Рено

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Рено

Мнение от digitalundgrd »

bega4kata написа: 17.11.2019, 14:10:34 55 за Меган рс си е супер "честна" оферта.
Има във Варна един оранжев, направо пръска с яката си визия. Много ме кефи тази кола.
Единствено ме е яд, че го даунсайзнаха на 1,8.
Дааам за тия пари, получаваш доста приличен пакет, ако търсиш ежедневна кола с малко по-спортна/пистова насоченост. Даунсайзнаха го маторя, но пък и така си има едни 400 нм, с което бие почти всички двойки в сегмента без Онда Тайп ЕР :)
bobo80 написа: 17.11.2019, 18:52:28 Качвай снимки и разказвай в раздела за Рено.
Аз съм почти сигурен нов собственин в близно бъдеще.
Като дойде, ще нащракам. Ако трябва да съм честен, благодарение на твоето ревю (позитивно) за Мегана ме хвърли в тази посока, иначе гледах все от ВАГ групата - ВРС, Купра, ГТИ перформанс...

BlackPearl написа: 17.11.2019, 19:18:35 Иначе, като управление и поведение в завои и на писта, Рендаците са много добри.
Винаги съм ги харесвал и като "политика" за РС модела: 6-10 екстри само и това е.
А не да има 3 листа с опции допълнителни.
Задължително е шасито Къп (лично за мен).
До преди (3-4години, не знам сега как е с 3ката), но РС моделите се правят на различна поточна линия и в различен завод. Не са заедно с масовките.
Преди (пак да повторя, ако не се лъжа) се правиха в Португалия, но май затвориха там и сега са или във Франция или в Испания. Но, може и да бъркам!
Така е, аз като цяло съм фен на "track day" ивентите. Преди с италиянските бангии си ходех в годината 2-3 пъти на итал-тракдейовете на Калояново или Серес. Даже и Фабията покарах на Калояново, въпреки че нямаше много смисъл, ама ей така за спорта да се разпиша и с нея :)
Мегана не ме впечатли хич като линейна скорост, но в завоите влиза и излиза като по релси. Страхотно шаси! Визията не я коментираме, за мен към октомври 2019 нямаше по-красив хот хеч. Сивика беше малко тип Волтрон, а i30N прекалено обикновен. Купрата като седнах в нея на изложението си личеше, че малко е остаряла (освен дигиталния кокпит, нищо друго не са барнали интериорно от 2014).

В интерес на истината още септември ходих до Еуратек на Тотлебен да конфигурирам ВРС 245 с чалъндж пакет. Като цяло не получих нищо "по-така" като оферта от дилъра. Все едно поръчвах базово ситиго, а не топ Октавия...Каско - пак тесла 4.9% без право на обжалване и без право да е на 2 вноски (или поне за 1вата година), абе като цяло почувствах, че отношението беше малко все едно аз им се моля да ми я продават, вместо те мене да ме "преследват" като клиент. Питах ги дали очакват някакви "промоции" за тазгодишния автосалон в Експото или за Коледа, на което пак бях отсвирен, че не знаят да има, и че по-скоро нямало да има нищо, защото те в момента са "подранили" с офертите за......МЕТАНОВИ октавии ха-ха-ха ;)

Началото на октомври направих втори опит в новия шоуруум в Дружба. Говорих с едно младо момче (дълър), което като разбра, че преди това съм бил на Тотлебен, направо даде задна и каза, че щом съм говорил с човек от там - да си контактувам с него. Попитах го за оферта за изкупуване на Фабията, след няколко часа получих такава, но беше "меко" казано смешна. Само ще кажа, че си продадох колата в мобиле.бг за 1 месец, на цена 30% по-висока от това, което ми обявиха за изкупуване от Еуратек.

Вече бях твърдо решил, че "зорлем" пари на Еуратек няма да давам и посетих автосалона в Експото. На щанда на Рено като чуха само, че имам интерес да ми направят оферта за Меган РС, веднага ме посрещнаха с кафета, води, чайове итн (в Еуратек дори една вода не са ми предлагали, нито при получаването на Фабията, нито при конфигурирането, нито когато и да било ). Офертата както казах беше с минус 15% от цялата цена (включително и на добавените екстри), каското е с тарифно число 3.8%(с възможност за разсрочване), което сравнено с 4.9% на ЕТ за 60 000лв струващо МПС, всеки може да си сметне на година и съответно за 5г кво се получава като разлика. Лизингът им е изключително гъвкав - 10% първоначална вноска като остатъчната може да варира от 10 до 30% и това е оферта за частно лице, а не за оперативен лизинг.

