Superb 3 - Впечатления, въпроси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Гледам на видеото по-горе със стъпките, с Кодиака - не се изписва че е в режим LC. Или поне аз не видях.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Superb 3 TDI / 140 kW / 190к.c., 7DSG, 4х4, EU6
Я им пиши на Шкода да ти пратя една нова кола за тестване
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Същото нещо днес и резултатът е:
Колата си има Launch control. Защо снощи не сработи, нямам идея. Същите стъпки следвах - виждат се във видеото. Единствената разлика е, че може би колата е била студена, защото беше стояла 3-4 часа паркирана, когато ходих да пробвам. Едва ли ще го ползвам някога, но беше важно да се изчисти въпросът.
Колата си има Launch control. Защо снощи не сработи, нямам идея. Същите стъпки следвах - виждат се във видеото. Единствената разлика е, че може би колата е била студена, защото беше стояла 3-4 часа паркирана, когато ходих да пробвам. Едва ли ще го ползвам някога, но беше важно да се изчисти въпросът.
- безделник
- Гараж: Karoq SportLine 1.5 petrol 4х4 DSG
Може да се окаже вярно че всяка кола с DSG го има това. Апък видеото с Кодиака е подвеждащо, ако включиш спортен режим с бутон MODE и после дръпнеш скоростния лост ще деактивираш спортния режим на скоростната кутия и Launch Control няма да се включи, сутринта го пробвах на Карока, като дръпна лоста кутията минава от S на D, иначе волана и окачването си остават твърди. Докато си играх сутринта на няколко пъти не се получи, после установих че не натискам достатъчно силно педала на спирачката, някак неестествено ми идва с левия крак освен това в режим на задържане педала се втвърдява и трябва да се натисне по-силно, сигурно затова и при теб не се е получило в началото. Другото, което открих е че може да изключиш само първата степен на тракшън контрола, не е задължително да е двете за да активираш Launch Control.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Ако не задържиш бутона за да вкараш ESC е спортен режим, ще ускорява по-бавно.
Ако има auto hold, и той трябва да се изключи.
Ако има auto hold, и той трябва да се изключи.
- безделник
- Гараж: Karoq SportLine 1.5 petrol 4х4 DSG
Не видях никаква разлика сутринта, ама може при вас със Супърбите да е по-различно.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Superb 3 TDI / 140 kW / 190к.c., 7DSG, 4х4, EU6
http://skorost.info/wp/skoda-superb-201 ... %b5%d0%be/ Това гледахте ли го? Интересно е според мен.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
kograman
Тия англета сравняват круша с малина... какво очакват? Едното е почти х4 като цена, различен клас и т.н
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Нямам идея как е при вас - но аз каквото и да правя - не ми изписва че се активира LC. 100 пъти съм пробвал, правя всичко - не изписва и не изписва. Колата въпреки това си се изстрелва прилично - няма превъртане, няма никакви драми. Тракшъна се изключва за да позволи да се вдигнат обороти при натисната спирачка. Ако не се изкл.тракшъна, не дава да се вдигнат обороти - и реално колата започва да се мъчи при едновременно натиснати двата педала.
На баща ми на колата - от първия път стана и си изписа всичко....а при мен не иска. Но си мисля, че го имам, защото като усещане и ускорение е 1:1. Само дето при него го пише, при мен не !
На баща ми на колата - от първия път стана и си изписа всичко....а при мен не иска. Но си мисля, че го имам, защото като усещане и ускорение е 1:1. Само дето при него го пише, при мен не !
-
Yavor Simov
- Гараж: Skoda Superb L&K 4x4 2.0TSI 272 ps
Привет,колеги имам два въпроса.Колата е на 9600 км, а ми изписва,че иска смяна на маслото на 15000 км.От ЕТ казват,че би трябвало на 30000 км да ми изпише смяната,но може би тя сама си изчислявала студени стартове и за това иска на 15000 км.Моля за мнение
Втория ми въпрос ,някой имал ли е проблем с казанчето за течност на чистачките,като проблема се състои в това,че сипвам догоре течност в ляво където е позиционирано казанчето и изтича половината течност в дясно.Скъсан маркуч ли е това?![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Втория ми въпрос ,някой имал ли е проблем с казанчето за течност на чистачките,като проблема се състои в това,че сипвам догоре течност в ляво където е позиционирано казанчето и изтича половината течност в дясно.Скъсан маркуч ли е това?
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
@SimichOil, от това, което описваш изглежда, че имаш активиран лонч-контрол без да ти индикира. Защото има разлика при старта с и без ЛК и тя е точно такава, каквато описваш. Странно!
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
@mariyan, Правя едно и също, при него си изписва, при мен не. Но факт - има го. Знам ли - може софтуерно нещо да се различават колите и просто при мен да не се изписва.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Мнението на повечето хора в този форум, е че маслото се сменя на 10 000 км или всяка година, ако не ги правиш.Yavor Simov написа: 29.10.2019, 18:05:15 Привет,колеги имам два въпроса.Колата е на 9600 км, а ми изписва,че иска смяна на маслото на 15000 км.От ЕТ казват,че би трябвало на 30000 км да ми изпише смяната,но може би тя сама си изчислявала студени стартове и за това иска на 15000 км.Моля за мнение![]()
Втория ми въпрос ,някой имал ли е проблем с казанчето за течност на чистачките,като проблема се състои в това,че сипвам догоре течност в ляво където е позиционирано казанчето и изтича половината течност в дясно.Скъсан маркуч ли е това?![]()
Къде изтича течността, под колата ли?
-
Yavor Simov
- Гараж: Skoda Superb L&K 4x4 2.0TSI 272 ps
Под колата.Ще я карам след месец като стане на 10000 км на обслужване и тогава ще я видят в ЕТ.
Споменаха,че трябва да я разглобяват,ако не установят външно от къде е проблема и за това питам някой колега дали има сходен проблем.
Споменаха,че трябва да я разглобяват,ако не установят външно от къде е проблема и за това питам някой колега дали има сходен проблем.