Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

Не бях карал бензинова кола от 15 години.
Вече пет месеца съм със бензинопила и сипвам само от Марешки най обикновенкя бензин. Пробвах два последователни резервоара Шел 100 октана и не намерих абсолютно никаква разлика. Мотора работи по същия начи, разхода е идентичен само парите са повече. За сега сипвам от Марешки и каквото сабя покаже.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

NRG написа: 30.08.2019, 23:15:23 А някой ще ми обясни ли, защо като слагам от най ефтината нафта от 2 лв, колата ми диша и върви с лекота, няма регенерации, а сложа ли от голяма верига, се задушава, не е така пъргава и регенерациите са постоянни?
Правил ли си по задълбочена статистика? Защото е странно, аз пък съм обратно - и с евтина и със скъпа нафта колата си върви идентично, харчлък и регенерации не усещам съществена разлика... Понякога тамън нароча някоя верига и след 2-3 опита установя, че е все тая.
Бееееее.....
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Цецо75 написа: 30.08.2019, 23:40:34 Правил ли си по задълбочена статистика?
Никаква статистика. Ако под статистика се разбира - разход, все е един и същ. Просто, ако съм карал един резервоар с нафта от веригите, като сипа от ефтината и усещам веднага как с лекота върви. Педала ако съ го натискал да върви, с ефтината само то галя. Съответно, аналогична е ситуацията и от ефтината към скъпата. Горивния филтър при смяна си е като нов.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

NRG, дай повече детайли..
stocher

Škoda Фен

Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.

Мнение от stocher »

Колата е при мен от три години. Фабия 2 дизел 1.6 90кс. 2010г. В началото една година зареждах само скъпата нафта на ОМВ и Еко, спука се от регенерации... Сметнах за нормално, нямах никакъв опит, то не че сега имам.
Случайно се заговорихме с приятел с подобен автомобил, препоръча ми РОМ петрол. От тогава само там, коренна разлика. Регенерациите са ми много рядко. Не съм специалист по въпросите на горивата и двигателите с ДПФ, но това е много показателно за мен и повече скъпа нафта не съм сипвал.
От време на време добавям Бардал БДС, не усещам някакъв ефект, може би за лично спокойствие.
Старая се да карам колата в обороти и рядко подържам под 1500, може и от това да има ефект.
Та, това е от мен!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами лично аз не мога да намеря смислено обяснение. Айде за вървежа и разхода, може да е от разлика в горивата. Но регенерациите най-често са на калкулирани стойности, а колата идея си няма откъде и сипваш.
Бееееее.....
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Sec8200 написа: 31.08.2019, 06:39:52 NRG, дай повече детайли..
Бензиностанция Ивони, на магистрала Хемус, след спускането от третия тунел, преди Ботевград.
Аватар
morpheus

Škoda Фен

Гараж: Passat b8 2.0 tdi
Octavia 3 2.0 tdi
MB GLE

Мнение от morpheus »

Регенерациите нямат общо с горивото
Останах много приятно изненадан от INSA OIL Пловдив и горивото GT MAX D Видимо разлика и в разхода
Product manager of engine and industrial oils
stocher

Škoda Фен

Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.

Мнение от stocher »

Защо да няма значение горивото за регенерациите?
Не мисля, че моята ги извършва на определени фиксирани изминати километри, а когато достигне някакво ниво на задръстване на филтъра.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Такива са ми наблюденията, поне на мойта и всички от това поколение, които съм наблюдавал. Сложи си VAG-DPF и ще видиш как е при теб, но имам подозрения че ще е същото.

Калкулирани стойности не значи на фиксирани километри, смята се режима на каране, брой паления, до колко загрява мотора и какво ли още не.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

От около 2 месеца зареждам само на Марешки и двата автомобила. Нямам оплаквания. Даже днес заредих след едно бързо море, 1000км 72литра нафта. Пълно до капачката. Койотата също не се оплаква от бензина. Няма движение в разход и вървене. Днес имаше два пистови мотора които сипваха при него. С този обем който реализира, едва ли ще има драми с горивото.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
slug

Škoda Фен

Мнение от slug »

Вчера сутринта ,до бензинката на SPS в Пловдив,човека,който ми я зарежда [smilie=pardon.gif] се изсмя. [smilie=fool.gif]
p.s
Показах му табелката на капачката на резервоара,
Никакъв Био Дизел.
Наклонена черта ,т.е забранено
Истинска нафта с по малко съдържание на парафин.

p.s.1
Таз седмица ,ще се видя с приятел и ще го попитам.
На колко литра се слага керосин [smilie=pleasantry.gif] браво
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Другари,

в тези теми може да видите актуални логове на предимно 98/100 октана горива и какво се случва с автомобилите.
Сами може да прецените 95 с какво качество е, независимо че сме логвали предимно напомпани коли.
viewtopic.php?f=59&t=566
viewtopic.php?f=47&t=701
viewtopic.php?f=47&t=102
viewtopic.php?f=59&t=2085

Поздрави
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Гараж: Superb III Scout

Мнение от ToYaGa »

Тъй като наблизо и под ръка имам само ОМВ и Шел, мога да споделя мнение за тях. С ОМВ нафта колата определено работи по-твърдно и някак повече се набира, но и харчи една идея повече. С шелската нафта си работи по-меко и спокойно.
Преди няколко години на старата кола заредих дизел от Еко и от София до Стара Загора ми светна лампата, а по принцип колата си изкарваше 1,000 км с един резервоар без проблем. В Еко повече няма да стъпя.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Къде в София може да се зареди дизел B6 или по-малък, навсякъде гледам е само B7?
Скоро се очаква и B10, горките ни дизели.
Günter Stg 1
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”