Самата кола във вариант РС, както каза Искрен си има почти всичко. Това, на което държах е да е ръчка, с CUP шаси, Торсен дифф-а, алкантара салон + волан,подгрев на седалките, "голямата" навигация + BOSE озвучаването, цвят "Оранжев Тоник". Обявиха ми срок за доставка до 90 работни дни. Един месец мина, надявам се да ми дойде като леко позакъснял коледен подарък или в най-лошия случай подарък за Трифон Зарезан муаххахах
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Рено

Мнение от Баш Майстора »

digitalundgrd, Къде ти е Шкодата бре? Честито за Реното ,много радост да ти донесе!
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Рено

Мнение от igeorgiev82 »

digitalundgrd, Светльо,честито,безаварийно и много радост да ти носи колицата.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Рено

Мнение от BlackPearl »

Аз споделих и на Иван (ЕТ Буграс)онзи ден като ходих да сменям масло.
Отиваме на салона с ЦЕЦО умрелока.
Отиваме при Шкода. Гледам си аз, отварям си всичко, капаци, багажници- НИТО ЕДИН ОТ ХОРАТА ТАМ не дойде да каже: Добър ден, нещо интересува ли ви.
Седяха си зад "бюрото" и си лафеха.
Даже, нарочно минах пред тях, да им видя баджовете- да видя Христов там ли е. Дъбевски я нямаше.
Да ида да кажа: Аз съм Искрен- оня кавал от Добрич.

Както и да е:
Отиваме при СЕАТ: Гледам, че е КУПРА Р, не е нещо особено- само цената е яка.
Гледам спирачките и викам на Цеката- това не са 340ки.
Я да питам аз "представителя им" : Извинете, тези спирачки, колко мм са...
-Ааа, нямам представа! Не знам!

Ми, за какво си сложен там бе, ончо? Изложили Атека Купра и Леон Купра Р, не знаят елементарни неща.

Отиваме при РЕНО. Тъкмо снимаха Рендака- Торфито. Казвам и, няма да сядам, оставете отключено. Беше притеснена жената, но остави отключено, само да погледна (че им се карали и можело всякакви да се качат).
Разгледах, дойде дилъра им: Полафихме си, разбра, че знам всички екстри и цените за модела и нещата.
Каза (както и дигиталния каза), че правят около 14-15%, но може и в процеса на поръчката да се предоговори.
Аз му разказах , че не си взех 2ката заради 3вр, багажника и линиите, поне 3ката е по-добре.
Ако се надъхам и искам - казах му и конфигурацията (примерна и цена ориентировъчно) и директно си го питах 18-20% ще може ли.
Каза ми- може да се разберем. Цеката беше с мен,може да потвърди.

В смисъл, човекът беше запознат, подготвен, не беше сложен там само за "бодигард" и да минава времето.

Рендакът е страхотен. Аз и тогава писах, като посетихме с Цеката "салона".
Раздут, прагове, не е масовка. Има си собствено излъчване и визия , истински хот-хеч.

Със здраве да си го караш!

П.С: Така като написа цената? По спомен (не съм я гледал скоро), около 57 беше ръчката.
Избоцал си си КЪП, отопление на седалките, каза за БОСЕто, цвят,алкантара + подгрев.
Джанток - 19ка или си остана с 18ките. (изинявам се ако си писал , а не съм видял)
Двукомпонентните дискове? Пакет сигурност или пакет паркинг?

Седалките на Рекаро, само на Трофито ги слагат пак.
Определено по ревютата ги хвалят, че са по-удобни вече с повече пълнеж.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Рено

Мнение от Цецо75 »

[smilie=hunter.gif]
Бееееее.....
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Рено

Мнение от slavkoff »

