Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
SpeedRS
Привет,
Може ли някой да сподели на колко километра е започнал да има проблеми със 7-степенното DSG и на някого налагало ли му се е да ползва гаранция за скоростната кутия от ЕТ и какво покрива тя ?
Може ли някой да сподели на колко километра е започнал да има проблеми със 7-степенното DSG и на някого налагало ли му се е да ползва гаранция за скоростната кутия от ЕТ и какво покрива тя ?
-
kograman
Кое 7 степенно DSG?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
SpeedRS
Това, което се вгражда в автомобилите след фейслифта през 2017г.
По-конкретно ме вълнува 1.5 tsi на метан и дизеловите модели (не знам има ли разлика в кода на кутията).
По-конкретно ме вълнува 1.5 tsi на метан и дизеловите модели (не знам има ли разлика в кода на кутията).
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Тая кутия не е оная кутия дето си мислиш. Новата е друга, нищо, че е 7 степенна. Оная с лошата слава е на предишните генерации.
А дали е здрава и колко точно е здрава - ба ли го, ще се разбере след 2-3 години.
А дали е здрава и колко точно е здрава - ба ли го, ще се разбере след 2-3 години.
Бееееее.....
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Аз казвам
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
2-3 години от днес имам предвид. Щото ако ще мрат поголовно веднага след гаранцията (както беше с оная), пак не е оферта. Логичното е да са взели предвид проблемите, ама на тоя свят много логични неща не се случват.
Това дето мен винаги ме е глождило е, що продължават на засилените коли да слагат 6 степенна. Явно 7 степенната даже и в новата си ревизия не е толкова корава... но това е просто като страничен кебик... седя и люпа семки и гледам мача.
Това дето мен винаги ме е глождило е, що продължават на засилените коли да слагат 6 степенна. Явно 7 степенната даже и в новата си ревизия не е толкова корава... но това е просто като страничен кебик... седя и люпа семки и гледам мача.
Бееееее.....
-
SpeedRS
А в периода, в който колата е в гаранция, всички ремонти по кутията ли покрива тя ? За мен е важно и след края на гаранцията да държи, тъй като, ако взема колата, имам намерения да я карам около 250 000км/8-10 години.
Някой знае ли какви са парите за смяна на комплект съединител при бензин, при дизел и ремонт на DSG?
Някой знае ли какви са парите за смяна на комплект съединител при бензин, при дизел и ремонт на DSG?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Добре бе, човек как си представяш, колко човека са сменяли съединител на 2 годишна кола?
При новите коли, няма как да имаш ремотна история, освен ако не става въпрос за някакви сериозни пропуски в проектирането. Проблемите обикновенно почват след гаранцията, ама ти питаш за пресни коли.
До 2та година засега са ОК колите. После... само кристалната топка знае.
При новите коли, няма как да имаш ремотна история, освен ако не става въпрос за някакви сериозни пропуски в проектирането. Проблемите обикновенно почват след гаранцията, ама ти питаш за пресни коли.
До 2та година засега са ОК колите. После... само кристалната топка знае.
Бееееее.....
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Аз съм сменял съединител на чистак-бърсак нова кола, на нема и 5 км. от шоурума, до бул. "Мария Луиза" и ул. "Опълченска" издеяни тогава Бубето и почнаха черните пушеци и смрадта, ама те тогава от Еуратек сами си признаха, че е тяхна вината, да сваляш ти от автовоза нова кола, дизелова, на полусъединител.
Ся, нема са плашите, случката е от 2006, декември месец, доста неща са се променили от тогава.
Сегашната каляска е на 33 месеца и е топ отвсякъде - мАтор, ЕМбрияж и шаващи ксенони и халогенки.
Поздрави.
Ся, нема са плашите, случката е от 2006, декември месец, доста неща са се променили от тогава.
Сегашната каляска е на 33 месеца и е топ отвсякъде - мАтор, ЕМбрияж и шаващи ксенони и халогенки.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Вече на всички слагат 7 ст. Дсг Цецо!
Само че на 1,5 е сухата дкю200.. На 2.0 мократа коравата дкю380 и 381 за 4х4
Само че на 1,5 е сухата дкю200.. На 2.0 мократа коравата дкю380 и 381 за 4х4
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
SpeedRS
Да разбирам, че на 1.5 на метан е 'по-лошият' вариант ?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
А под корава какво имате предвид - по-малко се чупи или понася по-голямо натоварване заради по-големите двигатели?
-
kograman
Съединители в "мокра" баня на 6 ДСГ. На другата са сухи, и си искат адаптация от време на време на помпите. И са по-чупливи на коли с повечко NM под капака. 1.6 ТДи 105. к.с ги чупеше с 250 НМ тия сухите ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Поправям се - имам го и съм го и чувал, но не съм му обръщал внимание.Pijomir написа: 21.10.2019, 15:09:15Догоре пълня винаги като наливам, значи остава да съм оглушал...Ще се заслушам специално, ама за година и половина да не ми направи впечатление... ?
А това за таблото и аз не разбирам за какво става дума - имам скърцане само на кората на багажника, други паразитни шумове не съм доловил.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“