Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Мнение от niki4BG »

Също имам подобен шум само при ПЪЛЕН резеворар. Колата е 1.6 TDI . Не винаги го долавям.
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

igeorgiev82, Ванка, кое му е бюджетното на кола за 45 бимберици? Колегите, дето са изсипали по 60 и нагоре хилядарки, дали имат усещане за бюджетен автомобил? Да, не е около 260 едри камъка и повече, като някои Mercedes, BMW и Audi, ама отдавна не гледам на Октавия като на бюджетно решение.

Проблема, според мен, по-скоро идва от инженерно недомислие, решили са конструктивно да премахнат предпоставки за една потенциална опасност, ама не се усетили до какви странични проблеми ще доведе това. Па що и да им пука - те това, дето го произвеждат, не се возят в такова. [smilie=sarcastic.gif]

Аз покрай диабета със се сдобил със слух на изнервен граничарски пес, държан 4 дена гладен и не виждал женско от същата порода за около два месеца. Цък да каже нещо, все едно топ ми гърми на ухото. Като почнат циповете на чантите на жените да се обаждат, ела ма виж - нема такава креатура. Или да си намятат бонбонките, кутийки тик-так и HALLS, между предните седалки, жената най-вече - ах, майкоооу...

Та, подобен шум отзад бих го чул обезателно. Седя от време на време отзад, да се кефи детето на предната седалка, да се селфи, нормално за 18 годишна кокона и не чувам каквото и да било дразнещо в колата, независимо с колко гориво е в резервоара.

Отново да утoчня, за Октавия 3 1.4 TSI 6М 150к.с. 2017 PF става въпрос

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
sirishnishka

Шкода Новак

Мнение от sirishnishka »

Ами бюджетен, ама все пак не е нисък клас, а и не е за 20 000лв. . Аз имах преди това Октавия 2, купена 2007 год от тях, никога не е имала такъв шум в резервоара.
А сега отговора е, че от Октомври, 2013, година, от както има Октавия 3, резервоара бил с по-тънки стени, за да е по-лек автомобил!!!!! [smilie=sarcastic.gif]

Така, че 12 год карам Октавия2 и няма никакви оплаквание.
igeorgiev82 написа: 21.10.2019, 13:19:33 Вероломния Кръчмар, Ице,идеята ми е,че не може да си купиш бюджетна марка автомобил и да очакваш да не поскърцва или потропва тук там ;).Иначе и моята няма паразитни шумове в купето 30к км.вече,ама ломбуркането от резервоара си го има.

п.п.Явно дизелите пак са преебани
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Колежке sirishnishka, моята е най-леката Октавия 3 в цялата гама - празна по заводски данни е 1180 кг, това е теглото без шофьор, с него, пак по данни на производителя, теглото става 1250 кг. Няма го този шум, който Вие описвате. Много съжалявам, че на нова кола трябва да се занимавате с такива дразнещи неща, вместо само да и се наслаждавате. Ако наистина Шкода знаят за проблема, то със сигурност ще излязат с решение в определен момент.

Иначе, във другия форум, колегата The Best Forman е посочил възможното решение.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

igeorgiev82 написа: 21.10.2019, 13:19:33 п.п.Явно дизелите пак са преебани
еее пак ли дизелите са преебани!

искам да ми демонстрираш на твоята, че на пълен до горе не се чува плицикане и отивам и го връщам.

(ако го няма и шума от резонанса на около 2000 оборота също - нейде от таблото иде на 95%)
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Sec8200 написа: 21.10.2019, 11:03:39 @sirishnishka, свиквай - надали ще направят нещо. При всички О3 е така. Ослушвай се дали при пълен резервоар блъска горивото. После като намалее шуна изчезва (остава от задната торсионна греда, да не се бърка )

Отделно чакай да ти се разтрака помпата, щото на повечето дизели това става - да слушаш истории за козметичността на този проблем и как и пари да дадеш може да не се оправи.
Да, ама не...

За новата колежка, аз съм с комби фейслифт 1.4 tsi като на Вероломния. Нямам подобни шумове от резервоара.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Sec8200 написа: 21.10.2019, 14:55:51 че на пълен до горе не се чува плицикане и
Нали съм написал,че го имам бре [smilie=punish.gif]
Ама виж,това с оборотите и резонанса в таблото,нямам си и на идея за какво говориш [smilie=pardon.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Pijomir написа: 21.10.2019, 14:59:55 Нямам подобни шумове от резервоара.
Имате си ги [smilie=pardon.gif] Или не чувате,или не пълните до горе [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

igeorgiev82, [smilie=punish.gif]

сега видях, пишеш и тако и вако, човек се обърква. Хубу прочетох явно и ти си пострадал.
За резонанса - имам резонанс в таблото в дясно, ясно се чува като пусна колата от висок оборот и бавно падат - на около 2000 се усеща за кратко едно жужене. Прилича на това да си забравил празна пластмасова бутилка в страничния джоб АМА не е от това.

само едно е ясно,че накрая дизела е преебан пак :)

мир да има - ти как слизаш от високите класи на Шкодата постоянно не ти завиждам. Аз се качвам от 18г тракалник дето всичко трака на Шкодата и ми се струва като S class, ама карам ли я свдмица и се изнервям и аз...
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

igeorgiev82 написа: 21.10.2019, 15:02:29 Или не чувате,или не пълните до горе
Догоре пълня винаги като наливам, значи остава да съм оглушал... :) Ще се заслушам специално, ама за година и половина да не ми направи впечатление... ?

А това за таблото и аз не разбирам за какво става дума - имам скърцане само на кората на багажника, други паразитни шумове не съм доловил.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Това с резервоара не е само при дизела. Аз съм 1.5 бензин, но чувам единствено кухия звук при спиране. Плицикане в резервоара не чувам или поне не ми е направило впечатление. И да наистина като заредя до горе и след това явно най-много се проявява този странен ефект.
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Точно съм сипал до горе... ще слушам после :)
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Нема да пиша повече по проблемата, да не ви дразня с тая моята тиха кола. [smilie=sarcastic.gif]

Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ами шляпа си резервоара. От ден първи си шляпа и аз първоначално си мислех, че нещо в багажника е , ама не.
Ама много ги слушате тия коли. Аз незнам музика нямате ли вътре ? Ако нямате, кажете. Ще измислим нещо [smilie=beach.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

@admin, защо не мога да лайквам (+1) Ицето@Вероломния Кръчмар[/mention]?
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”