@digitalundgrd, Честито колега, страхотен автомобил си избрал. За TrackDay евенти, ще бъде като бонбон на пистата, особено ако си го избрал в жълтия или оранжевия цвят. На изложението го бяха закупили още на 1вия ден, имах възможност само отвън да го огледам... просто уникат, личи си от 1км., че те наближава нещо сериозно.
Комбинацията от LSD+4controll+CupChassis ... на Серес ще избухваш, дано съпортите на седалките да са по-здрави от тези на ВРС.
Четох, че е имало и седалки тип корито. Чудно ми е, какъв ще бъде комфорта в ежедневно шофиране с тези седалки. Ако задържат този висок стандарт и цена, определено влиза в списъка "next car", редом до Купрата
Познат си закупи GT версията с 4controll, доста интересно усещане, все едно е по релси и аха да тръгне задницата... хем приятно, хем странно в началото, но определено върши работа
[smilie=hunter.gif] [smilie=hunter.gif] [smilie=hunter.gif]
VRS
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Рено

Мнение от BlackPearl »

Славков,
По горе писах, че Рекаро седалките са за ТРОФИто. И се коментира, че този път, за разлика от 2ката, са с повече подплата и са по-удобни за дълъг път.
П.С: Аз лично, с този як цвят, първото нещо което ще направя, е да си облепя цялата предница и фарове с фолио, ако ще ходя да карам любителски по писти. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Рено

Мнение от slavkoff »

BlackPearl написа: 18.11.2019, 11:03:51 По горе писах, че Рекаро седалките са за ТРОФИто
Нещо съм пропуснал мнението ти.
Мда, само за Трофито, 5к лв.
Бих искал да ги изпробвам :)
VRS
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Рено

Мнение от redalex »

BlackPearl написа: 18.11.2019, 10:14:01 Отиваме при Шкода. Гледам си аз, отварям си всичко, капаци, багажници- НИТО ЕДИН ОТ ХОРАТА ТАМ не дойде да каже: Добър ден, нещо интересува ли ви.
Седяха си зад "бюрото" и си лафеха.
Това е и моето наблюдение - на автосалона бяха 4 човека на бюрцето на ЕТ и като ги питах какво могат да ми предложат за Карок, единия байно с леко недоволство (другите 3 се разбягаха в този момент) ми извади една ценова листа и ми я подаде. Само дето не ми каза "ей тука си пише...не ни занимавайте!"....

Което на практика е същото и в шоурумите им - влизам, гледам колите и всички търговци си кесят по бюрата.
Преди 2 години като влязох да питам за ВРСа трябваше аз да питам няколко човека, кой ще се намери да ми продаде кола... накрая попаднах на един, който до последно си мислеше, че само го баламосвам и няма да купя нищо.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Рено

Мнение от Цецо75 »

Това е недостатъка на марка, която се продава сама.
Бееееее.....
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Рено

Мнение от BlackPearl »

Така си е, Цецо!
Пак ще се повторя, на салона под : Отварям всичко, имам предвид: Отварям вратите, багажник, преден капак, махам пластмасата - капака на двигателя и почвам да киризя матОря, не че нещо разбирам де!
Цеката седи до мен и цъка. [smilie=beach.gif]

В Рено и при Форд, хората идват, питат те, искат да ти покажат нещо, да те качат даже в колата и така.
Сеат както споменах, беше човека просто за "охрана", грам не вдяваше от тези модели!

Преди съм споменавал за Рено:
Отидох във Варна, влизам и казах директно: Заинтересувам съм от РС265цата, искам да ми подарите Шаси Къп - 5100 беше и пакет видимост - 2700 беше.
- А, господине, не можем такива отстъпки да правим.
И тръгнах да излизам.
- Един момент, елате, влезте, нека поговорим.

Накрая, дойдоха с РЕНОто до Добрич, да направя тест драйв, че не можех него ден да отида до Варна.
Свалиха още повече от посочените 2та пакета(и рейс дисплей и още нещо, дали преден ЛИП имаше 265цата, но не можеше да се поръчва заедно с някой от цветовете), не си спомням сега точно, но имаше 10к. отделно ми предложиха подаръци.
Хората- искаха да се случат нещата.
П.С: Сега си прегледах: Пакет Къп + пакет VISION + пакет Comfort + Монитор си боцах. Само не си боцнах навито на ТОМ ТОМ(несъвместимо с монитора):
Книжката ми стои под бюрото все още, офертата съм я хвърлил:
20191118_115303.jpg
20191118_115244.jpg
Както и в Сеат. Конфигурирах 280цата, направиха отстъпка. 48300 или нещо такова излезе. 20% капаро искаха, аз не бях съгласен. Хората се съгласиха, да ги делнем 10 на 10%, само и само да я продадат, защото и те си казаха: За нас, това си е реклама, такава кола да обикаля и да я виждат хората, реклама за марката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Рено

Мнение от digitalundgrd »

Баш Майстора написа: 18.11.2019, 08:44:34 digitalundgrd, Къде ти е Шкодата бре? Честито за Реното ,много радост да ти донесе!
Моята шкода, я продадох и сега я кара една мацка браво Мерси за пожеланията
igeorgiev82 написа: 18.11.2019, 09:14:41 Светльо,честито,безаварийно и много радост да ти носи колицата.
[smilie=thank_you2.gif]
BlackPearl написа: 18.11.2019, 10:14:01
Със здраве да си го караш!

