Дааам за тия пари, получаваш доста приличен пакет, ако търсиш ежедневна кола с малко по-спортна/пистова насоченост. Даунсайзнаха го маторя, но пък и така си има едни 400 нм, с което бие почти всички двойки в сегмента без Онда Тайп ЕРbega4kata написа: 17.11.2019, 14:10:34 55 за Меган рс си е супер "честна" оферта.
Има във Варна един оранжев, направо пръска с яката си визия. Много ме кефи тази кола.
Единствено ме е яд, че го даунсайзнаха на 1,8.
Като дойде, ще нащракам. Ако трябва да съм честен, благодарение на твоето ревю (позитивно) за Мегана ме хвърли в тази посока, иначе гледах все от ВАГ групата - ВРС, Купра, ГТИ перформанс...bobo80 написа: 17.11.2019, 18:52:28 Качвай снимки и разказвай в раздела за Рено.
Аз съм почти сигурен нов собственин в близно бъдеще.
Така е, аз като цяло съм фен на "track day" ивентите. Преди с италиянските бангии си ходех в годината 2-3 пъти на итал-тракдейовете на Калояново или Серес. Даже и Фабията покарах на Калояново, въпреки че нямаше много смисъл, ама ей така за спорта да се разпиша и с неяBlackPearl написа: 17.11.2019, 19:18:35 Иначе, като управление и поведение в завои и на писта, Рендаците са много добри.
Винаги съм ги харесвал и като "политика" за РС модела: 6-10 екстри само и това е.
А не да има 3 листа с опции допълнителни.
Задължително е шасито Къп (лично за мен).
До преди (3-4години, не знам сега как е с 3ката), но РС моделите се правят на различна поточна линия и в различен завод. Не са заедно с масовките.
Преди (пак да повторя, ако не се лъжа) се правиха в Португалия, но май затвориха там и сега са или във Франция или в Испания. Но, може и да бъркам!
Мегана не ме впечатли хич като линейна скорост, но в завоите влиза и излиза като по релси. Страхотно шаси! Визията не я коментираме, за мен към октомври 2019 нямаше по-красив хот хеч. Сивика беше малко тип Волтрон, а i30N прекалено обикновен. Купрата като седнах в нея на изложението си личеше, че малко е остаряла (освен дигиталния кокпит, нищо друго не са барнали интериорно от 2014).
В интерес на истината още септември ходих до Еуратек на Тотлебен да конфигурирам ВРС 245 с чалъндж пакет. Като цяло не получих нищо "по-така" като оферта от дилъра. Все едно поръчвах базово ситиго, а не топ Октавия...Каско - пак тесла 4.9% без право на обжалване и без право да е на 2 вноски (или поне за 1вата година), абе като цяло почувствах, че отношението беше малко все едно аз им се моля да ми я продават, вместо те мене да ме "преследват" като клиент. Питах ги дали очакват някакви "промоции" за тазгодишния автосалон в Експото или за Коледа, на което пак бях отсвирен, че не знаят да има, и че по-скоро нямало да има нищо, защото те в момента са "подранили" с офертите за......МЕТАНОВИ октавии ха-ха-ха
Началото на октомври направих втори опит в новия шоуруум в Дружба. Говорих с едно младо момче (дълър), което като разбра, че преди това съм бил на Тотлебен, направо даде задна и каза, че щом съм говорил с човек от там - да си контактувам с него. Попитах го за оферта за изкупуване на Фабията, след няколко часа получих такава, но беше "меко" казано смешна. Само ще кажа, че си продадох колата в мобиле.бг за 1 месец, на цена 30% по-висока от това, което ми обявиха за изкупуване от Еуратек.
Вече бях твърдо решил, че "зорлем" пари на Еуратек няма да давам и посетих автосалона в Експото. На щанда на Рено като чуха само, че имам интерес да ми направят оферта за Меган РС, веднага ме посрещнаха с кафета, води, чайове итн (в Еуратек дори една вода не са ми предлагали, нито при получаването на Фабията, нито при конфигурирането, нито когато и да било ). Офертата както казах беше с минус 15% от цялата цена (включително и на добавените екстри), каското е с тарифно число 3.8%(с възможност за разсрочване), което сравнено с 4.9% на ЕТ за 60 000лв струващо МПС, всеки може да си сметне на година и съответно за 5г кво се получава като разлика. Лизингът им е изключително гъвкав - 10% първоначална вноска като остатъчната може да варира от 10 до 30% и това е оферта за частно лице, а не за оперативен лизинг.
Самата кола във вариант РС, както каза Искрен си има почти всичко. Това, на което държах е да е ръчка, с CUP шаси, Торсен дифф-а, алкантара салон + волан,подгрев на седалките, "голямата" навигация + BOSE озвучаването, цвят "Оранжев Тоник". Обявиха ми срок за доставка до 90 работни дни. Един месец мина, надявам се да ми дойде като леко позакъснял коледен подарък или в най-лошия случай подарък за Трифон Зарезан муаххахах

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Мерси за пожеланията