакъв проблем да метна няколко милиона за "сериозно" изследване, което ще ми гарантира удължаване на печалбиците![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Просто няма как да е вярно и вече написах защо. Иначе статии бол, аз ако съм чаршаф от Саудитска Арабия нямам никакъв проблем да метна няколко милиона за "сериозно" изследване, което ще ми гарантира удължаване на печалбиците
Бееееее.....
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Tesla
Изследвания бол - има и от едните, има и от другите. ТУК темата е много задълбочено развита, с препратки към източниците. Но дори и да предположим, че замърсяването е идентично към момента, EV и технологиите около тях тепърва ще се развиват сериозно, също и по отношение на намаляване на емисиите от производство на батерии, производството на ел. енергия така или иначе се декарбонизира в световен мащаб и т.н.
А за момента, дори и при идентични емисии, най-важното предимство е, че може да се изнесе замърсяването от градовете, където прекарваме и 90% от времето, и заради което мрем като мухи.
А за момента, дори и при идентични емисии, най-важното предимство е, че може да се изнесе замърсяването от градовете, където прекарваме и 90% от времето, и заради което мрем като мухи.
- komitoff
- Гараж: Skoda Octavia 2 / 2.0 TDI / CFHC
Tesla
Съгласен съм. Така по-централизирано могат да се борят с емисиите.
Напоследък дезинформацията е на мода. Кой знае какво съм чел....
@Цецо75,
Ако си биг чаршаф от Саудитска Арабия ще се разбереш директно с Тръмп.

Напоследък дезинформацията е на мода. Кой знае какво съм чел....
@Цецо75,
Ако си биг чаршаф от Саудитска Арабия ще се разбереш директно с Тръмп.
- ostavime
- Гараж: Deville
Tesla
Eдна нормална Тесла е около 100 000 хил. лв. Не се различава много и се доближава до ТОП Сюпърб примерно. Да не говорим за премиум БМВ, Мерцедес, Ауди и т.н. Това ти разсъждение за финансите винаги ме е учудвало у хората. Имаш ли нова кола за 80К+ , значи си адския баровец.Rangel написа: 26.11.2019, 16:53:09 Собствениците на ТЕСЛА, рядко имат проблем с финансите и редовно имат повече от една кола. За другите електрички не говоря, макар че и те са си сума.
Е какво толкова трябва да си напред? Всичко е въпрос на мислене. Същото, като с новата кола, по принцип. Всеки ти обяснява, как е супер, мега, гига скъпо да си купиш нов автомобил (най--вече заради обслужването) и масово се карат таратайки, които се трошат и нямат никаква надеждност, защото се правят в кварталните гаражи. Всичко е въпрос на правилна преценка. Но има и друго, повечето хора мисля и искат колата да си е тяхна. Събират пари само и само, за да я придобият. А моята е на лизинг примерно (както и на много други тук предполагам). Голяма работа. Живи и здрави да сме, след време ще ги сменим и така.Цецо75 написа: 26.11.2019, 18:22:14 Абе за мен трябва да си много напред с материала да си купиш Тесла... Първо струва маса пари, субсидии в БГ няма ( и правилно ). Второ сервиз - йок. Кат се счупи си е ..... майката. Трето инфраструктура - нема.
Та за това, за мен Тесла не е ОК по други причини, а не поради това, че струва еди колко си пари.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Tesla
Абе Цецо добре е споменал минусите. Парите не са ѝ малко хич, поне за мен де. Те почват от ~40€, а Супърб там някъде/малко отгоре - приключва! И т’ва е цената на “тройката”. “S” под 70€ няма дори в източна Европа. Сервизирането също е бич - най-близко (до скоро) беше в Австрия. Инфраструктурата в Бг - липсва! 2020 ще има в Пловдив.
Тая кола си е кяр в Щатите най-вече. Там поне имаш субсидии от държавата, няма никакъв проблем с инфраструктурата, има щати, които дават допълнителни облекчения...
Тая кола си е кяр в Щатите най-вече. Там поне имаш субсидии от държавата, няма никакъв проблем с инфраструктурата, има щати, които дават допълнителни облекчения...