Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
sirishnishka
Ами днес ме вика някакъв мениджър, за да видим какво ще ми предложи. И ще пиша отново. Не смятам да оставя нещата така, не е нормално скъпа кола да има такъв проблем и да ми кажат да свикна.
2% мрънкали, 98% били ок!!!!
2% мрънкали, 98% били ок!!!!
- redalex
- Гараж: i3
Ама пускайте музиката в тия коли бре 
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
И аз карам от 1 месец нова Октавия. Аз също при спиране чувам такъв странен шум като от удар, но не съм и предполагал, че може да е от резервоара.
-
sirishnishka
@nmnikolov, явно не е само при мен! Казаха, че е дефект. Аз и музика пускам, но шума понякога е доста силен. Твърдят, че от завода търсели варианти и какво да се направи.
Но мен това не ме устройва, защото е супер досадно.
Но мен това не ме устройва, защото е супер досадно.
-
kograman
Те така ни разправаха за един Рапид, то така си вози, момчето ходи с него до Благоевград и щеше да се посети зъболекар след това, друса та се не трае.
След две посещения, най-накрая я вкараха в сервиза за оглед(кола на 1500км), забравили транспортни буферни тампони да свалят при доставката ...
След две посещения, най-накрая я вкараха в сервиза за оглед(кола на 1500км), забравили транспортни буферни тампони да свалят при доставката ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Sec8200
- Гараж: под наем
@sirishnishka, свиквай - надали ще направят нещо. При всички О3 е така. Ослушвай се дали при пълен резервоар блъска горивото. После като намалее шуна изчезва (остава от задната торсионна греда, да не се бърка )
Отделно чакай да ти се разтрака помпата, щото на повечето дизели това става - да слушаш истории за козметичността на този проблем и как и пари да дадеш може да не се оправи.
Отделно чакай да ти се разтрака помпата, щото на повечето дизели това става - да слушаш истории за козметичността на този проблем и как и пари да дадеш може да не се оправи.
Последно промяна от Sec8200 на 21.10.2019, 11:43:22, променено общо 1 път.
- redalex
- Гараж: i3
За такъв случай бях чел по чуждите форуми...kograman написа: 21.10.2019, 11:02:41 забравили транспортни буферни тампони да свалят при доставката ...
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
При нас се случи на един от служебните Рапиди. Колегата 2 месеца обясняваше колко зле е окачването на колата. Един ден им звъни за се оплаква и да записва час и те го посъветвали да провери, дали случайно не са забравени жълтите пластмасовите ограничители, които не позволяват на колата да се клати много докато е на автовоза. Наистина не бяха махнати в крайна сметка.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
И при мен на при фейса се чува “плацикането” от ден първи, особено при пълен резервоар. Явно при определено “заклащане” на горивото, се чува и като “тъп-кух” удар.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Sec8200, - На някои Спортни Автомобили слагат нещо като Дунапрен в резервоарите, да не се лашка Горивото ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Последно промяна от tuningmania на 21.10.2019, 14:49:02, променено общо 1 път.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
sirishnishka, Ще свикнеш,всички са така
Искате обезшуменост,без паразитни шумове,пък купувате Шкода,и очаквате вътре да е като в S klass
,за тея пари,няма как да стане.
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Хм, почитаеми и многоуважаеми колега @igeorgiev82,
грам не съм съгласен с това твое изречение, относно качеството и паразитните шумове при Октавия 3, съпоставено с цената на споменатото животно. Никави шумове и плацикания/бълбукания няма и не се чуват подобни неща в купето.
Вярно, че О3 Фейс дизел се обсъжда, а аз за О3 Префейс бензин си бая, но все пак, имал съм О1 дизел, само леко поскръцваше от пантата на задна дясна врата се чуваше в началото, тогава @pepi, веднага ми даде съвет как да го премахна този палав звук.
Но вчера друго установих - водихме служебната Корола Версо и веднага след нея и личната Топазена Кокона в Авто Клийн на кръговото на Драгалевци, тях на баня и нас на пазар.
Ами да слезеш от кораба майка (Королата), вече със 16-ки зимни 205/55 и да седнеш в СамоУетчето (личното ни Шкоде), дето все още е на летни цвички 225/45/17 и с постоянен Пакет лоши пътища, е все едно от Гемията на Падишаха да се преместиш веднагически в Каруцата на робския керван. Още са ми сърдити задните ми части, като си спомнят каква промяна им се наложи да изтърпят вчера.
Поздрави.
Вярно, че О3 Фейс дизел се обсъжда, а аз за О3 Префейс бензин си бая, но все пак, имал съм О1 дизел, само леко поскръцваше от пантата на задна дясна врата се чуваше в началото, тогава @pepi, веднага ми даде съвет как да го премахна този палав звук.
Но вчера друго установих - водихме служебната Корола Версо и веднага след нея и личната Топазена Кокона в Авто Клийн на кръговото на Драгалевци, тях на баня и нас на пазар.
Ами да слезеш от кораба майка (Королата), вече със 16-ки зимни 205/55 и да седнеш в СамоУетчето (личното ни Шкоде), дето все още е на летни цвички 225/45/17 и с постоянен Пакет лоши пътища, е все едно от Гемията на Падишаха да се преместиш веднагически в Каруцата на робския керван. Още са ми сърдити задните ми части, като си спомнят каква промяна им се наложи да изтърпят вчера.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Вероломния Кръчмар, Ице,идеята ми е,че не може да си купиш бюджетна марка автомобил и да очакваш да не поскърцва или потропва тук там
.Иначе и моята няма паразитни шумове в купето 30к км.вече,ама ломбуркането от резервоара си го има.
п.п.Явно дизелите пак са преебани![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
п.п.Явно дизелите пак са преебани
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
В Ауриса го имаше, в Пулсара го има и в още много други.
Кой го чуе, кой не...
-
kograman
при какви количества гориво се чува?
Someone's opinion of you does not have to become your reality