П.С: Така като написа цената? По спомен (не съм я гледал скоро), около 57 беше ръчката.
Избоцал си си КЪП, отопление на седалките, каза за БОСЕто, цвят,алкантара + подгрев.
Джанток - 19ка или си остана с 18ките. (изинявам се ако си писал , а не съм видял)
Двукомпонентните дискове? Пакет сигурност или пакет паркинг?
Джантата оставих 18ка поради няколко съображения. Първо, защото карах тестова РС-ка, която НЕ беше КЪП, но беше с 19ки и возеше по паваж/накъдрен асфалт бая твърдо (да кажем на ръба за ежедневка, в която ще си возиш семейството). Таа с 18ките и по-твърдото къп шаси си мисля, че ще е ОК като за всеки ден. Второ, аз така или иначе, винаги съм бил с по 2 комплекта гуми/джанти, за да не вися по опашките като идва пролет/зима. Ще покарам първоначално със стандартните 18ки и ще реша дали втория комплект да е 19ка, или ако ми идва много голяма "друсалка", просто ще боцам още едни 18ки.

Двукомпонентните дискове - беше голяма дилема. Първоначално исках да е с тях колата, но после четох по чуждите форуми, че с тези дискове се слагат други накладки ( с повече метални частици в тях), което е супер за писта - по-голям коефициент на триене и ще държат по-дълго време да не фейдват, ако се кара на някакъв ендюранс 20-30-40 поредни обиколки. ОБАЧЕ в ежедневието, когато се носиш нормално с трафика - СВИРЯТ като товарен влак. Ами реших, че не искам да се обръщат след мен по светофарите да видят на кой бай хОй му свирят спирачките :) Все пак "нормалния диск" е със същия диаметър като двукомпонентния - 355мм, в комбинация с 4-бутално брембо, ще е бомба за любителски тракдей карания. И все пак питах дали на по-късен етап може да се сложат. Отговориха ми, че няма проблем да кажем след година да се поръчат и да се сложат само дискове като резервна част...

Пакет сигурност - Не. Пакет паркинг - Не. Реално исках само камера за заден ход... ама да дам за нея 1200лв като знам, че на шкодата сложих за 80-100лв. Разбрахме се като дойде автомобила, че може допълнително да се монтира от тях само камерата за дискотечни пари :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Рено

Мнение от zloQQ »

Честито за поръчката! Ще чакаме ревю като при Фабията :)
Колкото до продавачите - съсипване е! Аз от любопитство съм ходил няколко пъти - наистина никой не те отразява! Изглежда, че са все едно на заплата само - без стимул при продажба. Но, каквото и да е - прави много тъпо цялостно впечатление!
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Рено

Мнение от bobo80 »

Супер ти е конфигурацията.
С нетърпение ще чакам ревю.

Пс. Точно на салона тази година водя вуйчо ми, който съм облъчвал една година за Супърб 272 коня. Идва щлвека от провинцията, парите кеш под мишница и тия кавали от щанда на Шкода го прогониха с некомпетентност. Аз не можах да компенсирам наглоста на продавача. Ядохме скара във вътрешния двор пихме по една бира и капарирахме Мазда 6 с 2.5 бензим мотор Такуми.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Обратна връзка:

Рено

Мнение от slavkoff »

BlackPearl написа: 18.11.2019, 11:43:34 За нас, това си е реклама, такава кола да обикаля и да я виждат хората, реклама за марката.
Mного правилно, от Додж ми дадоха Чарджъра за няколко дена да си щъкам.
Относно Рената, големи отстъпки правят, много са любезни и влизат в положение. Една мадама от Рено в Горубляне, свали цената на наличен Талисман с всички екстри, бензин + 4контрол, на 55к лева.
VRS
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”